Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

5 reguli ce trebuie respectate la montajul sistemelor de incalzire in pardoseala

Incalzire in pardoseala

Atunci cand v-am vorbit despre sistemele de incalzire in pardoseala am discutat despre avantajele si importanta instalarii unor astfel de sisteme in locuinte individuale sau in unitati cu functie de cazare turistica, despre cerintele minim  necesare pentru a putea instala un astfel de sistem, precum si despre bugetul aferent unei astfel de investitii. Astazi vom aborda subiectul incalzirii electrice in pardoseala dintr-un punct de vedere mai pragmatic si mult mai localizat: reguli simple dar esentiale ce trebuie respectate atunci cand se monteaza un sistem de incalzire in pardoseala.

1. Trebuie avut in vedere mobilierul fix

Ca si regula generala, expertii considera ca trebuie evitate zonele in care va exista mobilier fix fara picioare pentru a preveni posibile acumulari de caldura si deteriorarea cablurilor incalzitoare. Poate aveti, de exemplu, un pat matrimonial pentru dormitor care este amplasat direct pe podea, insa acest lucru nu ar trebui sa va strice planurile de instalare a sistemului de incalzire in pardoseala. Tot ce trebuie sa faceti este sa discutati cu specialistii nostri in momentul instalarii sistemului, pentru ca ei sa cunoasca toate datele ecuatiei.

2. Atentie la montajul cablurilor de incalzire

Cablurile incalzitoare trebuie aranjate la distante egale intre spire, pentru ca ele nu trebuie niciodata sa se suprapuna sau sa se atinga. Aceasta este una dintre cele mai importante reguli ale instalatiei de incalzire in pardoseala si este de importanta capitala sa fie respectata.

3. Montarea senzorilor sa tina seama de caracteristicile camerei

Senzorii pentru pardoseala trebuie montati in tuburi copex obturate la capat, la jumatatea distantei intre doua spire paralele consecutive de cablu incalzitor, in zone ce ulterior vor fi libere – neacoperite de mobilier, covorase, ghivece de flori etc. Este importanta atentia in acest sens, proiectele de reamenajare ulterioare instalarii sistemului de incalzire in pardoseala vor trebui sa aiba in vedere prezenta senzorilor din pardoseala si sa evite interferentele cu acestia.

4. Termostatele de perete sa fie ferite de soare

Pozitionarea termostatelor pe perete se va face astfel incat acestea sa fie cat mai putin timp expuse razelor solare. Daca sunteti posesorul unei centrale termice pe gaz si obisnuit cu prezenta si functionarea unui termostat, atunci nu veti avea probleme in pozitionarea corecta a termostatelor de perete aferente incalzirii in pardoseala. Cu cat termostatele sunt montate in cele mai bune conditii de functionare, cu atat intregul sistem va functiona mai bine si mai sigur.

5. Izolatia termica sa fie inclusa la instalare

Este recomandata instalarea unui strat de izolatie termica (polistiren extrudat) sub sistemul de incalzire in pardoseala pentru a minimiza pierderile de caldura catre sol sau placa de beton. Poate parea de simt comun o astfel de recomandare sau regula, dar in general, dorind sa mai salveze din bugetul de investitie, multi oameni omit izolatia termica din proiectele lor. Aceasta omisiune duce deseori catre pierderi si, implicit, catre costuri suplimentare.

Regulile care trebuie aplicate la montajul unui sistem de incalzire in pardoseala sunt simple si usor de urmat. Ele garanteaza ca sistemul este montat corect si functioneaza la maxima sa capacitate. Contacteaza-ne folosind formularul de contact si specialistii nostri se vor ocupa de instalarea sistemului tau de incalzire in pardoseala!

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›