Avand in vedere ca sarea a inceput sa fie din ce in ce mai putin populara chiar si printre autoritati, iar nisipul si pietrisul fac mai mult rau decat bine, pentru locuinte se recomanda sistemele de degivrare.
Despre eficienta lor am discutat in nenumarate randuri, dar astazi ne vom opri asupra caracteristicilor care le fac sa fie prietenoase cu mediul si sustenabile pe termen lung:
- Degivrarea cu sisteme electrice si senzori nu foloseşte sare sau alti compusi chimici care pot fi dezastruosi atat pentru asfalt, pavaj sau piatra, dar mai ales pentru mediul inconjurator.
Cu alte cuvinte, degivrarea nu ataca suprafetele indiferent din ce material sunt construite si nu produce stricaciuni.
- Problema consumului de energie electrica este rezolvata cu ajutorul senzorilor de temperatura si umiditate. Sistemele inteligente de degivrare pornesc si se opresc automat atunci cand se intrunesc niste conditii climatice speciale – o anumita temperatura si o anumita umiditate.
Astfel, sistemul incepe dezghetarea curtii, a treptelor, a acoperisului, sau a aleii de masina numai atunci cand situaţia o impune.
De asemenea, sistemul se opreşte atunci cand senzorii transmit faptul ca lucrurile sunt din nou in parametri normali.
Cu alte cuvinte, degivrarea nu consuma niciodata mai mult decat este necesar. In plus, nu are nici un fel de impact negativ asupra mediului si nu produce dezechilibre in consumul de energie electrica.
Elimina complet utilizarea altor metode de indepartare a ghetii si zapezii – fie ca vorbim de sare, de chimicale, sau de nisip/pietris – si te ajuta sa mentii proprietatea, precum si micro-ecosistemul in care aceasta se afla in perfecta siguranta.
Tu te-ai gandit sa iti instalezi un sistem de degivrare anul acesta pe proprietatea ta? Ce alte avantaje ale acestui sistem iei in calcul atunci cand te pregatesti sa il instalezi?