Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

Beneficiile degivrarii jgheaburilor, burlanelor si acoperisurilor

Iarna inca nu si-a intrat in drepturi pe deplin, dar deja suntem preocupaţi de temperaturile mici carora trebuie sa le facem fata, de ger si polei, de deszapezire si altele. Proprietarii de case au si mai multe lucruri de rezolvat de acum incolo, caci gheata, zapada si poleiul sunt inamicii acoperisurilor, ale burlanelor si ale jgheaburilor.

Astazi vom discuta despre beneficiile sistemelor de degivrare pe care le poti instala inca de pe acum, ca sa stai toata iarna linistit si in deplina siguranta.

Degivrarea acoperisului

Sistemele de degivrare ale acoperisului au devenit din ce in ce mai populare si in Romania in ultimul timp. Adoptarea de tehnologii moderne nu se mai rezuma la aparatura si obiecte casnice, ci s-a extins si la aplicatiile de mai mari dimensiuni ce au rolul a proteja integritatea unei case.

Sistemele de degivrare pentru acoperis te scutesc de orice efort in deszapezirea acestuia cu mijloace rudimentare si cu asumarea unor riscuri inimaginabile.

Mai mult de atat insa, sistemele de degivrare acoperisuri vin si cu alte beneficii:

  • Previn acumularile de zapada si gheata de pe acoperis si pagubele provocate de acestea;
  • Previn infiltrarea apei in poduri, mansarde si peretii casei;
  • Previn accidentele si caderile de turturi, bucati de gheata, blocuri de zapada;
  • Mentin acoperisul curat si uscat pe tot parcursul iernii, permitand astfel caldurii si luminii sa isi joace rolul fara piedici din partea stratului gros de zapada de pe casa.

Sistemele de degivrare ale acoperisului sunt formate din trei sub-componente: sistemul dedicat suprafetei acoperisului, sistemul de degivrare al burlanelor si sistemul de degivrare al jgheaburilor.

Protejarea jgheaburilor si burlanelor de acumulari de zapada si gheata reprezinta solutia sigura, facila, si permanenta de a pastra integritatea structurala si functionala a casei in ansamblul sau.

Iata principalele lor avantaje:

  • Elimina complet fenomenul de formare a turturilor si de acumulare a ghetii si zapezii pe acoperis;
  • Previn deteriorarea sistemului de colectare a apei pluviale;
  • Permit drenarea apei rezultate din topire intr-un mod corespunzator;
  • Previn deteriorarile produse de gheata, zapada si apa topita asupra podurilor, mansardelor, si fatadei casei;
  • Previn accidente nefericite (desprinderea de bucati de gheata in perioadele de topire).

Dincolo de aceste aspecte insa, sistemele de degivrare complete (acoperis, jgheaburi, burlane) vin si cu o serie de beneficii pe termen lung si foarte lung, care depasesc functionalitatea. De exemplu:

  • Sistemele de degivrare – montate profesionist – nu necesita mentenanta si cheltuieli de intretinere; din contra, pe termen lung, va poate ajuta sa economisiti bani, timp si efort, caci nu vor mai fi necesare reparatiile anuale ale acoperisului, refacerea aspectului fatadelor, schimbarea burlanelor crapate de la gheata etc.
  • Sistemele de degivrare sunt foarte sigure – cablurile electrice si toate accesoriile sunt astfel instalate incat sa existe zone sigure.
  • Sistemele de degivrare vin insotite de solutii inteligente de control si automatizare (termostate, senzori, sisteme de alarma), astfel incat functioneaza numai cand este necesar si numai la capacitatea optima. Cititoarele de temperatura si umiditate, cruciale pentru instalatiile de exterior, vor semnala sistemului cand si cum sa functioneze, economisind in acest fel bani si atingand performante maxime.

Te-ai gandit vreodata sa instalezi un sistem de degivrare acoperisuri, burlane si jgheaburi la tine acasa? Ce te motiveaza sa dai curs unui astfel de proiect mai ales acum, cand se anunta o iarna deloc blanda?

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.