Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Ghidul tau in renovarea casei

Renovarea casei este de cele mai multe ori un proiect de mare amploare, care trebuie implementat cu mare grija pentru a fi sigur ca rezolvi toate problemele si te si incadrezi in buget.

Renovarea casei vine si cu destul de multe situatii neprevazute la care trebuie sa te adaptezi rapid, diverse costuri suplimentare si mici probleme pe care nu ai cum sa le eviti in aparenta.

Pentru a realiza totusi un astfel de proiect de avergura, astazi am decis sa iti oferim un scurt ghid de renovare al casei, care sa te ajute sa iti indeplinesti scopurile propuse.

Planificarea

Probabil cea mai dificila etapa din orice proiect de renovare, planificarea trebuie sa fie cat mai detaliata, dar si destul de flexibila pentru a lasa loc rezolvarii situatiilor neprevazute.

 • Decide ce este prioritar sa renovezi. Specialistii te sfatuiesc ca atunci cand te apuci de un proiect de renovare sa incluzi schimbari masive in infrastructura. Te va costa mai mult si vei consuma mai mult timp si energie psihica sa implementezi un proiect de renovare anul acesta si sa o iei de la capat cu proiectul urmator. De aceea, daca te apuci sa renovezi, include reparatii la sistemele electrice si la cel sanitar; in plus, ia in considerare si o incalzire prin pardoseala, pentru a te asigura ca nu vei avea probleme cu incalzirea pentru ani intregi de acum incolo.
 • Planifica-ti bine perioada in care te apuci de renovari. Chiar daca unele reparatii mai putin complexe pot fi facute si in sezonul rece, majoritatea se realizeaza in sezonul cald.
 • Masoara de doua ori inainte sa tai o data. Specialistii recomanda sa ai la indemana schite si proiecte pentru a te asigura ca totul merge conform planului si lasi cat mai putin loc erorilor.
 • Cauta specialistii adecvati pentru lucrarile pe care nu poti sa le realizezi singur.
 • Planifica-ti un buget generos. Inainte sa te apuci de un proiect de renovare este bine sa iti faci un plan financiar foarte detaliat, incluzand nu numai costurile materialelor, dar si manopera, taxele percepute de diverse firme, transportul, alte cheltuieli ascunse etc. Tine minte ca orice buget trebuie sa fie flexibil indeajuns pentru a permite si cheltuielile neprevazute care vor aparea fie ca vrei, fie ca nu.

Cele mai importante renovari

Conteaza destul de putin daca stai la casa sau intr-un apartament, desi in primul caz, o renovare majora inseamna si consolidarea fundatiei, reparatia acoperisului, instalarea de sisteme de degivrare a burlanelor si jgheaburilor sau asfaltarea aleilor/curtii. Indiferent de tipul de locuinta pe care decizi sa il renovezi, exista cateva arii majore asupra carora trebuie sa te concentrezi:

 • Sistemul electric
 • Sistemul sanitar
 • Sistemul de incalzire prin pardoseala
 • Ferestrele si geamurile
 • Sistemul de aer conditionat
 • Izolatia peretilor
 • Adaugarea de pereti din rigips, largirea cadrului usilor, reinoirea caloriferelor daca montezi o centrala sau eliminarea lor daca montezi incalzire prin pardoseala.

Finisarea

Aceasta este ultima si probabil cea mai placuta parte a unui proiect de renovare. Peretii sunt izolati, geamurile sunt noi, sistemul electric merge impecabil, noul parchet se potriveste perfect cu sistemul de incalzire prin pardoseala, zidaria este consolidata si toate bateriile sunt noi si stralucitoare. Finisarea, in acest punct, inseamna si design interior.

Dupa ce infrastructura este gata sa fie folosita, poti incepe sa alegi noul tapet pentru sufragerie, covorul pentru camera copiilor, noul mobilier de birou etc. Poti sa iti pui in aplicare viziunea creativa proprie sau sa ceri sfatul unor specialisti in design interior. Ce trebuie sa tii minte in acest punct este ca design-ul interior trebuie sa fie compatibil cu infrastructura, completand aspectul si functionalitatea casei tale.

Tu cum faci renovari in casa ta? Ai dinainte un plan bine stabilit sau te concentrezi pe o prima prioritate si continui de acolo?

Articole si noutati

M
E
S
A
J
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.