Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

5 sfaturi creative pentru o casa de vis

Cine nu isi doreste o casa de vis, in care sa se simta in deplin confort? Cine nu isi doreste o casa in care sa se relaxeze, sa se regaseasca, sa petreaca nenumarate clipe memorabile alaturi de cei dragi? Dar ce face o casa sa devina “acasa”?

Am consultat cativa experti in design si renovare de interior si am descoperit cateva elemente comune ale tuturor caselor de vis.

Lumina generoasa si placuta

Daca iti construiesti o casa acum, ai grija sa o orientezi cat mai bine spre soare pentru a te putea bucura de cat mai multa lumina si caldura naturala. O casa deja construita sau un apartament modern poate fi imbunatatit prin adaugarea unor surse creative de lumina calda, placuta, care sa te invaluie si sa te faca sa te simti perfect, fie ca primesti musafiri, fie ca te relaxezi citind o carte buna in weekend.

Una dintre cele mai interesante surse de lumina din casele de vis o constituie semineul – folosit mai putin ca sursa de caldura, cat ca o sursa de lumina si confort care aduce toata familia laolalta.

Incalzire prin pardoseala

Ca tot vorbeam despre caldura – un factor esential care contribuie la confortul si sanatatea ta si a celor dragi tie – incalzirea prin pardoseala devine un element din ce in ce mai popular, fie ca locuiesti la casa, fie intr-un apartament.

Un sistem de incalzire prin pardoseala iti permite sa te bucuri de caldura cand vrei tu si pentru cat timp vrei, la ce temperatura iti doresti. O caldura sanatoasa, perfecta mai ales pentru copii sau persoanele sensibile la praf si alergeni, aceasta iti poate deveni cea mai buna prietena pe tot parcursul sezonului rece.

Finisaje de calitate

Posibil sa fie mai costisitoare, dar toti specialistii sunt de acord ca fiecare finisaj de calitate merita banii, timpul si efortul investite. In primul rand, finisajele de calitate ofera nu numai frumusete casei tale, facand-o sa arate moderna, stilata, eleganta, si aranjata, dar ele sunt si foarte durabile si rezistente in timp.

Casa ta va arata impecabil pentru foarte mult timp, iar tu nu va trebui sa investesti in mod frecvent in finisaje noi pentru a le inlocui pe cele vechi care s-au deteriorat. Gresia, faianta, parchetul, mobila, tapetul de calitate sunt pilonii pe care poti construi un design modern al casei tale.

Spatii de stocare generoase

Cele mai multe probleme pe care le intampinam atunci cand vine vorba de confort este lipsa spatiilor de stocare. Chiar daca pare ca avem destule dulapuri si sifoniere, parca niciodata nu este loc destul si parca tot timpul ne-ar mai trebui o solutie de stocare ingenioasa.

Ei bine, in vremurile noastre exista nenumarate solutii ingenioase de stocare, fie ca vorbim despre mobilier deja realizat in mod inteligent, fie ca vorbim despre solutii creative pe care le poti implementa tu insuti in urma unor proiecte de tip DIY.

Daca nu ai idei, vorbeste cu un designer de interior si vezi cum poti exploata la maximum fiecare coltisor sau nisa din perete, pentru ca locuinta ta sa arate mereu ordonata, aerisita, spatioasa si confortabila.

Coltul tau personal de relaxare

Fie ca iti amenajezi un astfel de colt dintr-o canapea si o masuta in fata semineului, o bancheta tip divan in fata unei ferestre largi, un hamac in spatele casei, un mic chiosc in gradina sau un birou mic, dar super bine dotat in camera de zi, ai nevoie de un spatiu al tau personalizat si bine finisat in care sa lucrezi, sa dormi, sa citesti, sa te relaxezi, sau sa petreci timp cu prietenii cei mai apropiati.

Desigur, coltul tau personal poate fi creat dintr-un fotoliu si o lampa de citit sau dintr-o masa de gradina si umbrela pe terasa – cert este ca indiferent ce dimensiune are, coltul linistit nu trebuie sa lipseasca din nici o casa de vis.

Cum arata casa ta de vis? Ce elemente personale are din lista de mai sus sau ce alte elemente crezi ca ar mai trebui sa cuprinda pentru a iti da senzatia de camin primitor in care sa te intorci fericit in fiecare zi?

Articole si noutati

M
E
S
A
J
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.