Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Pro si contra: 6 pareri despre incalzirea in pardoseala

In ultimii ani, incalzirea in pardoseala a devenit foarte populara printre romani, fie ca acestia doresc sa isi imbunataseasca viata si confortul in locuintele proprii, fie ca doresc sa le ofere oaspetilor o experienta unica in hoteluri sau pensiuni.

Despre incalzirea prin pardoseala s-a discutat foarte mult, subiectul fiind inca unul destul de sensibil in ceea ce priveste avantajele pe termen lung ale acestei solutii inovatoare de incalzire. Astazi vom detalia sase pareri despre incalzirea prin pardoseala, punand accent pe elementele pro si contra ale acestei solutii.

Argumente pro incalzire prin pardoseala

1. Incalzirea prin pardoseala este sinonima cu incalzirea eficienta

Ce inseamna sa te incalzesti eficient pe timpul iernii? Rapid, ieftin? Incalzirea prin pardoseala vine cu urmatoarele avantaje pe termen lung:

  • Spre deosebire de caloriferele clasice, care trebuie sa fie incalzite destul de puternic (o medie de 70 de grade) pentru a incalzi suficient o incapere de dimensiuni medii, pentru incalzirea prin pardoseala ai nevoie de o temperatura de numai 30 de grade (depinde de tipul de pardoseala folosit) pentru a incalzi camera. Cu alte cuvinte, economisesti energia necesara ca sistemul sa fie eficient si confortabil, ceea ce se traduce in cheltuieli mai mici la energie electrica sau apa, depinde ce tip de sistem folosesti.
  • Radiatoarele incalzesc mai intai aerul din jurul lor si mai ales aerul din partea superioara a incaperii; cu alte cuvinte, dureaza foarte mult pana cand aerul din mijlocul camerei si de la nivelul persoanelor va deveni si el cald – consum mai mare de energie. Prin comparatie, incalzirea prin pardoseala incalzeste in mod uniform suprafata podelei, incalzind direct aerul cu care intra persoanele in contact. Asta inseamna consum mai mic de energie consumata pentru a incalzi o camera, eliminarea locurilor reci din camera, si un nivel mai crescut de confort al locuitorilor casei, caci aerul cald intra in contact direct cu ei.
  • Dupa ultimele calcule, incalzirea prin pardoseala iti poate oferi o economie de 15-20% la facturi, oferindu-ti o caldura placuta intr-un timp foarte scurt si eliminand discrepantele de temperatura dintr-o camera.

2. Incalzirea prin pardoseala este usor de folosit
Astfel de sisteme sunt proiectate sa dureze o viata intreaga si cele mai multe au o garantie ce depaseste 20 de ani. In plus, ele nu au nevoie de intretinere si mentenanta precum au caloriferele clasice sau cele electrice. Cu ajutorul senzorilor si al termostatelor inteligente si programabile, ai un control deplin si fara efort asupra intregului sistem.

Poti sa o pornesti si opresti oricand vrei si poti sa o programezi sa porneasca inainte sa ajungi acasa pentru a gasi un camin confortabil si primitor in serile de iarna.

3. Ai la dispozitie mai mult spatiu si optiuni de design
Pentru ca incalzirea prin pardoseala face inutile caloriferele si tevile clasice, castigi foarte mult spatiu in casa pe care il poti utiliza asa cum iti doresti. Avand in vedere ca incalzirea prin pardoseala functioneaza excelent cu o varietate mare de pardoseli, ai la dispozitie nenumarate optiuni de design interior de asemenea.

4. Ai parte de caldura sanatoasa
Pentru ca incalzirea prin pardoseala nu face ca aerul din camera sa se miste de sus in jos, aerul pe care il respiri este mult mai sanatos, lipsit de praf sau particule daunatoare. In general, primii care isi instaleaza incalzire prin pardoseala sunt parintii cu copii, persoanele care sufera de alergii sau astm, sau persoanele care au unele probleme respiratorii.

Circulatia corecta a aerului si faptul ca el nu devine uscat si inconfortabil fac din incalzirea prin pardoseala o alegere excelenta pentru cei care isi doresc o calitate crescuta a vietii si un stil de viata sanatos.

Argumente contra incalzirii prin pardoseala

Ca orice sistem nou introdus intr-o locuinta – si ca orice lucrare de modernizare – incalzirea prin pardoseala are si ea dezavantajele ei. In general, parerile negative legate de acest sistem de incalzire se concentreaza in jurul a doua probleme principale:

1. Costurile de instalare
Este dificil de estimat cat costa sa instalezi un sistem de incalzire prin pardoseala intr-un apartament de dimensiuni medii, dar desigur ca va trebui sa iti proiectezi un buget atunci cand decizi sa introduci acest sistem la tine in casa. Discuta cu specialistii care iti vor instala sistemul pentru a obtine o estimare de pret reala. Costurile depind de destul de multe variabile.

Partea buna este ca desi va trebui sa cheltui niste bani, iti vei recupera investitia destul de repede, prin economiile pe care le vei face in viitorul apropiat. In plus, pe confort si sanatate nu se poate pune un pret.

2. Timpul necesar instalarii
In functie de proiectul tau, de dimensiunea locuintei si de multe alte variabile, timpul necesar instalarii poate dura intre doua zile si o saptamana. Unele variatiuni depind si de tipul de sistem pe care il alegi (energie electrica sau apa), de tipul de pardoseala pe care il vei aplica deasupra, de obstacolele cu care se vor intalni specialistii in timpul montajului etc. Cu toate acestea, o echipa profesionista va rezolva aceste probleme destul de repede.

Lucrurile la care trebuie sa te gandesti sunt lucrarile de modernizare pe care este posibil sa trebuiasca sa le faci inainte si dupa instalare – incalzirea prin pardoseala in intreaga casa reprezinta un proiect de modernizare si renovare complex, care se leaga de alte lucrari ce ar putea deveni necesare.

Tu ce parere ai despre sistemele de incalzire prin pardoseala? Ce alte argumente pro sau contra ai?

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.