Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

4 greseli frecvente pe care sa le eviti atunci cand renovezi

Renovarea si redecorarea unei case implica foarte mult efort, un buget generos, timp, disponibilitate si cooptarea unor specialisti care stiu ce au de facut. Este un proces destul de dificil si costisitor, iar multi proprietari de case si apartamente amana renovarea locuintei din aceste motive sau realizeaza (mult prea tarziu) ca socoteala initiala nu se potriveste cu rezultatul obtinut. Fie ca au trebuit sa faca o serie de compromisuri pe parcurs, fie ca au intampinat situatii si cheltuieli neprevazute, fie materialele si manopera utilizate au fost sub asteptari, de multe ori lucrarile de renovare sau reamenajare lasa in urma lor un gust amar si intrebarea „unde am gresit”…

Daca planuiesti sa iti renovezi locuinta, cel mai bine ar fi sa preintampini toate situatiile cu potential negativ pentru obiectivele tale. Astazi iti vom prezenta 4 greseli pe care ar trebui sa le eviti atunci cand vrei sa pui in practica un plan de renovare al casei / apartamentului.

Iti setezi niste expectante false

ident, iti doresti sa obtii cele mai bune rezultate, la cele mai mici preturi, cu un minim de efort si cu ajutorul profesional al unor specialisti, toate acestea fara nici o bataie de cap. Destul de greu de realizat, nu-i asa? Daca proiectul tau implica o serie limitata de renovari, atunci stabileste din timp si in deplina cunostinta de cauza rezultatele la care vrei sa ajungi. Nu uita ca orice (mai ales in domeniul constructiilor si amenajarilor interioare) costa, si nu putin, asa ca inainte de toate, afla la ce rezultate poti ajunge cu banii pe care ii ai. Sumele de care dispui iti vor limita intr-o oarecare masura optiunile, de aceea cel mai bine este sa iti faci o „harta” realista a situatiei de la care pornesti si la cea la care cel mai probabil vei ajunge.

Nu iti planifici cum trebuie bugetul

Poate ca ai calculat exact cat te costa vopseaua, pensulele, materialele auxiliare si manopera destinate zugravirii intregii locuinte, dar nu ai luat in calcul eventualele neplaceri pe care le poti intampina pe parcursul proiectului de renovare. Unele case si apartamente mai vechi pot necesita renovari extinse la nivelul infrastructurii, asa ca ai in vedere intotdeauna un buget care sa prevada cheltuieli suplimentare si neasteptate. Daca doresti de exemplu sa construiesti o anexa casei tale, pe langa costurile legate de constructie, ai o sumedenie de costuri mai „ascunse” care te pot dezechilibra. Poate trebuie sa muti sau sa schimbi niste tevi subterane, poate trebuie sa extinzi reteaua de canalizare sau cea electrica, etc.

Te grabesti cand faci masuratorile

In principiu, lucrarile de renovare si amenajare se realizeaza cu specialisti. Daca vrei sa iti instalezi un sistem de incalzire in pardoseala, o echipa de profesionisti iti va face masuratorile necesare si iti va realiza un plan. La fel se intampla si daca vrei sa schimbi parchetul vechi cu parchet melaminat, sau vrei sa schimbi tiglele de pe acoperis, faianta in baie, etc. Cu toate acestea, multi proprietari sunt convinsi ca nu este necesara prezenta altor oameni (care costa) care sa le faca masuratorile. In definitiv si la urma urmei, cat de greu este sa calculezi suprafata unei podele? Astfel de initiative independente duc in cele din urma nu numai la erori de calcul, ci si la probleme cu bugetul si timpul dedicat proiectului de reamenajare.

Nu obtii aprobarile necesare

Nu iti trebuie aprobarea vecinilor ca sa iti zugravesti apartamentul sau sa schimbi instalatia de apa, desi o notificare cu privire la zgomotul care se va auzi din apartamentul tau si perioada de timp preconizata pentru finalizarea proiectului este ceva de bun simt. Ai nevoie, in schimb, de o serie intreaga de aprobari si avize daca te apuci de constructii suplimentare – inclusiv daramarea unui perete interior al apartamentului, sau adaugarea unei noi camere casei in care locuiesti.

Inainte de a incepe un proiect amplu de acest tip, afla mai intai unde trebuie sa depui diverse cereri, ce autoritati iti dau avize de constructie si renovare, ce taxe ai de platit (aminteste-ti ca trebuie sa prevezi in buget cele mai mici detalii) si cat timp dureaza pana ai toate actele necesare care iti permit sa incepi procesul de renovare.

Stim ca uneori este dificil si costisitor sa incepi (si mai ales sa finalizezi cu succes) un proiect de renovare sau redecorare, dar asta nu inseamna ca avand o planificare potrivita si cu ajutorul unor specialisti competenti nu poti reusi in tot ceea ce ti-ai propus.

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.