Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Casa inteligenta in 2020

In ziua de azi, tehnologia a patruns in casele noastre, redefinind felul in care traim si facandu-ne viata cat mai usoara. Prin lumini care se aprind cu o simpla bataie de palme sau sisteme de udare a peluzei sau de incalzire care pot fi programate de la distanta, casele noastre devin tot mai inteligente. Daca vrei sa iti optimizezi casa cu ajutorul tehnologiei, afla care sunt trendurile anului 2020. 

Inainte de a-ti prezenta cele mai populare tehnologii care iti pot facilita traiul in propria locuinta, trebuie sa subliniem ca multe dintre ele sunt operate cu ajutorul mobilului. Telefonul nostru, alias smartphone-ul, nu mai este de mult folosit doar pentru comunicare. Obiecte si sisteme pe care acum cativa ani le manipulam manual pot fi astazi controlate cu doar cateva clicuri dintr-o aplicatie mobila. 

Cateva exemple de automatizare a locuintei deja comune la ora actuala si care vor domina in continuare anul 2020 sunt:

Jaluzele care se pot manipula de la distanta

Fie ca folosesti un sistem cu telecomanda sau o aplicatie instalata pe telefon, aceste jaluzele ‘smart’ te scutesc de efortul de a te ridica din pat sau din fotoliu cand ti-e lumea mai draga.

Lumini fara intrerupator

In mod similar se poate controla si sistemul de iluminat al casei. In cazul acestuia, poti sa pornesti sau sa opresti becurile dupa bunul plac (din taste, prin comanda vocala sau emitand un sunet precum bataia din palme), dar si sa setezi intensitatea luminii sau sa ii modifici culoarea, in functie de preferinte sau starea ta de spirit. Un alt avantaj al sistemelor automatizate este faptul ca pot fi setate sa opreasca lumina atunci cand nimeni nu e acasa, ajutandu-te sa economisesti energie. 

Sisteme de incalzire inteligente

Sistemele de incalzire sunt din ce in ce mai sofisticate in ziua de azi, iar cele prin pardoseala ofera cea mai mare eficienta. Cu un sistem modern, temperatura din incapare poate fi pornita, oprita sau modificata chiar si atunci cand nu te afli in locuinta. Iti poti programa incalzirea de pe telefonul mobil, cand esti in drum spre casa, pentru a avea temperatura dorita cand vei ajunge. Aparatul de aer conditionat poate fi si el operat in mod similar. 

Electrocasnice autonome

Aparatura electrocasnica poate fi programata si ea in mod remote, adica de la distanta. De exemplu, iti poti prepara cafeaua de dimineata stand relaxat in pat, in timp ce expresorul deja porneste in bucatarie pentru ca i-ai transmis o comanda prin aplicatia mobila. Despre aspiratoare care merg singure prin casa sau roboti de bucatarie care fac toata treaba pentru tine nici nu mai are rost sa vorbim pentru ca stim cu totii ca aceste tehnologii deja exista.

Tehnologii audio-vizuale conectate

Sistemele audio-video poate fi controlate in 2020 in modul cel mai usor si comod – direct de pe mobil. Nu mai ai nevoie de telecomanda pentru televizor, poti porni Netflix si iti poti selecta programul direct din telefon. Poti controla si volumul in boxe cu doar cateva atingeri pe ecran. 

Sisteme de paza tot mai complexe

Un sistem de alarma modern poate fi setat prin si conectat la telefonul mobil. Orice alerta emisa poate fi instant trimisa catre telefonul tau, permitandu-ti sa actionezi prompt. Similar, sistemul de supraveghere video poate fi controlat printr-o aplicatie, oferindu-ti posibilitatea de a vedea in timp real ce se petrece in sau pe langa locuinta ta. 

Usi automatizate

In ultima vreme, dezvoltatorii de aplicatii au lansat inovatii si in acest domeniu. Usa garajului sau cea care permite accesul in perimetrul locuintei pot fi controlate prin aplicatii mobile fara a mai fi nevoie de o telecomanda speciala sau de un buton cu actionare manuala. Cu un dispozitiv smart, usa poate fi programata sa se inchida mereu automat. Nu doar eviti astfel situatiile stresante in care nu mai stii daca ai inchis sau nu casa, dar poti efectiv sa elimini necesitatea de a avea o cheie fizica. Toate comenzile de inchidere-deschidere pot fi controlate doar din aplicatie. 

Desigur, pentru a iti putea instala si utiliza oricare dintre aceste sisteme remote, ai nevoie in primul rand de un mobil smart si de o conexiune wireless sigura si rapida. Si alte dispozitive precum tableta sau laptopul pot fi utilizate pentru controlul de la distanta al acestor tehnologii. 

Exista numeroase aplicatii pentru automatizarea locuintei, iar in functie de produsul dorit, poti gasi variante compatibile cu locuinta, dar si cu mobilul tau. Cateva exemple sunt sistemul vocal Google Home, aplicatia Homepod a celor de la Apple sau sistemele Echo, cu manipulare vocala, sau Alexa dezvoltate de Amazon.  

O casa inteligenta este una in care tehnologia poate fi programata de la distanta. Timpul si efortul fizic sunt automat economisite. Cu o simpla comanda vocala sau o atingere pe touchscreen, poti seta dispozitivele si sistemele locuintei tale. Daca vrei ca anul 2020 sa fie cel in care iti vei automatiza casa, transformand-o intr-una inteligenta, sfatul nostru este sa incepi cu aplicatii si dispozitive simple. 

Un sistem automat de iluminat este o alegere optima pentru un prim pas. Indata ce te obisnuiesti cu tehnologiile simple, poti trece la cele avansate sau chiar la aplicatii sincronizate care vor elimina si mai mult timpul de setare si programare.

Iti dorim succes si speram ca locuinta ta inteligenta sa fie asa cum visezi!

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.