Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

6 moduri prin care să te pregatesti pentru iarna

Se pare ca am cam scapat de canicula si trebuie sa ne pregatim pentru iarna. Omul gospodar isi face iarna sanie, spune o vorba din popor. Astazi nu vom vorbi despre sanii, nici pe departe, dar vom vorbi despre cateva idei bune de pus in practica pentru a petrece o iarna in confort si siguranta la tine acasa.

Fie ca vorbim despre proiecte de renovare mai ample sau de reparatii pe care sa nu le omiti, iata cele sase moduri in care te poti pregati pentru iarna aceasta cu eficienta.

Verifica si repara sistemul sanitar

Tevi care curg, calorifere care nu incalzesc bine, un dus care pare a nu avea nici un fel de presiune, chiuveta care iti da batai de cap… Inainte ca iarna sa isi intre complet in drepturi, ai grija ca toate tevile si toate componentele sistemului de apa si sanitar functioneaza perfect.

Acum este momentul potrivit sa faci schimbari deopotriva utile si estetice: schimbarea bateriilor sau a instalatiilor sanitare, montarea unor obiecte sanitare noi si multe altele.

Pregateste-ti ferestrele

Ti s-a parut ca ceva nu a fost in regula cu ferestrele tale in timpul verii? Poate ti-a intrat apa in casa in timpul unei ploi puternice? Par pervazurile exterioare si interioare slab izolate? Poate ai observat cateva pete de mucegai? Nu neglija aceste aspecte.

Daca pervazurile si ferestrele casei nu au facut fata unei ploi de vara, este putin probabil sa te protejeze complet de fenomenele meteorologice ale iernii. Verifica geamurile, izoleaza-le bine, imbunatateste straturile de silicon sau foloseste toate acele accesorii temporare care impiedica intrarea aerului rece in locuinta pe sub/pe langa ferestre, ca sa economisesti caldura, energie si bani.

Sa fie caldura!

Pentru ca tot vorbeam despre economie de caldura, energie si bani,incalzirea prin pardoseala este in continuare cea mai la indemana metoda pentru a le asigura celor dragi confortul si sanatatea de care au nevoie pe parcursul iernii.

Dincolo de independenta de autoritati si de preturile agentului termic, un sistem de incalzire prin pardoseala iti ofera foarte mult control si flexibilitate in utilizare. Dotat cu senzori, termostate si solutii inteligente de utilizare, incalzirea prin pardoseala iti va oferi exact atata caldura cata iti vei dori, cand si unde iti vei dori, la un randament care va fi complet la alegerea ta.

Mai mult de atat insa, caldura emanata de incalzirea prin pardoseala este una sanatoasa, asa ca nu vei mai avea anul acesta probleme cu astmul sau alergiile.

Sa nu fie gheata!

Daca locuiesti la casa si nu la apartament, pe langa toate cele de mai sus ar mai trebui sa ai in vedere un proiect: instalarea unui sistem de degivrare. Am mai discutat cu alte ocazii despre acestea, dar nu iti strica un rezumat: sistemele de degivrare iti vor permite sa circuli pe jos sau cu masina in siguranta pe aleea din fata casei, in curte, pe trepte, pe terasa etc.

Nu va mai trebui sa petreci zeci de minute in frig pentru a deszapezi masina, iar tu si familia ta va veti putea deplasa in voie fara a risca alunecarea pe polei. Sistemele de degivrare pentru acoperis si burlane vor elimina complet nevoia de a da jos manual gheata si zapada de pe casa, protejand-o si facandu-ti viata mai usoara si mai lipsita de pericole.

Verifica toate instalatiile

Daca ai montat un sistem de incalzire prin pardoseala si unul de degivrare, nu inseamna ca poti neglija verificarea si reparatia altor sisteme. Reteaua electrica trebuie sa fie in perfecta stare de functionare – si te poti gandi si la un stabilizator de tensiune – iar centrala de gaz, tevile de gaz, termostatele si senzorii trebuie sa fie verificati de catre specialisti acreditati.

Fa-ti provizii din timp

Nu lasa iarna sa te ia prin surprindere. Fie ca locuiesti la casa sau intr-un apartament, ai nevoie de anumite echipamente, materiale si unelte care iti vor face viata mai usoara pe timp de iarna: anvelope potrivite pentru masina, un spray degivrant pentru incuietoarea si portierele masinii atunci cand gerul este naprasnic, cabluri de alimentare pentru bateria masinii, o lopata de dimensiuni mici pe care sa o ai tot timpul in portbagaj, lanterna si baterii noi in casa in cazul unei pene de curent (nimic neobisnuit pe timp de iarna) si multe altele.

Tu cum intentionezi sa te pregatesti de iarna anul acesta? Este ceva ce am uitat sa punem pe lista? Ai si alte sugestii despre cum ne-am putea toti pregati casele mai bine pentru iarna anul acesta?

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.