Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

5 reguli ce trebuie respectate la montajul sistemelor de incalzire in pardoseala

Incalzire in pardoseala

Atunci cand v-am vorbit despre sistemele de incalzire in pardoseala am discutat despre avantajele si importanta instalarii unor astfel de sisteme in locuinte individuale sau in unitati cu functie de cazare turistica, despre cerintele minim  necesare pentru a putea instala un astfel de sistem, precum si despre bugetul aferent unei astfel de investitii. Astazi vom aborda subiectul incalzirii electrice in pardoseala dintr-un punct de vedere mai pragmatic si mult mai localizat: reguli simple dar esentiale ce trebuie respectate atunci cand se monteaza un sistem de incalzire in pardoseala.

1. Trebuie avut in vedere mobilierul fix

Ca si regula generala, expertii considera ca trebuie evitate zonele in care va exista mobilier fix fara picioare pentru a preveni posibile acumulari de caldura si deteriorarea cablurilor incalzitoare. Poate aveti, de exemplu, un pat matrimonial pentru dormitor care este amplasat direct pe podea, insa acest lucru nu ar trebui sa va strice planurile de instalare a sistemului de incalzire in pardoseala. Tot ce trebuie sa faceti este sa discutati cu specialistii nostri in momentul instalarii sistemului, pentru ca ei sa cunoasca toate datele ecuatiei.

2. Atentie la montajul cablurilor de incalzire

Cablurile incalzitoare trebuie aranjate la distante egale intre spire, pentru ca ele nu trebuie niciodata sa se suprapuna sau sa se atinga. Aceasta este una dintre cele mai importante reguli ale instalatiei de incalzire in pardoseala si este de importanta capitala sa fie respectata.

3. Montarea senzorilor sa tina seama de caracteristicile camerei

Senzorii pentru pardoseala trebuie montati in tuburi copex obturate la capat, la jumatatea distantei intre doua spire paralele consecutive de cablu incalzitor, in zone ce ulterior vor fi libere – neacoperite de mobilier, covorase, ghivece de flori etc. Este importanta atentia in acest sens, proiectele de reamenajare ulterioare instalarii sistemului de incalzire in pardoseala vor trebui sa aiba in vedere prezenta senzorilor din pardoseala si sa evite interferentele cu acestia.

4. Termostatele de perete sa fie ferite de soare

Pozitionarea termostatelor pe perete se va face astfel incat acestea sa fie cat mai putin timp expuse razelor solare. Daca sunteti posesorul unei centrale termice pe gaz si obisnuit cu prezenta si functionarea unui termostat, atunci nu veti avea probleme in pozitionarea corecta a termostatelor de perete aferente incalzirii in pardoseala. Cu cat termostatele sunt montate in cele mai bune conditii de functionare, cu atat intregul sistem va functiona mai bine si mai sigur.

5. Izolatia termica sa fie inclusa la instalare

Este recomandata instalarea unui strat de izolatie termica (polistiren extrudat) sub sistemul de incalzire in pardoseala pentru a minimiza pierderile de caldura catre sol sau placa de beton. Poate parea de simt comun o astfel de recomandare sau regula, dar in general, dorind sa mai salveze din bugetul de investitie, multi oameni omit izolatia termica din proiectele lor. Aceasta omisiune duce deseori catre pierderi si, implicit, catre costuri suplimentare.

Regulile care trebuie aplicate la montajul unui sistem de incalzire in pardoseala sunt simple si usor de urmat. Ele garanteaza ca sistemul este montat corect si functioneaza la maxima sa capacitate. Contacteaza-ne folosind formularul de contact si specialistii nostri se vor ocupa de instalarea sistemului tau de incalzire in pardoseala!

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

5 reguli ce trebuie respectate la montajul sistemelor de incalzire in pardoseala
4.6 (92%) numar voturi: 5

Articole si noutati

 • 25 Jul. 2019 Condensul si incalzirea prin pardoseala

  Poate nu ne gandim prea des la acest lucru, insa calitatea aerului din casa este foarte importanta pentru sanatatea noastra. Condensul este unul dintre factorii principali care afecteaza calitatea aerului deoarece duce la formarea mucegaiului care, la randul sau, poate cauza afectiuni respiratorii. Metoda pe care o folosim pentru a ne incalzi casa poate influenta Citeste mai mult »

 • 16 Jul. 2019 Cum să faci economii la factura de curent pe timpul verii

  Ne place vara pentru că e cald și frumos afară și un mare avantaj este că nu mai trebuie să ne încălzim locuințele pe parcursul ei. Acum este momentul potrivit pentru a pune de-o parte banii pe care vom fi nevoiți să îi cheltuim în lunile reci pentru plata utilităților. Există diverse mijloace prin care Citeste mai mult »

 • 01 Jul. 2019 Ar trebui sa iti lasi sistemul de incalzire prin pardoseala pornit toata ziua?

  Daca ti-ai instalat deja un sistem de incalzire prin pardoseala si ai inceput sa observi avantajele (independenta de regiile de stat, caldura placuta in casa pe tot parcursul sezonului rece, facturi mai mici, o stare de sanatate mai buna, etc.), probabil ca te gandesti sa faci si cateva experimente. Prima intrebare care le vine in Citeste mai mult »

 • 21 Jun. 2019 Ce sa faci si ce sa nu faci atunci cand alegi incalzirea prin pardoseala

  Despre incalzirea prin pardoseala am discutat de multe ori pana acum, oferindu-ti sfaturi despre cum sa alegi un astfel de sistem si cum sa te bucuri de avantajele lui la maximum de potential. Astazi insa ne vom concentra pe o lista de lucruri care trebuie facute atunci cand initiezi proiectul de instalare al incalzirii prin Citeste mai mult »

 • 31 May. 2019 Cat de sigura este incalzirea prin pardoseala?

  Desi incalzirea prin pardoseala are o vechime considerabila – in jur de 60 de ani – multi inca au indoieli in ceea ce priveste siguranta ei. Sistemele de incalzire prin pardoseala devin din ce in ce mai populare la noi in tara si putini isi fac probleme in legatura cu ele. Totusi, astazi vom discuta Citeste mai mult »

 • 27 May. 2019 Plăci porțelanate versus ceramică: alegerea potrivită pentru încălzirea prin pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală funcţionează extraordinar de bine împreună cu pardoselile ceramice sau porțelanate. Dar care dintre cele două variante este cea mai bună pentru nevoile tale? Plăcile ceramice sunt în general la îndemâna oricui, în timp ce plăcile porțelanate, mai scumpe, vin cu o serie de calități greu de ignorat atunci când ne amenajăm/construim locuința. Citeste mai mult »

 • 09 May. 2019 4 mituri despre incalzirea prin pardoseala

  Nu cu mult timp in urma, am discutat despre patru mituri despre incalzirea prin pardoseala destul de frecvente printre consumatori. Astazi continuam discutia despre sistemele de incalzire prin pardoseala prezentandu-ti alte patru mituri pe care probabil le-ai mai auzit. Ca sa faci o alegere educata, hai sa vedem astazi niste mituri si adevaruri despre incalzirea Citeste mai mult »

 • 25 Apr. 2019 Design interior: ce este la moda in 2019

  Ca de obicei in fiecare primavara, designerii de interior ne prezinta tendintele pe intreg anul, ca noi sa putem afla din timp ce mai este (sau nu) la moda si cum putem sa ne reamenajam locuintele in funcţie de aceste trenduri. Daca tocmai ce aveai de gand sa pui la punct un plan de redecorare Citeste mai mult »

Vezi toate ›