Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

3 sfaturi pentru incalzirea bucatariei

Bucatariile sunt poate cele mai indragite spaţii din casele noastre. Aici gatim pentru si impreuna cu familia, aici petrecem o buna parte din timpul liber si aici ne primim de cele mai multe ori musafirii. Chiar daca bucataria ta e clasica – inchisa – sau parte a sufrageriei intr-un design modern de tip open space, trebuie sa recunosti ca bucataria este inima calda a intregii case.

Si venind vorba de caldura, tu cum iti incalzesti bucataria si cum te-ai gandi sa o reamenajezi pentru a o face si mai confortabila pentru tine si cei dragi? Iata cateva sfaturi de la specialistii nostri!

Radiatoarele clasice

In general, orice bucatarie este prevazuta cu un radiator clasic, de obicei amplasat sub fereastra. Daca insa intentionezi sa moderninezi bucataria pentru ca ea sa ramana calda si placuta chiar si atunci cand nu gatesti, poti lua in calcul schimbarea caloriferului vechi cu unul nou.

Un radiator nou, cu un numar mai mare de elementi si dintr-un material ce permite caldurii sa se distribuie mai rapid si mai eficient este intotdeauna o idee buna, mai ales daca bucataria este de mai mici dimensiuni.

Radiatoare suplimentare – suspendate

Daca radiatorul deja montat in bucatarie nu face fata nevoilor tale in ceea ce priveşte caldura si confortul – bucataria este amplasata intr-un punct cardinal sau intr-un unghi care nu permite soarelui sa o incalzeasca suficient pe timpul zilei sau radiatorul este insufficient pentru acoperirea nevoii de caldura intr-un spaţiu mai mare – atunci te poti gandi la un radiator suspendat.

Specialistii le recomanda pe cele verticale – cum sunt cele pentru bai. Intr-o bucatarie, acestea isi dovedesc din ce in ce mai mult utilitatea. Dimensiunile lor variabile le fac destul de versatile pentru a le plasa pe peretele potrivit si in locul potrivit. Mai mult, ele iti vor da o mana de ajutor la treburile casnice, uscand mai repede prosoapele si servetele de bucatarie, dincolo de a-ti oferi un spaţiu in plus pentru a le pastra.

In proiectele mai ample de amenajare, unii proprietari renunţa complet la caloriferul clasic de sub fereastra pentru a crea in acel spaţiu un nou loc de depozitare sau de preparare a mesei, optand pentru unul sau doua calorifere verticale de perete. Astfel, faci uz in mod eficient de tot spatiul disponibil in bucatarie – folosesti zonele „moarte” de pe pereti si creezi un spatiu nou in locul fostului calorifer pentru a-ti satisface mai bine nevoile.

Incalzirea prin pardoseala

Incalzirea prin pardoseala a devenit in ultimul timp metoda preferata a proprietarilor de a-si incalzi locuintele – nu numai bucatariile. Pentru acestea din urma, incalzirea prin pardoseala este raspunsul la mai toate problemele:

  • elimina necesitatea caloriferelor in general (si a costurilor unor lucrari de amenajare suplimentare daca este vorba despre adaugarea de calorifere in plus);
  • ofera un mediu ambiant placut, generand exact atata caldura cat iti doresti in perioada de timp pe care tu o stabilesti;
  • te ajuta sa economisesti bani pe termen lung;
  • sistemul este garantat zeci de ani si isi amortizeaza investitia intr-un timp optim;
  • te scuteste de griji suplimentare privind facturile, functionarea sistemului de incalzire, necesitatea de a compensa cumva pierderile de caldura prin alte mijloace etc.

In plus, un sistem de incalzire prin pardoseala se potriveste tuturor tipurilor de bucatarii, indiferent de marimea lor. Tot ce ai de facut este sa discuti cu o echipa de specialisti cu privire la cele mai bune solutii care ti se potrivesc tie si celor dragi.

Tu ce alte sfaturi pentru incalzirea bucatariei urmezi? Ai si alte solutii optime pe care le poti impartasi cu noi?

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.