Mulți specialiști recomandă izolarea tuturor pereților garajului care sunt comuni cu casa. Dacă garajul are un perete comun cu antreul casei, asigură-te că îl izolezi corespunzător. Dacă doi pereți ai garajului comunică cu una sau două camere ale casei, izolează-i temeinic. Alții recomandă izolarea integrală a pereților și acoperișului garajului. În acest fel poți fi sigur că vei avea o temperatură confortabilă în acest spațiu, chit că îl folosești numai câteva minute pe zi plecând și întorcându-te cu mașina.
Cu toate acestea, izolația integrală a garajului joacă un rol și mai important: el va izola și camerele cu care are pereți comuni, crescând astfel temperatura în toată casa. Mai mult, pe timp de iarnă, ușile deschise ale garajului permit frigului să pătrundă cu ușurință în el. Izolația temeinică va împiedica însă scăderea temperaturii din casă ori de câte ori deschizi ușile garajului.
Acoperișul garajului – dacă este o structură separată a casei și nu ai nimic construit deasupra lui – este un element important pe care nu mulți îl iau în considerare. Acumularea de zăpadă, gheață, țurțuri pe acest acoperiș pune probleme de siguranță, fiind un factor care contribuie atât la scăderea temperaturii din garaj cât și la deteriorarea în timp a acoperișului și elementelor sale componente. Instalarea unui sistem de degivrare dedicat acoperișului garajului – similar cu cel montat pe acoperișul casei – te va scuti de nenumărate probleme pe timp de iarnă.
După ce termini izolația, un strat de var proaspăt va fi binevenit. Pregătirea de iarnă a garajului ar trebui să includă și reordonarea uneltelor și materialelor necesare pentru întreținerea mașinii, montarea de rafturi de stocare noi și chiar amenajarea unui spațiu dedicat proiectelor tale – un mic atelier de lucru, de exemplu.