Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Cum sa pastrezi caldura in casa pe timpul iernii

Stiai ca iarna poti avea o temperatura placuta in casa fara a pune in functiune tot felul de calorifere electrice sau convertoare? Si, mai ales, fara sa stai infofolit in cateva straturi de haine groase sau paturi? Desigur, unele dintre solutii presupun si o serie de investitii prealabile, dar ce poate fi mai placut decat sa stai la caldura acasa in timpul iernii fara sa iti faci griji pentru factura de intretinere sau curent electric? Hai sa vedem astazi impreuna cateva solutii la indemana pentru ca iarna sa nu te ia pe nepregatite niciodata!

a iarna sa nu te ia pe nepregatite niciodata! 1.

Daca locuiesti la casa, izolarea peretilor si a podului va avea efecte pozitive asupra temperaturii ambiante a casei. Iar daca locuiesti intr-un apartament, izolatia interioara alaturi de montarea geamurilor termopan te va ajuta sa economisesti destui bani si iti va oferi un grad sporit de confort. Desi pare o investitie costisitoare la prima vedere, izolarea interioara / exterioara se va amortiza destul de repede in timp.

Incalzire prin pardoseala

Una dintre cele mai eficiente metode de a elimina problema frigului din casa pe timpul iernii este incalzirea prin pardoseala. Montarea unui astfel de sistem isi recupereaza investitia rapid, ca sa nu mai spunem ca astfel poti pastra in orice camera o temperatura constanta si sanatoasa. Un sistem de incalzire prin pardoseala, reglat in functie de nevoile si preferintele tale in ceea ce priveste temperatura casei, poate contribui si la marirea spatiului util al locuintei, deoarece elimina caloriferele.

Izolarea ferestrelor si usilor

Caloriferele duduie, covoarele groase iti tin de cald, peretii sunt bine lambrisati si cu toate acestea inca simti ca in casa este frig. Ce e de facut? In astfel de situatii, chiar daca utilizezi sistemul de incalzire traditional sau incalzirea prin pardoseala, tot mai pot aparea curenti de aer – semn ca vantul intra in casa ta. Verifica geamurile, pragurile usilor, imbinarile balconului si toate sursele posibile care ar putea lasa vantul si curentul sa iti provoace disconfort. In prezent exista numeroase sisteme de izolatie ale geamurilor si pragurilor. De la clasicele benzi de burete adeziv la simpatice pernute cilindrice care pot fi amplasate cu gust peste tot prin casa unde patrunde vantul.

Aprinderea focului

Desigur ca toti ne-am dori acasa cate un semineu cum vedem prin filme. Daca cei care locuiesc la casa pot amenaja un semineu clasic sau modern, intr-un apartament este destul de dificil. Dar nu imposibil! Alternativa semineului de apartament sunt… lumanarile decorative. Pe langa faptul ca emana caldura, acestea ofera si o ambianta speciala unei camere. Colorate, parfumate, disponibile in diverse forme si marimi, combinate cu suporturi sau recipiente speciale, lumanarile pot fi o solutie ingenioasa pentru a uita de frigul de afara si de a conferi casei o atmosfera placuta, romantica, de calm si liniste.

Fa putina miscare!

Nimic nu incalzeste mai bine trupul si sufletul decat o serie de exercitii de tonifiere a musculaturii, de indreptare a pozitiei spatelui, de intarire a oaselor si de echilibrare a psihicului. Daca nu iti place sa mergi la sala, iti poti „construi” un mic spatiu in propria ta casa in care sa faci yoga sau exercitii cardio. In afara de faptul ca aceste exercitii ridica temperatura corpului, pun sangele in miscare si ajuta intreg organismul sa nu mai sufere de frig, poti inclusiv sa mai pierzi in greutate sau sa contracarezi efectele negative ale unei vieti sedentare. Si pana la urma, de ce sa te opresti aici? Unii specialisti recomanda dansul ca activitate principala atunci cand vrem sa ne incalzim si sa ne distram copios alaturi de cei dragi!

Tu ce metode de a mentine caldura in casa folosesti? Traditionale sau mai putin obisnuite?

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.