Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

5 reguli ce trebuie respectate la montajul sistemelor de incalzire in pardoseala

Incalzire in pardoseala

Atunci cand v-am vorbit despre sistemele de incalzire in pardoseala am discutat despre avantajele si importanta instalarii unor astfel de sisteme in locuinte individuale sau in unitati cu functie de cazare turistica, despre cerintele minim  necesare pentru a putea instala un astfel de sistem, precum si despre bugetul aferent unei astfel de investitii. Astazi vom aborda subiectul incalzirii electrice in pardoseala dintr-un punct de vedere mai pragmatic si mult mai localizat: reguli simple dar esentiale ce trebuie respectate atunci cand se monteaza un sistem de incalzire in pardoseala.

1. Trebuie avut in vedere mobilierul fix

Ca si regula generala, expertii considera ca trebuie evitate zonele in care va exista mobilier fix fara picioare pentru a preveni posibile acumulari de caldura si deteriorarea cablurilor incalzitoare. Poate aveti, de exemplu, un pat matrimonial pentru dormitor care este amplasat direct pe podea, insa acest lucru nu ar trebui sa va strice planurile de instalare a sistemului de incalzire in pardoseala. Tot ce trebuie sa faceti este sa discutati cu specialistii nostri in momentul instalarii sistemului, pentru ca ei sa cunoasca toate datele ecuatiei.

2. Atentie la montajul cablurilor de incalzire

Cablurile incalzitoare trebuie aranjate la distante egale intre spire, pentru ca ele nu trebuie niciodata sa se suprapuna sau sa se atinga. Aceasta este una dintre cele mai importante reguli ale instalatiei de incalzire in pardoseala si este de importanta capitala sa fie respectata.

3. Montarea senzorilor sa tina seama de caracteristicile camerei

Senzorii pentru pardoseala trebuie montati in tuburi copex obturate la capat, la jumatatea distantei intre doua spire paralele consecutive de cablu incalzitor, in zone ce ulterior vor fi libere – neacoperite de mobilier, covorase, ghivece de flori etc. Este importanta atentia in acest sens, proiectele de reamenajare ulterioare instalarii sistemului de incalzire in pardoseala vor trebui sa aiba in vedere prezenta senzorilor din pardoseala si sa evite interferentele cu acestia.

4. Termostatele de perete sa fie ferite de soare

Pozitionarea termostatelor pe perete se va face astfel incat acestea sa fie cat mai putin timp expuse razelor solare. Daca sunteti posesorul unei centrale termice pe gaz si obisnuit cu prezenta si functionarea unui termostat, atunci nu veti avea probleme in pozitionarea corecta a termostatelor de perete aferente incalzirii in pardoseala. Cu cat termostatele sunt montate in cele mai bune conditii de functionare, cu atat intregul sistem va functiona mai bine si mai sigur.

5. Izolatia termica sa fie inclusa la instalare

Este recomandata instalarea unui strat de izolatie termica (polistiren extrudat) sub sistemul de incalzire in pardoseala pentru a minimiza pierderile de caldura catre sol sau placa de beton. Poate parea de simt comun o astfel de recomandare sau regula, dar in general, dorind sa mai salveze din bugetul de investitie, multi oameni omit izolatia termica din proiectele lor. Aceasta omisiune duce deseori catre pierderi si, implicit, catre costuri suplimentare.

Regulile care trebuie aplicate la montajul unui sistem de incalzire in pardoseala sunt simple si usor de urmat. Ele garanteaza ca sistemul este montat corect si functioneaza la maxima sa capacitate. Contacteaza-ne folosind formularul de contact si specialistii nostri se vor ocupa de instalarea sistemului tau de incalzire in pardoseala!

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

5 reguli ce trebuie respectate la montajul sistemelor de incalzire in pardoseala
4.6 (92%) numar voturi: 5

Articole si noutati

 • 09 May. 2019 4 mituri despre incalzirea prin pardoseala

  Nu cu mult timp in urma, am discutat despre patru mituri despre incalzirea prin pardoseala destul de frecvente printre consumatori. Astazi continuam discutia despre sistemele de incalzire prin pardoseala prezentandu-ti alte patru mituri pe care probabil le-ai mai auzit. Ca sa faci o alegere educata, hai sa vedem astazi niste mituri si adevaruri despre incalzirea Citeste mai mult »

 • 25 Apr. 2019 Design interior: ce este la moda in 2019

  Ca de obicei in fiecare primavara, designerii de interior ne prezinta tendintele pe intreg anul, ca noi sa putem afla din timp ce mai este (sau nu) la moda si cum putem sa ne reamenajam locuintele in funcţie de aceste trenduri. Daca tocmai ce aveai de gand sa pui la punct un plan de redecorare Citeste mai mult »

 • 01 Apr. 2019 Reguli de montaj pentru un randament ridicat

  Atunci cand doreşti sa instalezi un sistem de incalzire prin pardoseala, trebuie sa respecti unele reguli de montaj pentru a obtine un randament ridicat si confortul dorit. Trebuie sa stii ca si daca montezi sistemul de unul singur, conexiunile electrice trebuie facute de un specialist. Dincolo de asta insa, multi doresc sa stie ce trebuie Citeste mai mult »

 • 22 Mar. 2019 Idei ingenioase de amenajare a unei garsoniere

  Locuintele mici sunt dificil de amenajat, chiar daca nevoile noastre sunt aceleasi, indiferent de spatiul disponibil. O garsoniera trebuie sa ne ofere tot confortul si spatiul de care avem nevoie. Atunci cand incercam sa combinam utilul cu placutul intr-o garsoniera, ne gandim la tot felul de solutii pentru a crea spatii de stocare, facand compromisuri Citeste mai mult »

 • 28 Feb. 2019 Cum sa reduci pierderile de caldura din casa ta

  Pierderile de caldura reprezinta o problema importanta pe care trebuie sa o luam in seama, mai ales pe timpul iernii. De obicei, acestea au loc deoarece caldura din locuinta se risipeste in exterior prin acoperis, ferestre, podea sau pereti. Calcularea pierderilor de caldura este esentiala in proiectarea unui sistem de incalzire pentru casa dar mai Citeste mai mult »

 • 20 Feb. 2019 Avantajele incalzirii electrice pentru sere

  Incalzirea electrica prin pardoseala are nenumarate aplicatii rezidentiale si comerciale, asa cum am vazut de-a lungul timpului. Dincolo insa de montarea acestor sisteme in casele noastre sau in cladirile de birouri, acest tip de incalzire dovedeste a avea o serie de avantaje extrem de atractive pentru cei care construiesc sau modernizeaza sere. Hai sa vedem Citeste mai mult »

 • 04 Feb. 2019 De ce sa optezi pentru un termostat smart

  De multe ori auzim despre termostate “smart” atunci cand vine vorba despre solutii tehnologice moderne de incalzire a casei. Cei mai multi dintre noi suntem obisnuiti cu termostatele in general, iar cei care detin centrale electrice de incalzire le folosesc in mod frecvent, mai ales pe parcursul iernii. Intrebarea care se impune, asadar, este: ce Citeste mai mult »

 • 29 Jan. 2019 3 sfaturi pentru incalzirea bucatariei

  Bucatariile sunt poate cele mai indragite spaţii din casele noastre. Aici gatim pentru si impreuna cu familia, aici petrecem o buna parte din timpul liber si aici ne primim de cele mai multe ori musafirii. Chiar daca bucataria ta e clasica – inchisa – sau parte a sufrageriei intr-un design modern de tip open space, Citeste mai mult »

Vezi toate ›