Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

6 sfaturi pentru a economisi mai mult in noul an

Inceputul unui nou an este intotdeauna un moment potrivit pentru calcule, iar bilantul cheltuielilor pentru intretinere si utilitati este unul care, cu mici schimbari, nu ar trebui sa ne dea batai de cap indiferent de buget. Intotdeauna exista loc pentru economii si, tocmai pentru ca putem pune bani deoparte cu ajutorul unor modificari minore sau al unora care se amortizeaza repede, am pregatit sase sfaturi care te vor ajuta sa economisesti in noul an.

Consuma apa responsabil

Stilul de viata actual tinde sa incurajeze cresterea consumului de apa domestica in tarile dezvoltate, iar tehnologia tine pasul. Pe langa solutiile industriale, insa, exista o multime de metode prin care chiar tu poti reduce consumul de apa (si, implicit, al facturii aferente) incepand din propria casa.
Cu ce incepe consumul responsabil al apei? Cu micile obiceiuri zilnice. Poti, de exemplu, sa economisesti mii de litri de apa pe luna reducand durata dusului cu cateva minute sau instaland un cap de dus mai eficient. Exista si alte solutii care-ti vin in ajutor. In ultimii ani, de exemplu, multe masini de spalat vase au devenit mai eficiente ca spalatul manual in ce priveste consumul de apa, iar un vas colector eco de toaleta poate creste la randul sau eficienta.

Instaleaza un sistem de incalzire prin pardoseala

Care sunt avantajele acestui sistem? Incalzirea in pardoseala este o investitie pe termen foarte lung cu o rata de amortizare extrem de eficienta. Pe langa calitatile estetice, un sistem de incalzire prin pardoseala este nu doar silentios, ci si mai comod pentru tine. Aceasta tehnologie permite controlul exact al temperaturii din fiecare camera in parte, eficientizand astfel consumul. Deoarece caldura urca, propagarea acesteia de la nivelul pardoselii este cea mai eficienta metoda in ce priveste raportul randament/ confort termic. Astfel, nu economisesti doar energie, ci o si folosesti intr-un mod care iti asigura un nivel crescut de confort. Comod, eficient si durabil!

Foloseste becuri economice

Un iluminat eficient ofera avantaje pe termen lung, pe care sigur le vei observa la bilantul de final de an. Schimbarea becurilor incandescente cu becuri economice poate scadea factura unei locuinte cu pana la 15%. Mai mult, becurile economice tip LED, chiar daca sunt mai scumpe, au o durata medie de viata de pana la 20 de ori mai mare decat a celor clasice.
Datorita duratei de viata si a consumului redus, becurile economice au devenit un standard nu doar datorita avantajelor financiare si ecologice, ci si datorita usurintei de implementare: este vorba, pana la urma… doar de schimbarea unui bec, o solutie extrem de rapida si la indemana.

Recicleaza

Incepand cu plasele refolosibile sau consumul responsabil al hartiei si pana la sistemele publice oferite de un numar tot mai mare de localitati, reciclarea ofera atat avantaje ecologice cat si economice. Pe langa faptul ca economisesti bani in mod direct, reciclarea face colectarea deseurilor mai eficienta si ieftina. Fie ca locuiesti la apartament sau bloc, refolosirea resurselor sau recipientelor si separarea resturilor menajere pe categorii (plastic, sticla, hartie, gunoi menajer organic, resturi diverse) este o strategie pe termen lung care protejeaza mediul, creste eficienta sistemului si te ajuta sa economisesti.

Instaleaza un sistem de degivrare

Degivrarea este o tehnologie de mentenanta care topeste zapada si previne formarea ghetii in cazul aleilor, rampelor, treptelor, acoperisurilor si tevilor. Pe nedrept considerata o optiune de lux, degivrarea nu numai ca reduce riscul accidentelor si elimina munca necesara deszapezirii, dar si previne deteriorarea pavajelor, a acoperisului sau instalatiilor, ferindu-le de umiditate, inghet si precipitatii intreaga iarna. Astfel, cu o investitie initiala rezonabila intr-un sistem de degivrare, poti evita reparatii costisitoare si ii poti proteja pe cei dragi, mai ales daca locuiesti la casa.

Scoate din priza dispozitivele si aparatele nefolosite

Iti propunem un test simplu si interesant: numara cate dispozitive si aparate electrocasnice ai in casa care sunt legate in acest moment la priza. Cate din ele sunt pornite? Un lucru putin cunoscut este faptul ca aceste dispozitive, fie ca ne gandim la incarcatoare de telefon mobil, aparate de cafea sau la plite electrice, consuma curent chiar si atunci cand nu sunt in functiune. Exista studii care atribuie acestui consum in gol intre 5 si 10% din totalul facturii la curent. Fie ca ai grija sa scoti totul din priza cand pleci mai multe zile sau iti faci un obicei din a verifica mai des aparatele din casa, vei elimina un consum inutil.

Acestea sunt sfaturile noastre pentru un an mai econom. Tu ce ai adauga?

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.