Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

De ce este incalzirea electrica prin podea cea mai eco-friendly dintre toate?


Curentul eco-friendly incepe sa aiba tot mai multi adepti si pe buna dreptate. E datoria noastra sa avem grija de mediul inconjurator, iar asta inseamna, printre altele, sa consumam cat mai putina energie. Evident, cu totii avem nevoie de incalzire pe parcursul lunilor reci de iarna, dar majoritatea sistemelor de incalzire presupun un consum mare de gaz sau energie electrica. Pentru a fi econom si eco-friendly, iti recomandam incalzirea electrica prin podea. Afla de ce acest tip de sistem este cel mai util pentru mediul inconjurator.

Posibilitatea de a controla sistemul de incalzire dupa bunul plac


Daca in fiecare iarna astepti cu nerabdare sa primesti incalzire de la centrala orasului, prin traditionalul calorifer, ai doua motive majore sa vrei sa treci la incalzirea prin pardoseala. Pe de o parte, poti decide singur cand vrei sa dai drumul la incalzire, cand vrei sa opresti sistemul si ce camere vrei sa incalzesti. Poate nu folosesti fieare incapere a casei, prin urmare, nu e nevoie ca incalzirea sa functioneze peste tot. Pe de alta parte, acest lucru te va ajuta sa economisesti bani. Daca depinzi in schimb de administratia orasului, aceasta nu va tine cont de perioadele in care tu esti plecat de acasa si nu ai nevoie de incalzirea care merge automat si trebuie platita. Nici mediul inconjurator nu este avantajat pentru ca aceste centrale consuma o cantitate impresionanta de energie si genereaza poluare.

Incalzirea prin podea este mai eficienta


Chiar si cu o centrala proprie pe care o manevrezi la discretie, nu poti obtine acelasi efect asigurat de incalzirea prin pardoseala. Spunem ca acest sistem este mai eficient deoarece caldura emanata direct prin podea este cea de care corpul nostru are nevoie. Caloriferul emana caldura de la o inaltime de minim un metru, in sus. Aerul cald se va ridica spre tavan deoarece este mai usor decat aerul rece si acesta din urma va cobora la nivelul podelei. Temperatura resimtita de partea de sus a corpului va fi diferita de cea resimtita de picioare. Pentru a compensa acest lucru este nevoie sa plusam cu cateva grade la central si asta traduce in energie utilizata si costuri mai ridicate, ceea ce inseamna ca si tu si mediul inconjurator aveti de suferit.

Incalzirea prin pardoseala functioneaza pe baza de energie electrica


Lemne, gaz, carbuni, ulei, omul s-a folosit intotdeauna de tot ceea ce i-a pus mediul la dispozitie pentru a-si incalzi locuinta. Problema cu aceste resurse este ca ele sunt limitate. Daca ne gandim la importanta padurilor pentru purificarea aerului poluat, realizam cat de esential este sa facem trecerea la alte surse de energie. In acest context, electricitatea pe care se bazeaza sistemul de incalzire prin pardoseala este cea mai buna solutie. Mai mult, la randul sau, energia electrica poate fi produsa din surse eco: energie eoliana, solara etc.

Incalzirea prin podea asigura cele mai putine pierderi


Capacitatea de a retine caldura este esentiala pentru a economisi energie si bani. Prin implementarea unui sistem de incalzire prin pardoseala, acest efect este asigurat. La instalarea unui astfel de sistem, suprafata de sub pardoseala se poate izola cu placi. Astfel, caldura emanata nu va scapa din locuinta, fiind directionata in intregime catre suprafata. Evitand pierderea de caldura, reducem consumul de energice si costurile alocate. Conform studiilor, cu ajutorul izolatiei, se poate reduce timpul necesar incalzirii casei cu pana la 60%.
Daca inca nu ai luat in serios posibilitatea implementarii unui sistem de incalzire prin podea, speram ca acest articol te va convinge sa faci acest pas. Incalzirea prin pardoseala e o solutie sigura daca vrei sa economisesti bani si sa ai un impact negativ mai redus asupra mediului. Acest sistem este o investitie care merita cu adevarat facuta, iar pentru mai multe sfaturi practice legate de instalarea si functionarea sa, iti stam la dispozitie.

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›