Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Sisteme nepotrivite de degivrare

Intr-o epoca in care nu ne mai putem permite sa nu adoptam un mod de gândire ecologic, constient de problemele de mediu si de impactul pe care un mod de viata necugetat il poate avea asupra planetei, proiectarea ineficienta a sistemelor de incalzire este una din problemele cele mai mari, care insa poate fi adresata cu prevedere si design potrivit.

Nu putine sunt casele in care incalzirea constituie o sursa enorma de cheltuiala, tocmai din pricina proiectarii bazate pe aproximari iar nu pe calcule precise. Sistemele de degivrare – care nu sunt alceva decât sisteme de incalzire specializate – sufera adeseori de aceeasi lipsa de prevedere.

La instalarea unui sitem de degivrare exista un numar limitat de factori care trebuie luati in calcul pentru determinarea minimului necesar de resurse folosite care sa asigure functionarea sa corespunzatoare. Ca punct de pornire, in ceea ce priveste sistemele exterioare, estimarea consumului de 250W/mp este potrivita in majoritatea cazurilor, pentru a asigura prevenirea depunerii zapezii si inghetului suprafetei respective.

Aceasta estimare este insa conditionata de izolarea asigurata – in lipsa unui strat de polistiren extrudat de mare densitate care sa constituie baza rezistentelor electrice care produc energia terminca, mare parte din caldura se va pierde in sol, crescând asadar in mod substantial consumul de energie necesar pentru atingerea aceluiasi rezultat. Mai mult, daca este vorba de o platforma suspendata sau supusa unor conditii atmosferice specifice, ca de pilda vântul intens, energia necesara va creste din nou.

Sistemele de control al temperaturii si perioadei de functionare a sistemului de degivrare, senzorii de umiditate si temperatura instalati in cadrul suprafetei care se doreste degivrata, toate aceste elemente contribuie la eficienta si fiabilitatea pe termen lung a sistemului.

Imaginati-va diferenta dintre un sistem artizanal, controlat manual, care adeseori va trebui sa topeasca un strat substantial de zapada deja depusa, consumând energie electrica din belsug si reprezentând, nu arareori, un pericol de electrocutare, cu un sistem profesional, dotat cu senzori si termostat automat, capabil sa porneasca inca de la primii fulgi, mentinându-se la o temperatura minim necesara pentru a preveni depunerea sau inghetul, ca apoi sa-si inceteze activitatea complet automat, cu un minim de resurse consumate.

Eficienta se afla in calcule, in detalii, in prevedere. Sistemele de degivrare sunt o solutie ecologica si economica ideala, in masura in care sunt instalate având in vedere aceste valori fundamentale.

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.