Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

3 idei pentru reducerea costurilor de energie ale locuintei

Stim cu totii ca in ce priveste energia locuintei, cheltuielile nu sunt mici, iar pe timp de iarna ele pot deveni chiar mai mari. In plus, luand in calcul si faptul ca pretul resurselor naturale, al gazului si al energiei electrice sunt in crestere, devine firesc sa ne gandim la metode de a reduce costurile de incalzire ale casei.

De aceea, in cele ce urmeaza iti vom prezenta 3 idei prin care iti poti reduce costurile de energie ale locuintei, fara a face rabat de la confort, ba chiar imbunatatindu-l:

Energii alternative

Daca locuiesti la casa, sau esti pe cale sa iti construiesti una, cea mai eficienta metoda de a iti reduce cheltuielile de energie, dar si de a proteja mediul inconjurator este utilizarea unei forme sau alta de energie „verde” (panourile solare, energia eoliana, energia care se bazeaza pe forta apei sau energia geotermica).

In mod evident, energia obtinuta cu ajutorul panourilor solare este cea mai usor de realizat, deoarece si in tara noastra acestea au inceput sa devina din ce in ce mai populare si mai performante. Panourile solare fotovoltaice se dovedesc in timp a fi investitii profitabile, care asigura alimentarea optima cu energie a unei case, precum si reducerea semnificativa a costurilor si a impactului asupra mediului.

Izolarea peretilor

Izolarea peretilor ajuta nu doar la pastrarea unei temperaturi ridicate in casa in timpul sezonului rece, cat si la reducerea pierderilor de energie in timpul iernii. Astfel, pe langa sporirea confortului termic, izolarea peretilor aduce cu sine si costuri mai reduse pentru incalzirealocuintei.

 

 

 

 

 

Incalzirea in pardoseala

Daca vrei sa scapi de grija cheltuielilor de intretinere sau energie, cel mai eficient mijloc de incalzire eficienta a locuintei, fie ca vorbim despre casa sau apartament, ramane incalzirea in pardoseala.

Aceste sisteme de incalzire au crescut in popularitate in Romania, mai ales pentru ca ofera spatiului de locuit un confort termic sporit, adaptabil la nevoile individuale. Fiind prevazut cu senzori si termostate, sistemul de incalzire in pardoseala permite reglarea temperaturii, precum si pornirea sau oprirea ei automata in functie de context. Eliminarea radiatoarelor duce la un aspect estetic sporit al casei, iar costurile investitiei initiale se amortizeaza intr-un timp destul de mic.

Indiferent ce metoda alternativa de incalzire a locuintei alegi, in functie de situatie si buget, un proiect bine gandit si implementat te poate ajuta ca pe termen lung sa beneficiezi de costuri mai reduse de energie si de un grad de confort termic semnificativ sporit. Ideile propuse de noi se pot adapta cu usurinta planului casei sau apartamentului si se pot dovedi aliati de incredere in lupta cu preturile tot mai crescande ale combustibililor clasici.

Pentru orice fel de intrebari legate de incalzirea casei si reducerea costurilor de energie, ne poti contacta cu incredere folosind formularul din dreapta.

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.