Pentru a isi pastra culoarea proaspata si pentru a nu se usca inainte de vreme, un brad de Craciun taiat ar trebui pozitionat intr-o zona mai rece a camerei. Cu alte cuvinte, nu il plasa langa calorifer sau un radiator electric, deoarece caldura il deshidrateaza mai repede si il usuca.
Nu este o idee rea sa pui bradul taiat intr-un recipient cu apa pana vine momentul in care sa il decorezi. Brazii si pinii consuma foarte multa apa pentru a supravietui. Daca vrei sa ai un brad proaspat de Craciun, pastreaza-l in casa intr-o zona mai rece cu trunchiul in apa.
Cand decizi sa il decorezi si sa il pui la loc de cinste, transfera-l intr-un recipient/ghiveci cu pamant si nisip si uda-l macar o data la doua zile. Chiar daca nu are radacina, tot va rezista mai bine in casa decat un brad natural asezat intr-un suport clasic de tip trepied de metal.
Multi se intreaba cum rezista bradul de Craciun mai mult timp in conditiile in care sufrageria ta beneficiaza de un sistem de incalzire prin pardoseala. In primul rand, incalzirea prin pardoseala nu ar trebui sa afecteze bradul in mod semnificativ – decat numai daca setezi o temperatura extrem de mare.
Cu toate acestea, ca masuri de prevedere, poti fie sa plasezi bradul pe un suport mai inalt, care sa il tina cat mai departe de podea posibil (un brad mic poate fi amplasat pe o masuta de cafea), fie sa ii introduci trunchiul intr-un recipient sau suport special cu pamant si nisip si sa il uzi la cateva zile.
Asa cum ziceam, si daca nu ai incalzire prin pardoseala tot ar trebui sa il uzi din cand in cand. In prezenta unui astfel de sistem termic, este recomandat sa cresti cantitatea de apa.