Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Top 3 materiale conductoare de caldura pentru pardoseala

sistem de degivrare

Atunci cand iti instalezi un sistem de incalzire prin pardoseala, confortul tau termic va depinde in mare masura de tipul de material din care este realizata podeaua. Cu cat gradul de conductivitate termica al materialului este mai mare, cu atat te vei bucura mai mult de caldura oferita de sistemul de incalzire.

Pentru a fi sustenabil, eficient, si economicos pe termen lung, este bine ca sistemul de incalzire prin pardoseala sa fie insotit de un material conductor foarte bun. Hai sa vedem astazi un top 3 al acestor tipuri de pardoseala de care te poti bucura la tine acasa!

1. Ceramica, gresie si piatra

Pe locul intai se afla pardoselile din ceramica, gresie si piatra. Aceste materiale au un grad foarte ridicat de conductivitate termica – asta inseamna ca se vor incalzi foarte repede odata ce pornesti sistemul de incalzire prin pardoseala dar si ca vor mentine caldura pentru mult mai mult timp dupa ce opresti functionarea sistemului. Aceste materiale sunt o alegere excelenta in zonele geografice reci si pentru spatiile vaste, vulnerabile la pierderi de caldura.

2. Parchetul laminat

Cele mai multe tipuri de parchet laminat se potrivesc impreuna cu incalzirea prin pardoseala. Placile sunt destul de subtiri pentru a capta si a conduce caldura. In plus, parchetul laminat este usor de montat si de demontat in cazul in care ai nevoie sa intervii asupra sistemului de incalzire.

Tot din aceasi categorie, face parte si parchetul stratificat. Acest tip de parchet este produs prin suprapunerea mai multor straturi de lemn, spre deosebire de cel laminat, care este sintetic.

Cu toate acestea, inainte de a te decide, trebuie sa verifici fisa tehnica a produsului pentru a vedea daca se preteaza incalzirii in pardoseala, deoarece nu toate tipurile de parchet sunt eficiente termic.

3. Linoleum

Desi nu se prea mai poarta, suprafetele din vinil si linoleum intra in categoria podelelor care sunt potrivite incalzirii prin pardoseala. Desi vinilul se incalzeste repede, el se si raceste destul de repede, fiind recomandat in spatiile mici care nu sunt vulnerabile la pierderile de caldura. Mai mult, trebuie sa ai grija ca suprafata podelei sa nu depaseasca temperatura de 27 de grade.

La fel ca la parchet, verifica inainte specificatiile tehnice ale produsului pentru a te asigura ca eficienta termica se incadreaza incalzirii in pardoseala.

Tu ai un sistem de incalzire prin pardoseala? Cu ce tip de material pentru podea ai combinat sistemul? Care ti se pare ca da cel mai bun randament si iti ofera cel mai inalt grad de confort termic?

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›