Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

4 idei pentru a scapa de alergenii din baie

Baia este una dintre incaperile cele mai predispuse la aparitia alergenilor, compusilor volatili emanati de diverse obiecte, mucegaiului care se formeaza oriunde este un mediu umed si propice. Uneori tindem sa nu bagam in seama aceste aspecte, mai ales daca nu suferim in particular de un anumit tip de alergie, dar asta nu inseamna ca nu ar trebui sa eliminam aceste surse. Mai mult, atunci cand avem copii, mentinerea baii perfect curate este o decizie inteleapta, cu nenumarate beneficii penru sanatatea tuturor membrilor familiei. Si, chiar daca mucegaiul isi face simtita prezenta in mod vizibil – iar noi facem tot posibilul pentru a-l elimina – unii alergeni actioneaza subtil, noi simtindu-le numai efectele negative.

Instaleaza un sistem de incalzire prin pardoseala

Un astfel de proiect este de o mai mare anvergura, dar va avea beneficii pe termen lung din foarte multe puncte de vedere. Datorita modului in care este construit, sistemul de incalzire in pardoseala elimina semnificativ riscul de a fi afectat de alergenii din baie. Caldura pe care o emana este sanatoasa si nu favorizeaza inmultirea si miscarea haotica a microorganismelor, particulelor de praf sau agentilor volatili. In plus, ofera un confort sporit si este recunoscut pentru modul in care poate fi optimizat astfel incat tu sa ai maximul de confort cu minimul de investitie.

Instaleaza un dezumidificator

Chiar daca ai geam la baie sau un sistem de ventilatie performant, nu neglija nici instalarea unui dezumidificator – acesta va absorbi umezeala din colturi si dintre obiectele de mobilier, va ajuta sistemul de aerisire sa usuce mai repede si mai eficient imbinarile, rosturile si zonele de risc din jurul obiectelor de toaleta. Cu cat este mai putina umezeala in baie, cu atat scade riscul de a inhala o multitudine de alergeni si spori.

Schimba perdeaua de la dus

Daca ai o perdea la dus din vinilin, gandeste-te sa o inlocuiesti cu una din nailon, poliester sau bumbac. Vinilinul este un material nerecomandat deoarece poate elibera in aer nenumarati compusi chimici volatili care sa iti afecteze starea de sanatate. Unele dintre aceste manifestari neplacute pot consta in iritatii ale ochilor sau pielii, dureri de cap, iritarea gatului si chiar ameteli. Chiar daca inlocuiesti perdeaua de vinilin cu una din poliester de exemplu, nici pe aceasta din urma nu o tine timp indelungat. Schimbarea frecventa a perdelei de dus diminueaza riscul aglomerarii de alergeni in zona cazii / dusului si eliberarea lor in aer la orice miscare a perdelei.

Schimba prosoapele si halatele de baie

Acest sfat trebuie luat in seama mai ales de parintii cu copii mici si pentru cei care au o intoleranta la diversi alergeni – bumbacul organic este recomandat ca fiind o fibra naturala ce nu irita pielea si nu contine compusi volatili periculosi. Indiferent insa ce tip de prosoape folosesti, ai grija ca ele sa fie in permanenta curate si foarte bine uscate pentru a nu favoriza dezvoltarea mucegaiului si alergenilor.

Tu ce alte trucuri mai cunosti pentru a diminua impactul alergenilor la tine in baie?

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.