Peste 150.000 m²
incalziti
Peste 20 terenuri
de fotbal incalzite
Peste 25 ani
experienta
ContactDespre noi

10 lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand iti construiesti o casa

Constructia unei case reprezinta un proiect indelungat, cu multiple implicatii strategice si financiare. Efortul fizic, planificarea fiecarui detaliu, alegerea fiecarui material si sustinerea cheltuielilor prevazute sau neprevazute reusesc de multe ori sa ii descumpaneasca pe cei care doresc sa isi construiasca o casa a visurilor lor. Specialistii recomanda sa ai in vedere trei aspecte importante: locatia aleasa pentru constructie, calitatea terenului pe care vrei sa construiesti si bugetul care sa corespunda realitatii. Uneori dureaza chiar si un an alegerea terenului din zona potrivita, alegerea arhitectului, evaluarea si modificarea schitelor, contractarea unei echipe de constructii, obtinerea tuturor aprobarilor si avizelor si ajustarea bugetului astfel incat dorintele si nevoile tale sa corespunda cu realitatea de pe piata.
Cu toate acestea, daca te-ai gandit bine si ai un plan pus la punct dinainte in vederea construirii unei case, atunci hai sa vedem impreuna 10 lucruri pe care sa le iei in considerare atunci cand incepi sa o construiesti.

Izolatia casei

Indiferent de zona in care locuiesti, izolatia peretilor cu materiale de buna calitate va spori confortul locuitorilor, va reduce costurile de incalzire si va creste valoarea de piata a casei. Izolatia de interior si de exterior contribuie nu numai la confortul locuitorilor, dar si la rezistenta casei si aspectul estetic al acesteia. Mai mult, poti trata casa cu materiale ignifuge si cu rol de antifon.

Calitatea acoperisului, a jgheaburilor si a burlanelor

Casele sunt permanent expuse la factorii de mediu, iar precipitatiile, atat vara cat si iarna pot produce pagube materiale semnificative daca materialele folosite pentru izolatia acoperisului si tiglele sunt de slaba calitate. Mai mult, jgheaburile si burlanele, precum si celelalte sisteme ce permit circulatia apei trebuie gandite astfel incat sa faca fata oricarui tip de vreme.

Instalarea unor sisteme de degivrare ale acoperisului, burlanelor si jgheaburilor

Este mai firesc sa iti instalezi un astfel de sistem odata cu construirea casei, decat dupa ce aceasta este finalizata. Sistemele de degivrare ale acoperisului, jgheaburilor si burlanelor sunt cu atat mai necesare cu cat casa ta se afla intr-o zona afectata de sezonul rece. Chiar si in mediul urban un astfel de sistem protejeaza acoperisul nelasand zapada si gheata sa se depuna si facilitand scurgerea corecta a apei. Mai mult, te scuteste de timp si efort depus in vederea deszapezirii casei.

Sisteme de degivrare pentru trepte, terase si curtea interioara

Cand construiesti o casa trebuie sa gandesti pe termen lung. Protejeaza-ti constructia nelasand zapada si gheata sa afecteze curtea sau aleea, scarile sau terasele. Mai mult, fereste-ti familia, copiii, persoanele varstnice si chiar animalele de casa de accidente in timpul iernii, caci alunecarile pe gheata sunt extrem de periculoase.

Incalzirea prin pardoseala cu agent termic

Asigura-i casei tale un confort sporit prin instalarea inca din faza de constructie a unui sistem de incalzire in pardoseala cu agent termic. Vei putea incalzi astfel fiecare camera in mod uniform si sanatos. Mai mult, un astfel de sistem mentine sanatatea tuturor membrilor familiei deoarece nu ridica si nu misca praful, ferindu-i pe cei cu astm sau alergii de suferinte inutile. Caldura se propaga uniform, la ce intensitate va doriti – temperatura fiind reglata prin senzori.

Economie de energie

Se spune ca locuitul la casa este costisitor mai ales pentru ca se consuma multa energie electrica si termica. Daca ai instalat deja un sistem de incalzire prin pardoseala cu agent termic, jumatate din problema este rezolvata: sistemul de incalzire prin pardoseala reduce cheltuielile de energie fata de sistemele de incalzire traditionale (calorifere) cu aproximativ 20-30%. Mai mult, daca esti interesat de sistemele de energie alternative, poti contracta firme specializate care sa iti monteze panouri solare si alte sisteme aferente pentru a economisi si mai multa energie, dar si pentru a avea un impact mai mic asupra mediului.

Planifica spatiul casei pe termen lung

Cand iti construiesti o casa si vrei sa locuiesti in ea pentru mult timp, spatiul este unul din lucrurile la care trebuie sa te gandesti pe termen lung. Poate planifici sa iti maresti familia, sa aduci parintii sa locuiasca impreuna cu tine, sa primesti oaspeti in mod frecvent. Dar dincolo de numarul de camere ale casei pe care le consideri necesare si compartimentarea lor, trebuie sa te gandesti si la spatiul interior al camerelor si la posibilitatile de a avea suficient loc liber pentru mobilier sau stocare. Iarasi, incalzirea prin pardoseala cu agent termic rezolva o mare parte din aceasta problema: eliminand caloriferele, vei realiza ca ai castigat foarte mult spatiu si in plus, un efect estetic deosebit al fiecarei camere.

Necesitatea unui garaj si a unor dependinte

Poate ca nu ai masina si nu consideri ca ai nevoie de un garaj. Sau poate ca ti se pare suficient sa lasi masina in aer liber in curte. Dar planificarea pe termen lung al constructiei unei case trebuie sa ia in calcul si constructia unor spatii anexa ale casei. Un garaj se poate dovedi util poate peste 5 ani, iar o bucatarie de vara sau un depozit pentru materialele de constructie, unelte, diverse obiecte ar putea deveni necesare mai curand decat crezi. Avand in vedere ca este mai greu sa construiesti anexe odata ce ai finalizat casa, este mai bine sa le iei in considerare inca de la inceput, cand iti faci planul impreuna cu arhitectul si constructorii.

Peisagistica

Daca terenul ti-o permite, sigur te-ai gandit si ca la un moment dat vei amenaja o gradina sau o curte interioara frumos decorata cu flori sau chiar cu mobilier de exterior. Cu toate acestea, multi scapa din vedere spatiul exterior al casei si se concentreaza pe constructia propriu-zisa a cladirii. Mai mult, din lipsa de spatiu, unii prefera sa „fure” din spatiul destinat gradinii cativa metri patrati pentru a largi constructia casei. Dar peisagistica este un element extrem de important in constructia unei case si nu este separata de aceasta. Daca ai vrea totusi ca geamul de la dormitor sa dea in gradina, ar trebui sa stii unde este gradina si cum ai pozitiona casa astfel incat sa iti vezi visul cu ochii. Poate te gandesti la niste pomi fructiferi umbrosi, dar gandeste-te daca nu va trebui sa ii tai peste cativa ani cand crengile lor, prea apropiate de casa, iti vor obtura privelistea la geam sau vor fi vesnice surse de frunze uscate si insecte inauntru. Planificarea peisajului de obicei merge in tandem cu planificarea constructiei casei si orice idee ai in legatura cu gradina, curtea sau terasa casei, ele trebuie sa fie aduse la cunostinta arhitectului si constructorilor. Cum ar fi sa iti treaca tevile de apa pe sub straturile de flori?

Securitatea casei

In lumea moderna un gard inalt si un semn cu „Caine rau” nu mai sunt suficiente pentru a te feri pe tine si pe familia ta de diversi raufacatori. Atunci cand iti construiesti casa ia in calcul si gardul inaltpoarta solida si foarte sigura, care se inchide bine, si instalarea unor sisteme de alarma. Securizarea casei si deci protejarea locuitorilor ei inseamna si instalarea alarmelor de gazalarmelor de incendiu sau alarmelor de inundatie, in afara celor de patrundere prin efractie. Viata la casa inseamna o mai mare libertate, dar si o mai mare responsabilitate, iar luarea masurilor de siguranta nu este decat o masura necesara pentru a iti asigura un trai linistit si lipsit de pericole.
Tu ce lucruri ai mai lua in calcul atunci cand ti-ai construi o casa? Ai ridicat deja una? Ce alte sfaturi mai ai pentru cei care se gandesc sa se angajeze intr-un asemenea proiect important?

Articole si noutati

C
O
N
T
A
C
T
x
Lasa-ne informatiile tale
iti vom raspunde in maximum 8 ore lucratoare.