Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Care este pretul incalzirii in pardoseala?

Asa cum spuneam si in randurile trecute, incalzirea in pardoseala devine din ce in ce mai populara in tara noastra, fiind utilizata atat in locuinte private, cat si pentru a asigura confortul si eficienta complexurilor hoteliere si pensiunilor, fermelor agricole, terenurilor de sport si chiar a constructiilor cu scop comercial si industrial.

Calcul pret incalzire in pardoseala

Cu toate acestea, sunt multi cei care, cochetand pe de o parte cu ideea de a isi instala sisteme de incalzire in pardoseala in locuinta proprie, sunt in acelasi timp nelamuriti in legatura cu pretul incalzirii in pardoseala. De cele mai multe ori, pretul investitiei initiale retine consumatorii casnici sa recurga la acest sistem de incalzire, chiar daca, asa cum s-a demonstrat de nenumarate ori, dincolo de pretul platit la montarea si darea in functiune a sistemului, utilizatorii acestor sisteme reusesc sa economiseasca intre 20% si 40% la plata lunara a facturilor cu incalzirea.

Pentru a clarifica mai bine aspectele care implica pretul incalzirii in pardoseala, o sa ne referim la cele cateva criterii care determina calculul final. Haideti sa vedem in continuare ce inseamna mai exact „pretul incalzirii in pardoseala”.

Marimea suprafetei

Pretul final depinde de marimea suprafetei luata individual. De exemplu, daca dorim sa montam un sistem de incalzire in pardoseala intr-un spatiu mai mare, pretul pe metru patrat va fi mai mic decat daca vom monta instalatia intr-un spatiu restrans. Ca si un exemplu general de calcul, un circuit incalzitor cu o lungime de 100 ml pretabil pentru suprafete mai mari este mai ieftin pe metru liniar decat unul de numai 25 ml pretabil pentru suprafete mici. Evident, intr-o casa avem atat suprafete mici cat si suprafete mai mari, ceea ce face ca in final, pretul total sa nu difere foarte mult de la o locuinta la alta.

Materialele folosite

Pretul final depinde, evident, de materialele folosite. Exista optiunea de a se monta cabluri de incalzire clasice sau extraplate, sau plase de incalzire clasice sau extraplate. Insumand materialele, senzorii si elementele de fixare, in medie pretul pentru incalzirea in pardoseala poate ajunge la 12 – 14 EUR/mp, fara automatizare. Evident, in functie de suprafete, se poate obtine un pret mai mic, de 10 – 11 EUR/mp pentru locuintele spatioase, cum ar fi vile, hoteluri, pensiuni, incluzand grupurile sanitare, sau mai mare, in jur de 15-16 EUR/mp, pentru locuintele cu camere mici, cum sunt unele apartamente de la bloc.

Automatizarea

Automatizarea sistemului de incalzire in pardoseala adauga niste cifre in plus la pretul final. Senzorii si termostatele care opresc si pornesc automat caldura se calculeaza separat, iar in functie de numarul acestora, pretul total poate sa creasca sau sa scada. Un termostat poate fi montat pentru a deservi o singura camera, sau mai multe, asa ca in functie de proiect si de numarul de termostate instalate, pretul va varia in sus sau in jos.

Pret final incalzire in pardoseala

In general, se poate estima ca montarea unui sistem de incalzire in pardoseala costa in medie in jur de 30 de Euro pe metru patrat, incluzand materialele si manopera. In principiu, acest pret variaza intre 20 si respectiv 40 de euro pe metru patrat, totul depinzand, asa cum am spus, de suprafata si de materialele prevazute, de sistemele de automatizare si de necesitatile clientului in ce priveste numarul de termostate instalate.

In cazul in care doresti o oferta personalizata, consultantii nostri iti stau la dispozitie. Contacteaza-ne folosind formularul din dreapta!

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.