Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

5 reguli ce trebuie respectate la montajul sistemelor de incalzire in pardoseala

Incalzire in pardoseala

Atunci cand v-am vorbit despre sistemele de incalzire in pardoseala am discutat despre avantajele si importanta instalarii unor astfel de sisteme in locuinte individuale sau in unitati cu functie de cazare turistica, despre cerintele minim  necesare pentru a putea instala un astfel de sistem, precum si despre bugetul aferent unei astfel de investitii. Astazi vom aborda subiectul incalzirii electrice in pardoseala dintr-un punct de vedere mai pragmatic si mult mai localizat: reguli simple dar esentiale ce trebuie respectate atunci cand se monteaza un sistem de incalzire in pardoseala.

1. Trebuie avut in vedere mobilierul fix

Ca si regula generala, expertii considera ca trebuie evitate zonele in care va exista mobilier fix fara picioare pentru a preveni posibile acumulari de caldura si deteriorarea cablurilor incalzitoare. Poate aveti, de exemplu, un pat matrimonial pentru dormitor care este amplasat direct pe podea, insa acest lucru nu ar trebui sa va strice planurile de instalare a sistemului de incalzire in pardoseala. Tot ce trebuie sa faceti este sa discutati cu specialistii nostri in momentul instalarii sistemului, pentru ca ei sa cunoasca toate datele ecuatiei.

2. Atentie la montajul cablurilor de incalzire

Cablurile incalzitoare trebuie aranjate la distante egale intre spire, pentru ca ele nu trebuie niciodata sa se suprapuna sau sa se atinga. Aceasta este una dintre cele mai importante reguli ale instalatiei de incalzire in pardoseala si este de importanta capitala sa fie respectata.

3. Montarea senzorilor sa tina seama de caracteristicile camerei

Senzorii pentru pardoseala trebuie montati in tuburi copex obturate la capat, la jumatatea distantei intre doua spire paralele consecutive de cablu incalzitor, in zone ce ulterior vor fi libere – neacoperite de mobilier, covorase, ghivece de flori etc. Este importanta atentia in acest sens, proiectele de reamenajare ulterioare instalarii sistemului de incalzire in pardoseala vor trebui sa aiba in vedere prezenta senzorilor din pardoseala si sa evite interferentele cu acestia.

4. Termostatele de perete sa fie ferite de soare

Pozitionarea termostatelor pe perete se va face astfel incat acestea sa fie cat mai putin timp expuse razelor solare. Daca sunteti posesorul unei centrale termice pe gaz si obisnuit cu prezenta si functionarea unui termostat, atunci nu veti avea probleme in pozitionarea corecta a termostatelor de perete aferente incalzirii in pardoseala. Cu cat termostatele sunt montate in cele mai bune conditii de functionare, cu atat intregul sistem va functiona mai bine si mai sigur.

5. Izolatia termica sa fie inclusa la instalare

Este recomandata instalarea unui strat de izolatie termica (polistiren extrudat) sub sistemul de incalzire in pardoseala pentru a minimiza pierderile de caldura catre sol sau placa de beton. Poate parea de simt comun o astfel de recomandare sau regula, dar in general, dorind sa mai salveze din bugetul de investitie, multi oameni omit izolatia termica din proiectele lor. Aceasta omisiune duce deseori catre pierderi si, implicit, catre costuri suplimentare.

Regulile care trebuie aplicate la montajul unui sistem de incalzire in pardoseala sunt simple si usor de urmat. Ele garanteaza ca sistemul este montat corect si functioneaza la maxima sa capacitate. Contacteaza-ne folosind formularul de contact si specialistii nostri se vor ocupa de instalarea sistemului tau de incalzire in pardoseala!

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

5 reguli ce trebuie respectate la montajul sistemelor de incalzire in pardoseala
4.7 (93.33%) numar voturi: 6

Articole si noutati

 • 28 Jul. 2020 5 idei cum iti poti amenaja terasa

  Sa ai acces la o terasa sau un balcon din apartamentul tau este minunat, deoarece acest loc il poti transforma intr-un refugiu perfect pentru relaxare. Momentele petrecute pe terasa in timpul verii pot fi aproape ca o mini vacanta. Mai jos ti-am pregatit cateva idei de design despre cum iti poti amenaja terasa pentru a Citeste mai mult »

 • tipuri de incalzire pentru camera de gradina
  17 Jul. 2020 GHID: Cum iti poti incalzi gradina interioara

  Exista multe optiuni de incalzire atunci cand ai o gradina interioara, iar una dintre cele mai populare metode este incalzirea in pardoseala. Aceasta este o alegere excelenta pentru o camera de gradina, deoarece ofera un sistem de incalzire confortabil, usor de controlat, care este discret si nu impiedica pozitionarea mobilierului. Solutia potrivita de incalzire depinde Citeste mai mult »

 • Pasii instalarii unui sistem de incalzire prin pardoseala
  30 Jun. 2020 Pasii instalarii unui sistem de incalzire prin pardoseala

  Sistemele de incalzire prin pardoseala sunt o optiune foarte populara de a iti incalzi locuinta. In ultimii ani acestea au luat un avant in ceea ce priveste numarul de clienti si incaperile incalzite. Acest lucru nu e ceva surprinzator daca privim avantajele unui asemenea sistem. Astfel, pe langa faptul ca acestea aduc un plus urias Citeste mai mult »

 • 22 Jun. 2020 Ce trebuie sa faci si sa nu faci atunci cand iti instalezi un sistem de incalzire in pardoseala

  Ne-am gandit sa iti prezentam unele dintre cele mai importante puncte pe care trebuie sa le retii atunci cand iti instalezi incalzire electrica in pardoseala. Ce trebuie sa faci atunci cand iti instalezi un sistem electric de incalzire in pardoseala Citeste complet toate ghidurile de instructiuni inainte de a incepe instalarea. Masoara corect toata suprafata Citeste mai mult »

 • incalzirea in pardoseala in scoli
  29 May. 2020 Incalzirea in pardoseala in gradinite, scoli si universitati

  Organizatiile din sectorul public au multe de luat in considerare atunci cand se gandesc ce optiune de incalzire sa aleaga pentru o instalatie. Costurile, impactul asupra mediului, intretinerea, eficacitatea si confortul au toate un rol foarte important. Gradinitile, scolilele si universitatile s-au orientat mai mult catre incalzirea in pardoseala ca sursa de caldura primara in Citeste mai mult »

 • incalzirea in pardoseala in salile de sport
  26 May. 2020 Sistemul de incalzire prin pardoseala pentru salile sportive

  Salile de sport Salile de sport sunt cladiri multifunctionale care ofera posibilitatea tuturor persoanelor de a practica o activitate fizica si de recreere. De la salile de sport scolare pana la salile de fitness, exista o varietate de asemenea cladiri, fiecare venind cu cerintele proprii in ceea ce priveste, scopul, calitatea, aspectul si sustenabilitatea. Printre Citeste mai mult »

 • ce este blocare termica
  27 Apr. 2020 Ce este blocarea termica si cum o poti evita

  Pe parcursul ultimilor ani tot mai multe persoane aleg sistemul de incalzire in pardoseala. Aceasta este o optiune cu nenumarate beneficii, fiind un sistem eficient care ne asigura o temperatura uniforma in interiorul casei. Sistemul de incalzire prin pardoseala transforma intreg spatiul mult mai eficient, dar vine si cu reguli diferite cu privire la modul in Citeste mai mult »

 • incalzire in pardoseala si radiatoarele
  19 Mar. 2020 Pot radiatoarele si incalzirea in pardoseala sa ”lucreze” impreuna?

  In cazul in care te gandesti sa iti instalezi un sistem de incalzire prin pardoseala, ai probabil o serie de intrebari.  Scopul nostru este sa iti oferim raspunsuri cat mai clare la orice dilema care te-a impiedicat pana acum sa beneficiezi de eficienta unui sistem de incalzire prin pardoseala.  Una dintre acestea vizeaza radiatoarele. Te-ai Citeste mai mult »

Vezi toate ›