Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Cum realizezi izolarea termica a locuintei tale

Izolarea locuintei este foarte importanta pentru ca doar astfel poti beneficia la maxim de sistemul de incalzire in pardoseala sau clasic pe care il folosesti. In absenta unei izolatii corecte a peretilor, caldura se va pierde. Prin urmare, vei fi nevoit sa iti incalzesti casa la temperaturi mai mari sau pentru perioade mai lungi de timp, platind astfel mai mult. Afla care sunt aspectele de baza pe care trebuie sa le stii despre izolarea termica a locuintei tale.

Ce implica izolarea si care sunt avantajele sale?

Izolarea peretilor functioneaza practic ca o bariera. Materialul izolant ajuta ca peretele sa mentina in interiorul casei caldura pe timpul iernii, eficientizand astfel activitatea sistemului de incalzire.

Izolandu-ti locuinta, beneficiezi insa si de efectul opus; in lunile calduroase de vara, peretii nu se incalzesc si nu contribuie astfel la cresterea temperaturilor din casa.

Multe locuinte pierd caldura iarna si se incalzesc prea tare pe timpul verii, creand astfel disconfort si obligandu-te sa tii centrala, incalzirea prin pardoseala sau aerul conditionat pornite mai mereu.

Care sunt materialele folosite pentru izolarea peretilor?

Materialele folosite la izolarea peretilor sunt foarte importante pentru ca o izolatie facuta cu materiale de proasta calitate nu va fi una eficienta. Ca si materiale termoizolante, ai mai multe optiuni care se vor preta la diverse tipuri de constructii. Mai jos, afla cateva generalitati despre cele mai comune materiale de izolat.

Vata minerala

Acest material este unul dintre cel mai des utilizate pentru izolarea termica. Vata minerala se foloseste cu succes la case din BCA si la case din caramida. Ea are o rezistenta buna si o capacitate foarte buna de izolare termica. Mai mult de atat, acest material izolant rezista foarte bine la apa si nu reprezinta un pericol in caz de incendii.

Polistiren

Polistirenul este si el una dintre variantele foarte populare de izolare termica folosite la ora actuala. Un mare avantaj al acestui material este ca se monteaza foarte rapid si usor. Pe langa aceasta, nici nu are un cost ridicat. Polistirenul se foloseste cel mai des pentru a izola peretii la exterior, dar si pentru a izola acoperisurile. Acesta este un izolant termic eficient si poate fi achizitionat la diverse grosimi, in functie de necesitatile constructiei.

Spuma poliuretanica

Spuma poliuretanica se utilizeaza destul de frecvent la izolarea termica a locuintei, dar are si alte aplicatii practice in domeniul constructiilor. Zonele casei care pot fi izolate cu success folosind spuma poliuretanica sunt peretii, pardoseala, acoperisul. Acest material este o alegere buna pentru cei care vor sa realizeze izolarea rapid si usor.

Celuloza

Celuloza se foloseste cu precadere pentru a utiliza mansardele. Acest tip de material, produs special pentru constructii, este incombustibil. Celuloza se monteaza usor sub forma de panouri. O astfel de izolatie este eficienta in a preveni mucegaiul.

Cum se face o izolare corecta?

O izolare corecta vizeaza in primul rand toate acele portiuni ale casei prin care caldura se poate pierde. Aici, putem lua in considerare cam toata suprafata casei, in functie de tipul de constructie, deoarece caldura se pierde in principal prin pereti, insa si ferestrele, usile sau acoperisul pot duce la pierderi mari de energie termica.

Pentru a beneficia pe deplin de sistemul de izolare termica a locuintei, trebuie sa ai grija ca toate punctele care duc la pierderea de caldura sa fie izolate.

Un alt factor important care asigura o izolatie corecta sunt materialele. Acestea trebuie sa fie de calitate pentru a fi eficiente. Ia in considerare mai multe optiuni si parerea expertilor inainte de a achizitiona materialele izolante.

Materialul pe care il folosesti la constructia peretilor va influenta si tipul de izolatie pe care trebuie sa il aplici. In functie de acesta, trebuie sa consulti mai multe variante, ideal cu ajutorul unui specialist, pentru ca izolatia si cat vei plati pentru ea depind de materialul zidariei.

In cele din urma, montarea sistemului de izolatie ar trebui realizata de catre o echipa de experti care tine cont de necesitatile fiecarei locuinte si de pasii obligatorii care trebuie parcursi pentru izolarea corecta a casei atat la interior, cat si la exterior. De exemplu, pentru izolarea exterioara, trebuie acordata atentie tencuielii care trebuie sa fie nivelata si curatata.

Sunt foarte multe lucruri pe care trebuie sa le iei in considerare atunci cand investesti intr-un sistem de izolare al locuintei. Aceasta decizie nu trebuie luata in graba sau facand compromisuri pentru ca lucrarea de izolare termica trebuie sa fie una corecta, durabila, care sa iti ofere la interior confortul dorit.

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.