Incalzirea in pardoseala este o solutie practica si eleganta pentru incalzirea oricarei incaperi, fie ca este folosita ca sursa unica de incalzire, fie ca sursa complementara.
Incalzirea in pardoseala este o solutie practica si eleganta pentru incalzirea oricarei incaperi, fie ca este folosita ca sursa unica de incalzire, fie ca sursa complementara.
Recomandate si de Organizatia Mondiala a Sanatatii, sistemele de incalzire in pardoseala permit atingerea rapida a unui echilibru termic in interiorul incaperii care asigura un grad ridicat de confort. Intreaga suprafata a pardoselii actioneaza ca emitator de caldura la 25 – 27ºC, temperatura fiind omogena, asigurand o senzatie optima de confort termic.
Transferul de caldura prin radiatii evita convectia aerului cald, pe care se bazeaza sistemul traditional de incalzire (calorifere, radiatoare etc.). Prin urmare, elimina toate fluxurile de aer cald care agita si ridica praful care duc la iritatii ale mucoasei, probleme respiratorii potentiale si riscuri de alergie.
Pe langa faptul ca, la nivelul incaperii, caldura este repartizata uniform, trebuie sa tinem cont si de avantajul faptului ca incalzirea se face de jos in sus, fiind incalzite mai intai picioarele, care sunt cele mai termosensibile parti ale corpului uman.
Rezultatele trecerii la incalzirea in pardoseala pot fi uimitoare. Studiile arata ca instalarea unui asemenea sistem in casa ta poate reduce cantitatea de praf prezenta cu pana la 80%.
In plus, fiind electric, nu este nevoie de nici un fel de sistem de ardere care sa emita fum sau gaz care ar putea fi daunator sau neplacut.
Ca urmare, persoanele care sufera de boli respiratorii, cum ar fi astmul se vor simti mult mai confortabil cu acest tip de incalzire.
Fiind montate in podea, sistemele de incalzire a podelei nu sunt vizibile, economisind spatiul din incapere ocupat de alte sisteme de incalzire. Astfel, iti poti reamanaja casa folosindu-te de spatiul extra de care vei dispune.
Pe langa economia de spatiu, incalzirea in pardoseala contribuie si la imbunatatirea felului in care arata incaperea in care a fost montata, deoarece nu presupune nici un fel de tevi, calorifere sau robineti montate in spatiile vizibile.
Cu siguranta te intrebi ce tip de pardoseala se potriveste cel mai bine la acest tip de incalzire. Incalzirea in pardoseala poate fi instalata folosind aproape orice tip de finisaj al podelei, lucru ce face din acest sistem unul extrem de usor de pliat pe orice tip de spatiu.
In general, gresia, piatra naturala si placile ceramice sunt unele dintre cele mai bune alegeri, dar poti opta si pentru anumite tipuri de parchet care se potrivesc pentru un astfel de sistem. Ce trebuie sa tii cont este sa optezi catre materiale bune conducatoare de caldura.
Daca doresti sa afli mai multe detalii despre tipurile de pardoseala care se potrivesc cu sistemul de incalzire in pardoseala, citeste acest articol.
Unul dintre cele mai cunoscute motive pentru care oamenii aleg sa instaleze incalzirea in pardoseala este ca acest tip de sistem foarte rar necesita vreo forma de intretinere odata ce a fost montat, in concluzie nu vei fi nevoit sa dai bani pe mentenanta, acesta avand nevoie de reparatii doar in cazuri speciale.
Sistemul de incalzire prin pardoseala va echilibra confortul tau si al familiei cu un model durabil din punct de vedere ecologic si financiar. In functie de tipul de incalzire prin pardoseala pe care il alegi, vei avea costuri mai mult decat rezonabile. Din punct de vedere financiar, incalzirea prin pardoseala te va ajuta sa economisesti bani chiar incepand cu sezonul in care ai montat-o.
De asemenea, utilizand termostate inteligente, solutiile de incalzire in pardoseala prezinta avantajul unei economii banesti, prin controlul temperaturii la nivelul podelei.
Daca doresti, poti opta sa iti instalezi cate un termostat in fiecare camera pentru ca fiecare membru al familiei sa isi seteze temperatura dorita in spatiul propriu.
Cu sistemul de incalzire in pardoseala instalat corect este usor sa economisesti bani pastrand temperaturile scazute (sau chiar oprite) in incaperile care sunt rareori utilizate, in timp ce zonele de locuit cheie sunt pastrate la fel de calduroase.
Incalzirea in pardoseala elimina nevoia de calorifere in intreaga locuinta si elibereaza spatiul care poate fi folosit pentru mobilier suplimentar sau doar pentru a mentine camera mai libera.
In cazul in care dispui de o camera open space, poti opta cu usurinta pentru:
Dupa cum se poate observa, incalzirea in pardoseala prezinta numeroase avantaje fata de incalzirea clasica, fapt ce face din acest sistem unul extrem de eficient pentru casa si nu numai.
Pentru mai multe detalii, echipa Hobbit Integral RO va sta la dispozitie oricand.