Daca radiatorul deja montat in bucatarie nu face fata nevoilor tale in ceea ce priveşte caldura si confortul – bucataria este amplasata intr-un punct cardinal sau intr-un unghi care nu permite soarelui sa o incalzeasca suficient pe timpul zilei sau radiatorul este insufficient pentru acoperirea nevoii de caldura intr-un spaţiu mai mare – atunci te poti gandi la un radiator suspendat.
Specialistii le recomanda pe cele verticale – cum sunt cele pentru bai. Intr-o bucatarie, acestea isi dovedesc din ce in ce mai mult utilitatea. Dimensiunile lor variabile le fac destul de versatile pentru a le plasa pe peretele potrivit si in locul potrivit. Mai mult, ele iti vor da o mana de ajutor la treburile casnice, uscand mai repede prosoapele si servetele de bucatarie, dincolo de a-ti oferi un spaţiu in plus pentru a le pastra.
In proiectele mai ample de amenajare, unii proprietari renunţa complet la caloriferul clasic de sub fereastra pentru a crea in acel spaţiu un nou loc de depozitare sau de preparare a mesei, optand pentru unul sau doua calorifere verticale de perete. Astfel, faci uz in mod eficient de tot spatiul disponibil in bucatarie – folosesti zonele „moarte” de pe pereti si creezi un spatiu nou in locul fostului calorifer pentru a-ti satisface mai bine nevoile.