Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Degivrarea – metoda eco-friendly de topire a zapezii si ghetii

Odata cu venirea iernii, proprietarii de case incep sa isi faca griji in legatura cu gheata si zapada care se acumuleaza pe acoperisurile si burlanele caselor si, mai ales, in curti, parcari si cai de acces.

Din fericire, tehnologia moderna ii ajuta sa mentina lucrurile sub control intr-un mod eficient si sustenabil. Noile sisteme de degivrare cu senzori ii ajuta nu numai sa mentina proprietatea in siguranta pe tot parcursul iernii, dar si sa protejeze mediul inconjurator.

Te-ai gandit vreodata ca sistemele de degivrare sunt eco-friendly chiar daca folosesc energie electrica? Astazi iti vom explica cum topirea zapezii si a ghetii cu ajutorul degivrarii te ajuta sa contribui la sustenabilitate – atat din punctul de vedere al proprietatii tale cat si a mediului.

Metodele traditionale de topire a ghetii si zapezii cauzeaza nenumarate probleme mediului

Atunci cand vine iarna si vrem sa deszapezim sau sa dezghetam aleile, accesul in curte, caile de acces pietonale sau cu masina, locul de parcare al autoturismului personal (daca nu beneficiem de un garaj), primele lucruri la care ne gandim sunt sarea, pietrisul mic si nisipul.

Aceste materiale, utilizate in mod curent de autoritati pentru a fluidiza traficul pe arterele oraselor, vin insa la pachet cu nenumarate probleme:

  • Sarea, desi nu erodeaza asfaltul in aceeaşi masura ca pietrisul sau nisipul, se poate infiltra adanc in sol, afectand stratul freatic si afectand buna dezvoltare a vegetatiei. Acumularile mari de sare din sol au un impact negativ asupra copacilor in special, dar si asupra altor tipuri de vegetatie.
    De aceea, daca in curte sau pe marginile aleilor de acces aveti plantati copaci, arbusti decorativi, garduri vii sau parcele cu flori, acestea vor suferi pagube intense, caci excesul de sare otraveste pur si simplu solul.
    Acest lucru, la randul sau, determina dezechilibre in micro-ecosistemul pe care il gazduiti pe proprietatea dvs. si care include, pe langa vegetatie, si insecte (subterane sau aeriene), pasarile si animalele de companie.
  • Sarea este extrem de periculoasa si pentru animalele de companie sau pentru animalele care se afla in proximitatea locuintei dvs. Acestea pot suferi probleme de sanatate grave (fatale) daca ling portiuni de zapada impregnate cu sare sau beau apa cu urme de sare in ea. Mai mult, sarea acumulata pe labute le produce rani si disconfort.
  • Nisipul nu afecteaza mediul inconjurator intr-un mod atat de sever precum o face sarea, dar este un material foarte abraziv si care face foarte multa mizerie. Animalele de casa si oamenii vor duce nisipul din curte si de pe trepte in casa, locatarii trebuind sa depuna un efort considerabil in a menţine ordinea si curatenia si afara si inauntru.
  • Pietrisul este extrem de abraziv si nu aduce o valoare adaugata mediului inconjurator (cum ar face-o de exemplu cenusa). In schimb, produce mizerie, poate cauza diverse accidente (lovirea masinii pe dedesubt sau pe caroserie/parbriz) si este greu de indepartat cand nu mai este nevoie de el.
  • Cenusa este greu de gasit in cantitati atat de mari incat sa poata fi folosita ori de cate ori este nevoie pentru a dezgheta suprafete mari de curte, alee, intrare de masina, terasa sau trepte.
    In plus, face extrem de multa mizerie. Singurul avantaj al cenusii este acela ca acţioneaza ca fertilizator pentru sol odata ce patrunde in pamant odata cu zapada topita.

Recomandari

Avand in vedere ca sarea a inceput sa fie din ce in ce mai putin populara chiar si printre autoritati, iar nisipul si pietrisul fac mai mult rau decat bine, pentru locuinte se recomanda sistemele de degivrare.

Despre eficienta lor am discutat in nenumarate randuri, dar astazi ne vom opri asupra caracteristicilor care le fac sa fie prietenoase cu mediul si sustenabile pe termen lung:

  • Degivrarea cu sisteme electrice si senzori nu foloseşte sare sau alti compusi chimici care pot fi dezastruosi atat pentru asfalt, pavaj sau piatra, dar mai ales pentru mediul inconjurator.
    Cu alte cuvinte, degivrarea nu ataca suprafetele indiferent din ce material sunt construite si nu produce stricaciuni.
  • Problema consumului de energie electrica este rezolvata cu ajutorul senzorilor de temperatura si umiditate. Sistemele inteligente de degivrare pornesc si se opresc automat atunci cand se intrunesc niste conditii climatice speciale – o anumita temperatura si o anumita umiditate.
    Astfel, sistemul incepe dezghetarea curtii, a treptelor, a acoperisului, sau a aleii de masina numai atunci cand situaţia o impune.
    De asemenea, sistemul se opreşte atunci cand senzorii transmit faptul ca lucrurile sunt din nou in parametri normali.

Cu alte cuvinte, degivrarea nu consuma niciodata mai mult decat este necesar. In plus, nu are nici un fel de impact negativ asupra mediului si nu produce dezechilibre in consumul de energie electrica.

Elimina complet utilizarea altor metode de indepartare a ghetii si zapezii – fie ca vorbim de sare, de chimicale, sau de nisip/pietris – si te ajuta sa mentii proprietatea, precum si micro-ecosistemul in care aceasta se afla in perfecta siguranta.

Tu te-ai gandit sa iti instalezi un sistem de degivrare anul acesta pe proprietatea ta? Ce alte avantaje ale acestui sistem iei in calcul atunci cand te pregatesti sa il instalezi?

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.