Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Ce trebuie sa stii despre constructiile de tip hotelier

O constructie de tip hotelier reprezinta un proiect de mare anvergura, care necesita intreaga atentie a unui investitor. Afacerile in domeniul ospitalitatii implica destul de multe riscuri si cheltuieli, avand nevoie de studii de fezabilitate riguroase, precum si de implicarea a numerosi specialisti in intreg procesul, de la cumpararea terenului pana la realizarea ultimelor finisaje.

Haideti sa vedem astazi pe scurt ce trebuie sa stiti despre constructiile de tip hotelier.

Terenul este esential pentru succesul afacerii

Ca si in investitiile imobiliare, locul reprezinta cheia succesului. Daca in ceea ce priveste pensiunile sau hotelurile de mici dimensiuni, amplasamentul este in general dat de zona geografica/turistica in care se doreste a se construi unitatea de cazare, in ceea ce priveste hotelurile, veti avea nevoie sa va consultati atat cu un investitor imobiliar, cat si cu un arhitect.

Dincolo de studiile de prefezabilitate si impact, aveti nevoie de o estimare a costurilor si de nenumarate aprobari si avize. Partea birocratica este destul de costisitoare si poate dura destul de mult. Cu toate acestea, daca terenul ales corespunde rigorilor legale pentru a deveni amplasamentul unei constructii hoteliere, este timpul sa va ganditi la urmatorii pasi.

Instalatiile sunt sufletul constructiei

Constructia in sine a cladirii nu difera prea mult de constructia uneia cu scop rezidential, de exemplu. Insa, cand vine vorba despre instalatii, proiectul devine mult mai complex. Un hotel de mari dimensiuni va trebui probabil sa prevada instalatii tehnologice de mare anvergura pentru bucatarii si spalatorii, dar si multe altele, incluzand:

  • aparatura consumatoare de apa, gaze si curent electric de nivel industrial
  • instalatii sanitare complexe
  • instalatii de conditionare a aerului
  • mai multe centrale termice si instalatii electrice mai complexe si performante
  • sistemele integrate de comunicatii si de securitate
  • sisteme de incalzire performante
  • sisteme de degivrare
  • chiar si o statie proprie de epurare daca este cazul

Hotelurile de dimensiuni mici si pensiunile incep tot mai mult sa adopte incalzirea prin pardoseala. In general, cei care doresc sa le asigure clientilor un confort mult sporit si sa isi reduca pe termen lung cheltuielile cu incalzirea camerelor folosesc incalzire in pardoseala sub gresie in baile camerelor. Acest tip de incalzire se realizeaza cu ajutorul unor covorase incalzitoare inglobate in adezivul gresiei din baie.

Construirea unui hotel sau pensiuni trebuie sa ia in calcul toate anotimpurile, indiferent daca sezonul turistic este in toi vara sau iarna. De exemplu, multe pensiuni si hoteluri adopta inca din faza de constructie sisteme de degivrare pentru rampe, parcari si zonele de acces pietonal in hotel – pentru a le oferi un plus de confort si siguranta clientilor indiferent de anotimp.

Mai mult, ca si in cazul complexelor rezidentiale, sistemele de degivrare a jgheaburilor si burlanelor reprezinta investitii pe termen lung in siguranta – amortizandu-si cheltuiala intr-un timp foarte scurt. Protejarea cladirii, dar si a personalului si a clientilor pe timp de iarna cresc valoarea comerciala si reputatia unei unitati de cazare.

Unele pensiuni de mici dimensiuni se pot bucura de incalzire prin pardoseala in toate camerele, nu numai in bai, dar pentru aceasta va fi nevoie sa discutati cu expertii in astfel de sisteme, deoarece va trebui sa va adaptati limitarilor retelelor electrice din zona in care construiti hotelul.

In ceea ce priveste instalatiile si marii consumatori, acestea au fost numai cateva din lucrurile care va vor preocupa in faza de proiect. In plus, investitiile in aparatura, sisteme informatice, termostate si senzori pentru sistemele de incalzire, eventualele solutii de a obtine energie alternativa si costul tuturor materialelor sunt lucruri care se vor regasi pe devizele si in proiectul final caruia ii veti da viata.

Nu trebuie sa uitati ca veti avea nevoie de diverse aprobari si veti face obiectul a numeroase verificari pe tot parcursul investitiei.

Finisajele reprezinta cartea de vizita a hotelului

O constructie solida, de buna calitate, menita sa le ofere confort si bucurie clientilor reprezinta fundamentul unei afaceri hoteliere de succes. Cu totii stim insa ca un client va observa mai intai finisajele si abia apoi va descoperi cu uimire si bucurie celelalte avntaje pe care i le puneti la dispozitie.

De exemplu, daca alegeti incalzire prin pardoseala in bai, puteti sa va orientati spre podele de marmura sau din ceramica de foarte buna calitate. Lemnul este iarasi un material care, folosit in finisaje, da o senzatie de caldura primitoare, de rustic si elegant, de ospitalitate. Lemnul, folosit in mod deosebit pentru pensiunile si hotelurile de dimensiuni mici si medii din zone montane, este inlocuit de finisajele contemporane de tip sticla, otel si materiale usoare, moderne.

Desigur ca investitia intr-un hotel se face numai cu ajutorul specialistilor care va vor fi alaturi pe tot parcursul proiectarii si constructiei. Avand in vedere concurenta mare de pe piata, hotelurile de succes sunt cele care ofera calatorilor ceva in plus, surprinzator si placut, care le transforma sejurul la hotel intr-o adevarata experienta de neuitat.

De aceea, beneficii precum incalzirea prin pardoseala, degivrarea pentru parcari, locuri de joaca pentru copii, alei si zone de trafic, finisaje de calitate, in ton cu locul, tematica si marimea hotelului, servicii de calitate si accesorii potrivite in camere reprezinta tot atatea solutii pentru a face o impresie memorabila asupra oaspetilor dumneavoastra.

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.