Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

4 cele mai frecvente intrebari despre incalzirea in pardoseala

Acum cand iarna incepe sa isi manifeste din plin efectele, tot mai multi romani sunt interesati de incalzirea prin pardoseala ca alternativa mai eficienta si mai sanatoasa la incalzirea traditionala. Chiar daca investitia poate parea mare la inceput, aceasta nu numai ca se amortizeaza intr-un timp relativ scurt, dar are si o durata de functionare de peste 80 de ani. Astazi vom raspunde la cele mai frecvente patru intrebari privind incalzirea prin pardoseala pentru ca si tu sa iti poti planifica un astfel de proiect in deplina cunostinta de cauza.

Ce fel de parchet sa folosesti pentru incalzirea in pardoseala?

Cum majoritatea locuintelor sunt deja prevazute cu parchet laminat, este bine sa afli ca incalzirea prin pardoseala se preteaza excelent pentru acest tip de parchet ce reprezinta o suprafata radianta optima, cu coeficienti crescuti de rezistenta termica si scazuti de dilatare.

Sfatul nostru: daca vrei sa instalezi incalzire prin pardoseala sub parchet laminat, asigura-te ca acesta este dublu-stratificat si nu este mai subtire de 6 mm deoarece se deterioreaza in timp.

Parchetul din lemn masiv ar trebui sa nu fie gros, de asemenea, insa per ansamblu, acest parchet nu este recomandat impreuna cu incalzirea in pardoseala deoarece transferul de caldura se face foarte greu.

Sfatul nostru: lemnul este un foarte bun izolator termic, asa ca parchetul natural si pardoseala de lemn nu trebuie sa depaseasca 2 cm in grosime pentru a nu diminua eficienta de incalzire a camerei.

Cat costa incalzirea in pardoseala?

Atunci cand trebuie sa calculezi pretul instalarii unui sistem de incalzire prin pardoseala trebuie sa iei in calcul urmatorii factori:

– marimea suprafetei luata individual: daca doresti sa montezi un sistem de incalzire in pardoseala intr-un spatiu mai mare, pretul pe metru patrat va fi mai mic decat daca vei monta instalatia intr-un spatiu restrans

– materialele folosite, tipul si calitatea lor: in medie, luand in calcul materialele, senzorii si elementele de fixare, pretul poate ajunge la 12 – 14 EUR/mp, fara automatizare. La apartamente, pretul mediu fara automatizare poate ajunge la 15-16 EUR/mp.

– daca iei in calcul termostatele si senzorii – care se platesc separat – poti ajunge la un pret mediu de 30 EUR/mp, incluzand materialele si manopera. In functie de suprafata, materiale folosite, automatizare si de nevoile tale privind instalarea de termostate, pretul final intr-un apartament poate varia intre 20 si 40 de euro pe metru patrat.

Care sunt avantajele incalzirii in pardoseala?

In afara de faptul ca pe termen lung incalzirea prin pardoseala poate sa iti economiseasca intre 20% si 40% la plata lunara a facturilor cu incalzirea, aceste sisteme vin si cu alte avantaje:

– Caldura se propaga uniform in toata incaperea, de jos in sus, ajungand sa te invaluie si sa iti ofere maximul de confort

– Caldura este sanatoasa, fara sa miste particulele de praf din casa, fiind astfel benefica persoanelor care sufera de astm sau alergii

– Este utila din punct de vedere al spatiului, deoarece elimina necesitatea folosirii caloriferelor, marind astfel spatiul unei camere

– Are un randament mare si este programabila – tu alegi cand si cum sa faci cald in casa

– Este silentioasa si ecologica

– Are o durata de viata de 80-100 de ani

– Iti ofera flexibilitate, confort, siguranta si o mai mare lejeritate in cheltuieli

– Nu mai depinzi de temperaturile de afara sau regii autonome.

In ce zone ale casei e cel mai bine sa instalezi incalzire in pardoseala?

Incalzirea prin pardoseala se instaleaza de obicei in acele zone ale casei in care exista cel mai mult trafic sau tu si familia ta petreceti cel mai mult timp. Astfel, se identifica cu precadere sase zone preferate:

– Sufrageria – suprafata ce cuprinde canapeaua si fotoliile, masuta de cafea, locul de luat masa si zona libera pana in fata bibliotecii

 Baia – aceasta incapere este preferata tuturor celor care isi instaleaza incalzire prin pardoseala, zonele preferate fiind cea a chiuvetei, a toaletei si portiunea din fata cazii / cabinei de dus. In general in baie se instaleaza sistemul pe toata suprafata.

– Bucataria – zona din fata blatului de bucatarie si portiunea de luat masa

– Dormitorul – zona din fata patului (sau zonele din jurul patului daca acesta este pozitionat pe mijloc)

– Birou – zona de sub biroul de lucru

– Camera copilului – se instaleaza integral pentru ca cel mic sa se poata juca pe podea sau sa isi faca lectiile la birou in deplin confort.

Tu ce alte intrebari ai despre incalzirea prin pardoseala? Ai vrea sa iti instalezi un astfel de sistem?

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.