Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

2021: Ce tipuri de pardoseală sunt la modă anul acesta

Abia aștepți să înceapă primăvara pentru a demara acele lucrări de renovare a locuinței pe care le-ai planificat încă de anul trecut? Dacă unul dintre proiectele tale implică modificarea pardoselii, te afli în locul potrivit.

Urmează să îți prezentăm cele mai populare tipuri de pardoseală care vor domina trendurile anului 2021. Află mai multe despre aceste pardoseli și avantajele pe care le aduce fiecare.

kitchen-2165756_1920-min
  • Pardoseala din lemn natural
  • Pardoseala din bambus
  • Pardoseala din plută
  • Pardoseala cu aspect de marmură

Pardoseala din lemn natural

Materialele naturale sunt la modă și în anul 2021. Dacă dorești ca locuința ta să se remarce printr-un stil elegant sau clasic, lemnul natural rămâne cea mai bună alegere când vine vorba de pardoseală. Acest material nu se poate demoda și există o gamă largă de varietăți pentru care poți opta, în funcție de mobilierul și decorul încăperilor tale.

Lemnul natural se poate utiliza pentru aproape toate suprafețele casei, având un efect excelent atunci când este combinat cu un mobilier potrivit ca și culoare și textură.

Pardoseala de lemn este relativ ușor și rapid de montat. Lemnul natural poate rezista mult timp, mai ales dacă pardoseala este îngrijită corespunzător, iar părțile deteriorate se pot înlocui fără prea mare efort.

Pardoseala din bambus

O alegere naturală foarte apreciată în ziua de azi, atât ca pardoseală cât și ca element decorativ, este bambusul. Acesta este un material ecologic, mult lăudat pentru faptul că provine dintr-o sursă regenerabilă – planta de bambus.

Pardoselile de bambus sunt unele dintre cele mai accesibile opțiuni din punct de vedere al prețului. Ca și aspect, acestea pot avea modele pe orizontală sau pe verticală, cele din urmă fiind ideale pentru spațiile amenajate în stil modern.

Întrucât pardoseala de bambus este tratată cu substanță adezivă în procesul de producție, acest material este unul durabil. Ca și rezistență, bambusul depășește lemnul de stejar, lucru care îl face să fie o investiție bună pe termen lung.

Acest tip de podea se pretează cu ușurință oricărui spațiu și decor și se instalează rapid, la fel ca pardoseala din lemn masiv sau parchetul laminat. Un alt avantaj este faptul că pardoseala din bambus nu are nevoie să fie șlefuită sau lăcuită după montare. Te poți gândi la a o șlefui abia după câțiva ani de utilizare.

Pardoseala din plută

Pluta este un alt material natural reciclabil care a captat în ultimii ani atenția designerilor de interior și a persoanelor care aleg soluții noi și ecologice atunci când își amenajează locuința. Dacă și tu te numeri printre ele, poți opta pentru o pardoseală de plută, un material regenerabil care se obține din scoarța stejarului de plută care se reface în timp.

Pe lângă faptul că impactul asupra mediului este unul semnificativ redus atunci când folosești pluta ca pardoseală, acest material are și o rezistență mare la zgârieturi, mucegai și umiditate. Pluta ține, de asemenea, cald și este un bun izolator fonic. Mai mult de atât, este un material durabil, o astfel de pardoseală putând să reziste mai mult de 30 de ani.

Pardoseala cu aspect de marmură

Dacă ai apreciat întotdeauna eleganța gresiei, anul acesta îți poți amenaja locuința cu un material asemănător care te va ajuta să fii la modă, dar și să investești mai puțin.

Gresia cu aspect de marmură este una dintre opțiunile mult apreciate de proprietarii de locuințe, iar cerința pentru acest material arată că ea devine din ce în ce mai populară, De asemenea, aceasta este compatibilă cu sistemele de încălzire prin pardoseală, cunoscute pentru eficiența lor și confortul pe care îl oferă.

Avantajul cel mai mare al acestei gresii, din punct de vedere estetic, este faptul că diferența dintre ea și marmura clasică este aproape imperceptibilă, mai ales pentru ochii necunoscătorilor.

Acest material merge de minune în încăperi mari. Mai mult de atât, dacă îți place mobilierul alb sau cel de culoare neagră, poți face o combinație perfectă între acesta și gresia cu aspect de marmură.

De asemenea, ca și întreținere, acest tip de gresie se curăță foarte rapid, ajutându-te să fii eficient.

Pardoseala este primul element decorativ pe care trebuie să îl ai în vedere atunci când vrei să îți amenajezi locuința. Importanța sa pentru aspectul de ansamblu al casei tale va fi una covârșitoare, de aceea, trebuie să te gândeșți atent la ce tip de pardoseală alegi.

Deci, care dintre opțiunile de mai sus ți se pare cea mai potrivită pentru casa ta?

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.