Asa cum v-am mai spus si in alte randuri, cablurile electrice de degivrare prezinta o solutie moderna si agreabla la problema zapezii si a inghetului cu care ne confruntam in fiecare iarna.
Asa cum v-am mai spus si in alte randuri, cablurile electrice de degivrare prezinta o solutie moderna si agreabla la problema zapezii si a inghetului cu care ne confruntam in fiecare iarna.
Printre avantajele majore pe care le prezinta se numara faptul ca aceste cabluri sunt:
Multi dintre clientii nostri ne-au intrebat cum functioneaza cablurile de degivrare in cadrul unui sistem integral de degivrare, si de aceea, in randurile care urmeaza, ne vom concentra atentia asupra unor detalii tehnice specifice ce tin de cablurile de degivrare.
Asa cum stiti, un sistem integral de degivrare consta in:
In ceea ce priveste cablurile de incalzire/ degivrare, temperatura maxima atinsa de acestea este de aproximativ 65 grade C cand sunt inglobate intr-o sapa de beton, insa poate fi diferita de la un producator la altul. Cablurile sunt de doua tipuri – cu putere constanta sau autoreglabile.
Cablurile cele cu putere constanta vor dezvolta aceasta putere pe tot parcursul functionarii. In acest caz, oprirea si pornirea lor sunt controlate de termostate si senzori, in functie de conditiile pe care le detecteaza. Aceste cabluri au o lungime standard stabilita inca din fabricatie, iar aceasta nu poate fi modificata.
De asemenea, este important de retinut procesul prin care se declanseaza actiunea de degivrare: in cazul scaderilor de temperatura la sol sau de aparitie a precipitatiilor, senzorul transmite informatia termostatului. In acest context intervine microprocesorul cu care sunt prevazute termostatele, deoarece acesta verifica inca o data daca informatia este corecta. In functie de temperatura inregistrata sau de nivelul de precipitatii, termostatul declanseaza sistemul de degivrare. La fel, in functie de parametrii in care programati sistemul de degivrare, acesta se va opri in mod automat. Din acest punct de vedere, cablurile cu putere constanta reprezinta o solutie economica din toate punctele de vedere.
Cablurile autoreglabile isi modifica puterea in functie de temperatura ambientala insa niciodata nu se vor opri singure. Acest lucru inseamna ca ele vor consuma energie chiar si la temperaturi mult peste 0 grade Celsius. In comparatie cu cablurile cu putere constanta, acestea au o durata de viata mult mai scurta si au si in acelasi timp si un pret mai ridicat. Daca va intrebati de ce ar merita instalarea acestor cabluri, cand dezavantajele par evidente, trebuie sa stiti si ca avantajul acestor cabluri il reprezinta faptul ca pot fi taiate la orice dimensiune, fata de cablurilecu putere constanta, ce au o lungime standard stabilita inca din fabricatie, iar aceasta nu poate fi modificata.
In functie de nevoile pe care le resimtiti pe parcursul sezonului rece si in functie de proiectul de degivrare pe care doriti sa il implementati, trebuie sa nu uitati ca sistemele de degivrare sunt adaptabile atat pe suprafetele la sol, cat si pe acoperisuri, burlane sau jgheaburi, asa cum mentionam in randurile trecute.
Asa cum vedeti, cablurile de degivrare functioneaza pe niste principii simple si eficiente, iar in conexiune cu senzorii si termostatele reprezinta una dintre cele mai simple, elegante si moderne metode de a proteja atat persoanele cat si bunurile. Pentru mai multe detalii ne puteti contacta oricand folosind formularul de contact!