Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Temperaturile extreme sunt o problema pentru incalzirea in pardoseala?

Atunci cand vine vorba despre incalzirea in pardoseala, multi oameni considera aceasta forma de incalzire a locuintei drept un moft estetic, dar care nu poate satisface nevoile de caldura ale unei intregi familii pe timp de iarna. Intrebarea care cere din ce in ce mai multe raspunsuri poate fi formulata astfel: „Este incalzirea in pardoseala capabila sa asigure incalzirea unei locuinte chiar si in lunile cu temperaturi joase extreme?

Ca sa raspundem la aceasta intrebare, trebuie sa iti facem niste precizari. Presupunand ca renunti la orice alta forma de incalzire (calorifere, radiatoare, soba etc.) si adopti exclusiv incalzirea in pardoseala pentru toate incaperile din locuinta, trebuie sa stii ca aceasta incalzire nu se produce aleatoriu, si, cel mai important, este radiata uniform in toata incaperea. Ca sa fim mai specifici, imagineaza-ti ca locuiesti intr-o zona a Romaniei in care nu este neobisnuit sa „suferi” iarna de temperaturi cu doua cifre sub minus.

Acum imagineaza-ti ca sistemul tau de incalzire in pardoseala poate fi setat prin senzorii si termostatele de care vine insotit astfel incat sa produca un nivel ridicat si constant de caldura in casa.

Inteligenta sistemelor de incalzire in pardoseala

Sistemele de incalzire in pardoseala avansate tehnologic si inteligente pot fi „invatate” sa recunoasca nevoile de caldura ale proprietarilor si sa se autoregleze astfel incat si cele mai joase temperaturi de afara sa poata fi compensate.

Unele studii efectuate in strainatate, in intervale cuprinzand lunile ianuarie si februarie, caracterizate de temperaturi sub 0 grade atat pe timpul zilei cat si pe timpul noptii au demonstrat ca sistemul de incalzire in pardoseala, utilizat ca unica sursa de incalzire, face fata cu succes chiar si unor ierni grele. Secretul este ca sistemul radiaza caldura in mod uniform in intreaga incapere, in mod constant, si la temperaturi setate pentru a compensa frigul de afara.

Minimizarea pierderilor de caldura

Un alt secret pe care ar trebui sa il stii daca esti tentat de eficacitatea sistemelor de incalzire in pardoseala este ca trebuie sa iti minimizezi foarte strict orice pierderi de caldura. Pozitionarea geografica a locuintei, caracteristicile climatice ale zonei, fenomenele meteo cele mai comune zonei, consumul mediu de electricitate, izolatia locuintei si a ferestrelor, materialele din care este construita locuinta, arhitectura si chiar si designul interior al casei, toate contribuie la pierderile de caldura, sau, dimpotriva, la diminuarea acestora. Atunci cand va instalati un sistem de incalzire in pardoseala, va trebui (impreuna cu specialistii competenti in domeniu) sa va calculati pierderile de caldura in functie de toate aceste criterii, pentru ca proiectul de incalzire in pardoseala sa se adapteze la aceste pierderi si sa le poata compensa.

In plus, proiectarea, instalarea si functionarea unui sistem eficient de incalzire in pardoseala este dependenta si de nevoile de incalzire ale celor care vor utiliza sistemul. Cu alte cuvinte, daca planuiesti o astfel de investitie in locuinta ta, trebuie sa iei in calcul aspecte ce tin de eficienta, proiectare si logistica si apoi sa introduci un sistem de incalzire in pardoseala performant si perfect adaptat la contextul si nevoile tale. Ca sa raspundem la intrebarea cu care am inceput, raspunsul este cu siguranta „da”! Un astfel de sistem face fata cu succes oricarei ierni geroase, atata timp cat este montat corect si gestionat cu eficienta.

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.