In ultimii ani s-a remarcat o crescanda popularitate a sistemelor de incalzire prin pardoseala, acestea fiind folosite ca surse complementare de incalzire la sistemele traditionale deja existente, sau ca surse principale de incalzire a casei.
Incalzirea prin pardoseala este o metoda mai eficienta de incalzire din mai multe motive:
- Incalzeste exact zonele care te intereseaza. Incalzirea prin pardoseala este un sistem destul de versatil pentru a incalzi anumite zone de interes principal: baia, zona bucatariei in care gatesti sau iei masa, zona din sufragerie cel mai des folosita, dormitorul, camera copiilor. Datorita acestor sisteme poti controla cata caldura primesti, la ce temperatura si mai ales unde o primesti.
- Incalzirea prin pardoseala este usor gestionabila – folosind diversi senzori si termostate, tu alegi cand si in ce fel sa iti incalzesti casa fara sa risipesti energie. Stim ca daca incalzesti o sufragerie cu ajutorul unui calorifer normal (sau chiar electric), va trece destul de mult timp pana cand acesta va putea incalzi uniform intreaga incapere.
- Incalzirea prin pardoseala emana caldura de jos in sus, contribuind astfel mult mai rapid la confortul tau si al familiei tale. Caldura se va degaja uniform si se va ridica in mod constant invaluindu-te in mod natural pe verticala.
Atunci cand iti alegi un sistem de incalzire prin pardoseala trebuie sa tii cont de urmatoarele elemente:
- Dimensiunea zonei pe care o doresti incalzita cu un astfel de sistem
- Tipul de pardoseala pe care il ai in camera
- Tipul de izolatie pe care il ai sub pardoseala
- Temperatura pe care ti-o doresti in camera
- Puterea maxima a sistemului instalat
Inainte sa incepi sa cauti solutii eficiente de a reduce pierderile de caldura sau de a suplimenta solutiile de incalzire mai trebuie sa stii ca incalzirea prin pardoseala are o durata de viata foarte mare, este ecologica, silentioasa si foarte eficienta pentru persoanele suferind de astm sau alte probleme respiratorii pentru ca nu misca praful din camere.