Daca nu folosesti subsolul pe post de depozit de alimente, caz in care o temperatura scazuta este necesara, beneficiezi doar de avantaje daca alegi sa incalzesti si acest spatiu. In primul rand, subsolurile sunt mereu reci, deoarece suprafata pe care sunt construite este una din beton. Acest material absoarbe foarte usor caldura. Daca incalzesti si subsolul, vei simti un nivel ridicat de comfort in incaperile de deasupra pentru ca intreaga casa va fi incalzita. Spatiul de dedesubt inceteaza astfel sa mai fie unul care doar absoarbe caldura.
Cu un sistem de incalzire prin pardoseala, poti aplica mai multe tipuri de suprafata la nivelul subsolului pentru a avea parte de o temperatura uniforma. Indiferent ca optezi pentru gresie sau alt material, subsolul va fi mereu calduros, daca alegi un sistem de incalzire prin pardoseala potrivit. Vei simti caldura atunci cand cobori in subsol, exact la fel cum o simti in celelalte incaperi din casa. Nu va fi nevoie de carpete sau covoare in subsol, pentru ca incalzirea prin pardoseala va fi la fel de eficienta ca in oricare alt spatiu.
Cel mai mare avantaj al unui astfel de sistem este ca, incalzind subsolul, vei optimiza practic incalzirea din intreaga casa, eliminand pierderile de caldura. Desi va trebui sa faci initial o investitie in montarea unui sistem de incalzire prin pardoseala, pe termen lung, vei economisi la plata facturior de incalzire.
NOTA: In cazul alegerii unei pardoseli de lemn sau parchet gros trebuie sa va sfatuiti cu un specialist pentru a va oferi specificatii in legatura cu tipul de incalzire in pardoseala pe care sa il alegeti.