Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Microbetonul și încălzirea în pardoseală

Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general.

Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale de finisare pe care trebuie să le utilizezi atunci când ai în vedere un proiect de instalare a unui sistem de încălzire prin pardoseală.

Ce este microbetonul?

Știi că încălzirea prin pardoseală funcționează excelent cu podelele finisate cu gresie, ceramică sau parchet laminat. Dar microbetonul/microcimentul capătă o popularitate din ce în ce mai mare, căci face o pereche ideală cu un sistem de încălzire prin pardoseală de tip electric.

Dacă nu știi de ce microbetonul a devenit preferatul arhitecților, al designerilor de interior și al specialiștilor în încălzire prin pardoseală, iată câteva lucruri pe care trebuie să le știi:

  • Microbetonul este un material de finisare al suprafețelor. Este ideal pentru renovări și amenajări interioare deoarece aderă perfect peste aproape orice tip de suprafață (mortar, beton, tencuială, ipsos, marmură, șapă, ciment, MDF, gresie, plastic și chiar sticlă).
  • Microbetonul are în compoziție un ciment extrem de fin și de foarte mare calitate. În componența microbetonului mai intră și polimeri, rășini, agregați și aditivi.
  • Poți aplica microbeton peste orice suprafaţă orizontală, vertical sau curbată. Din acest motiv, designerii de interior preferă acest material pentru a recondiționa și finisa nu numai podele, dar și scări, pereți, cabine de duș sau blaturi de bucătărie. Da, ai auzit bine, peste toate aceste suprafețe poţi aplica microciment pentru a schimba complet aspectul unei încăperi, indiferent de destinația acesteia.
  • Microcimentul se aplică într-un strat continuu, neîntrerupt, de o rezistență ridicată la uzură și trafic – dacă vorbim despre podele. Deși mulți folosesc acest material la construcții noi, cel mai des îl vei întâlni în proiecte de renovare. Din moment ce poate acoperi uniform și estetic orice suprafață, de la pavajul din curte la gresia din baie, microcimentul devine și o soluție foarte economică atunci când ai un buget limitat pentru schimbarea aspectului întregii locuințe.
  • Unul dintre principalele avantaje ale microcimentului este că este un material foarte versatil. În primul rând, ai o gamă foarte largă de pigmenți de culoare și de texturi din care poți alege. De exemplu, noua ta podea ar putea avea un aspect rustic, unul minimalist, unul cu accente industriale, sau unul clasic, de exemplu.
  • Ca să ne apropiem din ce în ce mai mult de subiectul nostru principal – încălzirea prin pardoseală – mai trebuie să îți spunem și că microcimentul nu are nevoie de îmbinări sau rosturi. Atunci când renovezi o podea cu ajutorul microbetonului, vei obține la final o suprafață netedă, fără imperfecțiuni, care va fi foarte ușor de curățat și întreținut.
  • Unde mai punem că o suprafață fără denivelări este un ideal în ceea ce privește mobilatul.

Așadar, acest material foarte aderent și extraordinar de versatil a captat atenția specialiștilor în încălzire prin pardoseală din motive evidente.

Atunci când ai un proiect de renovare a casei și nu știi exact cum să finisezi podeaua, microbetonul este răspunsul ieftin la nenumărate probleme aparent insurmontabile. Fie că alegi o culoare/textură vintage fie că mergi pe un design avangardist, microcimentul este o soluție eficientă.

Care sunt avantajele majore ale microcimentului dacă îl alegi pentru podele?

Așa cum ziceam, microbetonul este un adevărat suflet-pereche pentru sistemele de încălzire prin pardoseală și pentru toți cei care își doresc un confort sporit în casă. Iată de ce:

  • Microbetonul te ajută să obţii suprafețe suprafețe impermeabile la apă, abur și alte lichide.
  • Materialul este un excelent termoconductor.
  • Dacă alegi un finisaj antiderapant, microbetonul va fi o alegere excelentă pentru sistemul de încălzire prin pardoseală pe care l-ai ales pentru baie sau bucătărie.
  • Grosimea stratului de microbeton este de 3 milimetri, lucru ce nu va afecta semnificativ proiectul de instalare al încălzirii în pardoseală de tip electric și nu îți va da peste cap calculele cotelor de înălţime al ușilor.
  • Microbetonul este un material inovativ, așadar te vei bucura de podele care nu încurajează proliferarea bacteriilor. Mai mult, curățarea și întreținerea se fac foarte uşor cu produse de curăţenie obișnuite.

Noua ta podea decorativă din microbeton va fi cu adevărat unică, deoarece materialul se montează manual, artizanal. Instalarea e rapidă și uşoară, dar rezultatul unul impecabil: podele perfect plane, ecologice, cu o neobișnuită rezistență la trafic rezidențial sau comercial și cu o capacitate de conducție a căldurii de care vei rămâne surprins.

Ce trebuie să știi dacă vrei să acoperi cu microbeton o podea în care ai instalat încălzire prin pardoseală?

Ei bine, am ajuns și la punctul în care discuția despre microbeton trebuie să ia în calcul instalația de încălzire electrică prin pardoseală.

Așa cum știi, un astfel de proiect va afecta într-o oarecare măsură înălțimea podelei. Din acest motiv, atunci când calculezi înălțimea podelei, trebuie să iei în calcul și înălțimea sapei, plus grosimea stratului de microbeton (3-5 milimetri).

În general, aplicarea microbetonului se face după instalarea unei plase din fibră de sticlă cu amorsă peste suprafața existentă. Sistemul de încălzire prin pardoseală nu poate fi pornit în timpul instalării microcimentului ci numai după ce acesta a fost aplicat și sigilat cu câteva straturi de lac.

Specialiștii recomandă folosirea încălzirii prin pardoseală în etape – creșterea temperaturii gradual, cu câte 5 grade pe zi, până la atingerea unei temperaturi de 26 de grade.

Desigur, dacă ești interesat de montajul unui sistem de încălzire prin pardoseală cu finisaj de microbeton, experții în instalări îți vor da toate instrucțiunile necesare pentru ca tu să te bucuri de un confort sporit în noua ta locuință renovată sofisticat și practic.

Tu ai deja un sistem de încăzire prin pardoseală? Te-ai gândit vreodată la microbeton ca finisaj?

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.