Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Incalzirea in pardoseala pentru subsolul tau

Subsolul este deseori cel mai neglijat spatiu dintr-o casa. In cele mai multe cazuri, acesta este utilizat pur si simplu ca loc de depozitare. De foarte putine ori ne gandim sa instalam un sistem de incalzire si pentru subsol. Adevarul este ca putem insa profita de subsol si ii putem atribui noi functii atat timp cat ne asiguram ca si acest spatiu e incalzit. Afla cum poti exploata potentialul subsolului tau instaland un sistem de incalzire in pardoseala.

Cum poti profita de un subsol cu sistem de incalzire?

Suprafata subsolului tau este egala cu cea a spatiului in care locuiesti. Daca iti amenajezi si incalzesti subsolul, ai putea practic sa dublezi spatiul locuintei tale. Probabil ideea de a te muta in subsol, unde nu ai lumina naturala, nu pare prea atragatoare. Poti folosi insa acest loc pentru a improviza o sala de sport, un cinema, un birou in care sa te poti retrage pentru a lucra linistit sau pur si simplu un dormitor in plus. Oricare ar fi scopul pe care ai vrea sa il atribui subsolului, ai nevoie de un sistem de incalzire pentru a putea trasforma aceasta zona intr-un spatiu locuibil.

Care sunt avantajele unui subsol cu incalzire?

Daca nu folosesti subsolul pe post de depozit de alimente, caz in care o temperatura scazuta este necesara, beneficiezi doar de avantaje daca alegi sa incalzesti si acest spatiu. In primul rand, subsolurile sunt mereu reci, deoarece suprafata pe care sunt construite este una din beton. Acest material absoarbe foarte usor caldura. Daca incalzesti si subsolul, vei simti un nivel ridicat de comfort in incaperile de deasupra pentru ca intreaga casa va fi incalzita. Spatiul de dedesubt inceteaza astfel sa mai fie unul care doar absoarbe caldura.

Cu un sistem de incalzire prin pardoseala, poti aplica mai multe tipuri de suprafata la nivelul subsolului pentru a avea parte de o temperatura uniforma. Indiferent ca optezi pentru gresie sau alt material, subsolul va fi mereu calduros, daca alegi un sistem de incalzire prin pardoseala potrivit. Vei simti caldura atunci cand cobori in subsol, exact la fel cum o simti in celelalte incaperi din casa. Nu va fi nevoie de carpete sau covoare in subsol, pentru ca incalzirea prin pardoseala va fi la fel de eficienta ca in oricare alt spatiu.

Cel mai mare avantaj al unui astfel de sistem este ca, incalzind subsolul, vei optimiza practic incalzirea din intreaga casa, eliminand pierderile de caldura. Desi va trebui sa faci initial o investitie in montarea unui sistem de incalzire prin pardoseala, pe termen lung, vei economisi la plata facturior de incalzire.

NOTA: In cazul alegerii unei pardoseli de lemn sau parchet gros trebuie sa va sfatuiti cu un specialist pentru a va oferi specificatii in legatura cu tipul de incalzire in pardoseala pe care sa il alegeti.

Ce tip de sistem de incalzire prin pardoseala este cel mai potrivit pentru subsol?

Daca decizi sa instalezi incalzirea prin pardoseala la subsol, recomandam varianta pe energie electrica din mai multe motive:

  • Incalzirea electrica prin pardoseala este mult mai usor de instalat, deoarece, spre deosebire de varianta care functioneaza cu apa, aceasta nu necesita tevi, pompe, centrala etc.
  • Efortul si timpul necesar instalarii cablurilor electrice care vor incalzi subsolul sunt astfel reduse. Nu trebuie neaparat sa fii un expert in domeniu pentru a iti putea instala un astfel de sistem. Poti face munca propriu-zisa pe cont propriu, apeland doar la final la un electrician pentru a pune in functiune sistemul. Totodata, poti si sa ceri ajutorul unei echipe de specialisti.
  • Costurile de instalare sunt mai reduse la incalzirea prin pardoseala care functioneaza pe energie electrica.
  • Sistemul este foarte practic si usor de folosit; cu un simplu termostat, reglezi temperatura de la nivelul incaperilor.

Daca ai o casa cu subsol, merita sa profiti din plin de acest spatiu, incalzindu-l cu un sistem de incalzire prin pardoseala. Poti afla mult mai multe informatii despre acest tip de incalzire contactandu-ne. Spor la treaba!

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.