Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

5 reguli ce trebuie respectate la montajul sistemelor de incalzire in pardoseala

Atunci cand v-am vorbit despre sistemele de incalzire in pardoseala am discutat despre avantajele si importanta instalarii unor astfel de sisteme in locuinte individuale sau in unitati cu functie de cazare turistica, despre cerintele minim  necesare pentru a putea instala un astfel de sistem, precum si despre bugetul aferent unei astfel de investitii. Astazi vom aborda subiectul incalzirii electrice in pardoseala dintr-un punct de vedere mai pragmatic si mult mai localizat: reguli simple dar esentiale ce trebuie respectate atunci cand se monteaza un sistem de incalzire in pardoseala.

Trebuie avut in vedere mobilierul fix

Ca si regula generala, expertii considera ca trebuie evitate zonele in care va exista mobilier fix fara picioare pentru a preveni posibile acumulari de caldura si deteriorarea cablurilor incalzitoare. Poate aveti, de exemplu, un pat matrimonial pentru dormitor care este amplasat direct pe podea, insa acest lucru nu ar trebui sa va strice planurile de instalare a sistemului de incalzire in pardoseala. Tot ce trebuie sa faceti este sa discutati cu specialistii nostri in momentul instalarii sistemului, pentru ca ei sa cunoasca toate datele ecuatiei.

Atentie la montajul cablurilor de incalzire

Cablurile incalzitoare trebuie aranjate la distante egale intre spire, pentru ca ele nu trebuie niciodata sa se suprapuna sau sa se atinga. Aceasta este una dintre cele mai importante reguli ale instalatiei de incalzire in pardoseala si este de importanta capitala sa fie respectata.

Montarea senzorilor sa tina seama de caracteristicile camerei

Senzorii pentru pardoseala trebuie montati in tuburi copex obturate la capat, la jumatatea distantei intre doua spire paralele consecutive de cablu incalzitor, in zone ce ulterior vor fi libere – neacoperite de mobilier, covorase, ghivece de flori etc. Este importanta atentia in acest sens, proiectele de reamenajare ulterioare instalarii sistemului de incalzire in pardoseala vor trebui sa aiba in vedere prezenta senzorilor din pardoseala si sa evite interferentele cu acestia.

Termostatele de perete sa fie ferite de soare

Pozitionarea termostatelor pe perete se va face astfel incat acestea sa fie cat mai putin timp expuse razelor solare. Daca sunteti posesorul unei centrale termice pe gaz si obisnuit cu prezenta si functionarea unui termostat, atunci nu veti avea probleme in pozitionarea corecta a termostatelor de perete aferente incalzirii in pardoseala. Cu cat termostatele sunt montate in cele mai bune conditii de functionare, cu atat intregul sistem va functiona mai bine si mai sigur.

Izolatia termica sa fie inclusa la instalare

Este recomandata instalarea unui strat de izolatie termica (polistiren extrudat) sub sistemul de incalzire in pardoseala pentru a minimiza pierderile de caldura catre sol sau placa de beton. Poate parea de simt comun o astfel de recomandare sau regula, dar in general, dorind sa mai salveze din bugetul de investitie, multi oameni omit izolatia termica din proiectele lor. Aceasta omisiune duce deseori catre pierderi si, implicit, catre costuri suplimentare.

Regulile care trebuie aplicate la montajul unui sistem de incalzire in pardoseala sunt simple si usor de urmat. Ele garanteaza ca sistemul este montat corect si functioneaza la maxima sa capacitate. Contacteaza-ne folosind formularul de contact si specialistii nostri se vor ocupa de instalarea sistemului tau de incalzire in pardoseala!

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.