Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Tu cum dai jos zapada de pe casa?

Indepartarea zapezii

In prag de iarna, cei care locuiesc la casa se pregatesc pentru a intampina cateva probleme care vin odata cu temperaturile mici si precipitatiile abundente: deszapezirea aleilor si curtilor, precum si deszapezirea si dezghetarea acoperisului casei si a burlanelor. Daca masina sau aleea din fata casei presupun un efort sporit, dar cu rezultate vizibile, inlaturarea zapezii de pe casa este o activitate foarte dificila, ce comporta riscuri foarte mari.

In primul rand, este dificil sa ajungem pe acoperis pentru a inlatura stratul de zapada, si in acelasi timp este foarte periculos sa ne folosim de o scara, deoarece riscul de alunecari si caderi este mult prea ridicat. Pe de alta parte, daca nu dam zapada jos de pe acoperis, punem in pericol rezistenta si durabilitatea acestuia, ca sa nu mai spunem ca astfel incurajam formarea de turturi. Avand in vedere ca nu putem lasa zapada pe acoperis, dar nici nu putem sa ne punem in pericol, astazi vom vedea cateva idei de deszapezire a acoperisului.

Folosind lopata speciala

Lopata pentru zapada

Lopata pentru zapada

Ca sa dai jos zapada de pe casa fara sa te urci pe acoperis, poti utiliza o lopata cu coada lunga, extensibila, din plastic. Se prefera plasticul in locul metalului, deoarece risti mai putin sa atingi si sa strici vreo tigla de pe acoperis.

In plus, o lopata de plastic este mult mai usor de manevrat. O poti folosi ca sa impingi in lateral zapada si sa faci tot posibilul sa ajungi si in zona cea mai inalta a acoperisului.

 

 

Folosind o matura

MaturaMatura nu este cea mai utila unealta atunci cand e vorba de dat jos zapada de pe casa, dar o poti folosi daca nu ai altceva la indemana. Daca ii poti improviza o coada lunga, extensibila, o poti folosi la fel ca pe lopata, cu mentiunea ca fiind de paie, nu va pune in pericol tiglele.

 

 

Atentie sporita

Fie ca folosesti lopata sau matura, trebuie sa ai grija sa nu te accidentezi. De aceea, trebuie sa folosesti incaltaminte cu talpa antiderapanta si sa cureti bine zapada din jurul casei, facandu-ti un drum circular de jur imprejurul casei, fie prin eliminarea completa a zapezii, fie prin tasarea ei. Astfel te vei putea deplasa mult mai usor. Ar fi bine sa porti o pereche de ochelari, de soare sau de schi, si chiar si o protectie pentru cap. Zapada care cade din abundenta de la inaltime te poate accidenta.

Chemand o firma specializata in indepartarea zapezii

Firma specializata care indeparteaza zapada

Firma specializata care indeparteaza zapada

Daca solutiile prezentate anterior nu se potrivesc situatiei tale, sau nu te simti in siguranta ori nu ai incredere in rezultate, poti chema o firma specializata care este echipata corespunzator pentru a curata usor si eficient zapada si turturii de pe acoperis.

 

 

Instaland un sistem de degivrare pentru acoperis

Degivrare acoperis

Degivrare acoperis

Un sistem de degivrare a acoperisului, jgheaburilor si burlanelor asigura o iarna linistita, fara posibile pagube aduse acoperisului din cauza zapezii abundente si fara cheltuieli permanente. Odata instalat si setat, sistemul va porni si se va opri singur, in functie de cantitatea de zapada care cade si se depune. In plus, daca instalezi un sistem complet, vor fi protejate de inghet si acumulari de gheata inclusiv burlanele si jgheaburile. Cu un buget bine planificat, un astfel de sistem de degivrare iti va mentine acoperisul ferit de precipitatii si pagube aferente, dar te va tine in siguranta si pe tine si familia ta, deoarece nu vei mai avea problema turturilor care stau sa cada sau a blocurilor de zapada care pot aluneca de pe acoperis.

 

Tu cum dai jos zapada de pe casa? Speram ca am venit cu cateva solutii utile care te vor ajuta sa-ti cureti acoperisul de zapada in conditii de siguranta iarna aceasta.

Cu caldura,
Hobbit Integral RO

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›