Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Visezi la o casa eco? 5 lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare

Conceptul de casa eco nu este cu siguranta nou, dar devine din ce in ce mai popular si mai important in contextul actual. O locuinta eco vizeaza indeplinirea a doua scopuri principale: reducerea impactului omului asupra mediului inconjurator si cresterea eficientei energetice a casei respective. O casa eco si eficienta energetic este, conform definitiei, acea locuinta care face economie in mod inteligent la cheltuielile de electricitate, apa si incalzire, protejand astfel mediul si micsorand in mod semnificativ cheltuielile unei familii.

Cum putem locui confortabil, avand toate utilitatile la dispozitie, fara a afecta mediul dar cu beneficiul de a ne reduce cheltuielile? Ei bine, astazi vom trece in revista cinci principii si investitii esentiale pentru a obtine o locuinta eco, eficienta energetic si deloc costisitoare.

Instalarea de panouri solare

O investitie posibila pentru cei care locuiesc la casa, instalarea de panouri solare reprezinta unul dintre cei mai importanti pasi de realizat atunci cand vrem sa ne facem locuintele mai eficiente din punct de vedere energetic. Panourile sunt capabile sa alimenteze cu energie electrica intreaga casa fara sa afecteze in niciun fel mediul inconjurator. Astfel de proiecte par costisitoare la inceput, dar investitia se amortizeaza intr-un timp destul de scurt.

Instalarea unui sistem de incalzire prin pardoseala

Una dintre cele mai mari probleme cu care ne confruntam toti sunt cheltuielile uriase de incalzire in perioada rece. Incalzirea prin pardoseala elimina nevoia de a fi bransat la reteaua de distributie locala – costisitoare si destul de ineficienta. In plus, incalzirea prin pardoseala, eliminand nevoia de a mai avea calorifere in camere, face orice locuinta sa castige spatiu in plus. Si incalzirea prin pardoseala poate fi considerata o investitie costisitoare initial, dar se amortizeaza extrem de repede. Impreuna cu pardoseala potrivita (parchet sau gresie eficiente energetic), incalzirea prin pardoseala te poate ajuta sa economisesti: sistemele vin insotite de tehnologie inteligenta, termostate, senzori si optiuni personalizate pentru ca tu sa ai un control total asupra energiei consumate si asupra cheltuielilor.

Utilizarea de becuri economice

Inlocuieste vechile becuri incandescente cu becuri ecologice fluorescente sau bazate pe tehnologie LED. Acestea dureaza de aproape 12 ori mai mult decat cele clasice, putand sa consume de cateva ori mai putina energie oferind aceeasi cantitate de lumina. In plus, becurile moderne vin insotite de senzori si intrerupatoare moderne cu care le poti regla functionarea si intensitatea.

Utilizarea de electrocasnice eficiente energetic

In ultimii ani toate obiectele casnice vin insotite de certificate energetice si clase diferite de consum. Obiectele de uz casnic din clase superioare de energie (A si superior) te ajuta nu numai sa consumi mai putina electricitate, ci si mai putina apa. Masinile de spalat rufe sau vase, frigiderele sau aparatele de aer conditionat moderne vin si ele insotite de tehnologie smart care iti ofera posibilitatea de a seta functii si moduri de operare eficiente care sa consume putina electricitate si apa cu aceleasi rezultate.

Izolatiile de interior si exterior

Poate ar fi trebuit sa incepem cu acest principiu, caci intr-o casa eficienta energetic si deci ecologica nu poti omite poate cel mai important aspect: izolatiile eficiente care te ajuta sa consumi cat mai putina energie pentru incalzire. La acest capitol intra izolatiile de interior si exterior ale peretilor, izolarea acoperisului daca stai la casa, inlocuirea ferestrelor cu cele din geam termopan cu minim trei camere, schimbarea podelelor cu unele din materiale eficiente energetic, astuparea tuturor crapaturilor si fantelor etc. Cu cat o casa este mai bine izolata si protejata, cu atat aceasta va consuma mai putine resurse – energie, apa, incalzire.

Tu te-ai gandit vreodata cum ar trebui sa iti modernizezi locuinta pentru a o transforma intr-una mai eficienta energetic, mai putin costisitoare si mai prietenoasa cu mediul inconjurator?

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.