Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Tendințe de design interior în 2021: Cum să îți amenajezi casa în pas cu moda


Anul trecut ne-a schimbat radical viața. Pentru mulți dintre noi, casa s-a transformat și în birou și a devenit locul în care am petrecut cea mai mare parte a timpului.

Prin urmare, am realizat ce modificări ar trebuie să facem în propria locuință pentru a ne simți cât mai confortabil în spațiul în care trăim. Dacă și tu simți nevoie de a-ți reamenaja locuința, află cum o poți face în pas cu tendințele de design interior din 2021.

Ce culori sunt la modă în 2021?

Anul acesta, culorile cele mai populare sunt cele inspirate din natură. Nuanțele de maro sunt extrem de apreciate, iar având în vedere că acestea se regăsesc și în culoarea mobilei, îți va fi ușor să faci fel de fel de combinații creative.

Alte culori pe care le poți regăsi și în natură și în tendințele de design interior din 2021 sunt nuanțele de verde și cele ruginii. Aduse în interiorul casei tale prin intermediul decorațiunilor, acestea pot evoca aura de care poate nu ai reușit să te bucuri pe deplin în ultimele luni.

Totodată, indiferent de culoarea lor, anul acesta se pare că obiectele de design interior încearcă să evoce atmosfera de la exterior, având motive inspirate de natură.

Tot din dorința de a fi cât mai aproape de natură, și în mod special de una dintre cele mai frumoase părți ale sale, marea, printre tendințele acestui an regăsim și nuanțele de albastru, precum turcoazul, fie ca și alegere pentru pereți, mobilier sau obiecte de decor. Albastrul induce o stare de calm și relaxare, această alegere fiind ideală și pentru cei care își amenajează locuința în stil modern.

O altă opțiune în vogă pentru adepții stilului modern este culoarea gri. Nuanțele de gri contribuie la un aspect îngrijit și curat, sofisticat și elegant. Un alt avantaj al nuanțelor de gri este faptul că se pot asorta foarte ușor cu nuanțe intense precum cele de roșu.

Ce materiale sunt la modă în 2021?

În ceea ce privește alegerea materialelor, anul 2021 aduce o combinație de materiale diferite pentru gusturi diferite. Lemnul, o alegere naturală, rămâne în topul preferințelor designerilor de interior.

Fie că vorbim despre pardoseli, mobilier, obiecte de decor sau pereți, lemnul își poate găsi cu ușurință loc în încăperile tale.

Unul dintre cele mai apreciate stiluri în care lemnul este utilizat din plin și care s-ar putea să te inspire anul acesta este cel scandinav.

O altă alegere inspirată din natură este piatra. Aceasta se folosește de regulă în pardoseli, ca și componentă esențială a stilului rustic, însă poate fi folosită și în alegerea obiectelor de decor pentru a obține un efect cu adevărat unic.

Alte alegeri de materiale naturale apreciate la scară largă, atât sub formă de decorațiuni, cât și că obiecte de mobilier sunt:

 • Bambusul;
 • Răchita;
 • Fibra de cocos;
 • Iuta;
 • Cânepa;
 • Ceramica;
 • Lâna;
 • Pluta.

Acestea reprezintă și soluții mai ieftine pentru decorarea spațiului.

Întrucât alegerile ecologice sunt tot mai apreciate în toate industriile, și în domeniul amenajărilor interioare întâlnim tot mai des obiectele obținute din fibre naturale reciclabile.

Metalul este o altă alegere la modă anul acesta, una care se pretează în orice încăpere a casei, chiar și în living. Dacă apreciezi stilul industrial sau vrei un aspect elegant, metalul te poate ajuta să îți decorezi casa în mod cât mai original.

Sticla se numără, de asemenea, printre materialele pentru care mulți proprietari și designeri de interior optează în 2021. Aceasta poate fi folosită pentru a separa spațiul disponibil, iar avantajul unei astfel de compartimentări este faptul că lumina nu este blocată, iar încăperile par mai mari.

De asemenea, obiectele de mobilier din sticlă sunt la modă anul acesta, la fel ca și opțiunea de a îți placa pereții cu sticlă.

Ce stiluri sunt în trend în 2021?

Stilul industrial, care fusese în vogă prin anii 2000, pare să renască în 2021. Câteva dintre elementele definitorii ale acestui stil, care au câștigat din nou popularitate,sunt suprafețele de beton nefinisate, corpurile de iluminat cu elemente metalice și elementele de lemn.

În același timp, stilul vintage continuă și el să fie în vogă. Fie că vorbim despre obiecte de decor care își găsesc sursă de inspirație în deceniile precedente sau chiar datează de atunci, acest stil aduce o notă aparte de eleganță și familiaritate în propriul cămin.

Un material popular pentru iubitorii de vintage este alama. Predilecția pentru materiale aurii se poate vedea în multe obiecte în stil vintage pe care le poți achiziționa pentru a îți decora cu bun gust și stil casa anul acesta.

Arts & Crafts este o altă tendință a anului 2021. Ultimele luni ne-au oferit tuturor prilejul de a petrece mult timp acasă, iar persoanele practice au profitat de acest lucru pentru a-și crea propriile obiecte de decor.

Fie că vorbim despre obiecte din lemn, ceramică, macrameuri sau împletituri, obiectele de artizanat sunt extrem de apreciate anul acesta.

Dacă nu ai timp sau abilități pentru a îți făuri propriile decorațiuni, vei găsi cu siguranță o mulțime de produse handmade online sau în diverse magazine și târguri.

Un alt trend care pare să ia amploare, în condițiile în care mulți dintre noi lucrează în continuare în modul telemuncă, este cel minimalist. Oamenii au realizat că un spațiu aerisit, cu mobilier și decorațiuni mai puține este cea mai practică alegere, una care îți permite să economisești timp și să te bucuri de mai mult loc.

Stilul minimalist te poate ajuta să economisești bani la amenajarea spațiului, întrucât nu vei investi într-o sumedenie de obiecte. Astfel, decorațiunile simple și lucrurile inteligent concepute pentru a economisi spațiu vor fi la mare căutare în 2021.

Încălzirea în pardoseală & designul interior = perfect duo

Unul dintre cele mai importante aspecte ale designului interior este spațiul. Fără spațiu suficient, este dificil să apreciezi celelalte caracteristici de design ale unei încăperi.

Încălzirea prin pardoseală se pliază perfect cu un mediu spațios, deoarece nu presupune niciun fel de țevi, calorifere sau robineți montate în spațiile vizibile. Sistemele de încălzire în pardoseală electrice folosesc cabluri electrice pentru a genera căldură.

Acesta fiind:

 • Rapid și ușor de instalat;
 • Poate fi adaptat cu întreruperi minime;
 • Va crește înălțimea podelei cu doar câțiva mm;
 • Garanție de 20 ani.

Nu este nevoie să instalați calorifere sau alte dispozitive de încălzire atunci când optați pentru un sistem de genul, ceea ce înseamnă automat că aveți mai mult spațiu și va permite să amplasați mobilierul exact acolo unde doriți, fără restricții.

Aspectul minimalist este foarte modern în acest moment, deoarece este privit că liniștitor, senin și elegant. Utilizarea încălzirii prin pardoseală este una dintre puținele modalități care va asigura că puteți crea un design interior cu adevărat minimalist, simplu, așa cum va doriți.

De asemenea, încălzirea în pardoseală poate fi instalată folosind aproape orice tip de finisaj al podelei, lucru ce face din acest sistem unul extrem de ușor de pliat pe orice tip de spațiu.

În general, gresia, piatra naturală și plăcile ceramice sunt unele dintre cele mai bune alegeri, dar poți opta și pentru anumite tipuri de parchet care se potrivesc pentru un astfel de sistem.

Tipuri de parchet recomandate pentru încălzirea în pardoseală:

 • Parchetul laminat;
 • Parchetul mulți-stratificat.

Indiferent de stilul pentru care vei opta atunci când îți amenajezi casa, nu uita ca pe lângă un spațiu frumos și confortabil, ai nevoie și de o sursă de căldură practică și eficientă. Aceasta este încălzirea prin pardoseală, iar dacă vrei să îi descoperi avantajele, te invităm să parcurgi alte articole de pe blogul nostru.

Articole si noutati

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

 • 23 Jun. 2021 Cum îți poți face casa eficientă din punct de vedere economic

  Cu toții dorim să cheltuim cât mai puțin pentru plata utilităților. Chiar și în cele mai reci luni din iarnă sau în cele mai toride veri, poți economisi dacă folosești sistemele și aparatele potrivite care te ajută să ai o locuință eficientă din punct de vedere energetic. În acest articol, îți vom prezenta câteva dintre Citeste mai mult »

 • 17 Jun. 2021 Încălzirea prin pardoseală conservă într-adevăr energia?

  Încălzirea prin pardoseală asigură un confort inegalabil. Acest sistem este unul foarte eficient prin care căldura se distribuie uniform în întreaga încăpere. Totodată, încălzirea prin pardoseală îți permite să controlezi cu precizie temperatura prin intermediul termostatului. Află în continuare cum te poate ajuta acest tip de sistem să conservi energia. Încălzirea în pardoseală și avantajele Citeste mai mult »

 • 24 May. 2021 Întreținerea sistemului electric de încălzire în pardoseală

  Sistemul electric de încălzire prin pardoseală este una dintre soluțiile cele mai practice și eficiente pe care le poți alege pentru locuința ta. Un astfel de sistem este, de regulă, unul care necesită întreținere minimă. Cu toate acestea, și încălzirea prin pardoseală are nevoie de o rutină de îngrijire pentru a funcționa la cote maxime. Citeste mai mult »

 • 12 May. 2021 Ce verificări poți face pentru a nu avea probleme cu încălzirea în pardoseală

  Sistemul de încălzire prin pardoseală este un element esențial pentru confortul tău. Pentru a-l menține în condiții optime, e nevoie să realizezi niște lucrări de întreținere și verificare în mod regulat. Indiferent că sistemul tău funcționează cu energie electrică sau apă, lucrările de mentenanță sunt importante. Află în continuare când și cum le poți realiza. Citeste mai mult »

 • 21 Apr. 2021 Încălzirea în pardoseală: Cu sau fără covoare în casă? Avantaje și dezavantaje

  Pentru mulți dintre noi, covorul este un obiect indispensabil în casă. Dacă te-ai obișnuit să ai covoare, casa pare goală fără ele. Însă, atunci când îți montezi un sistem de încălzire prin pardoseală, te gândești că cel mai bine ar fi să renunți la covor pentru că s-ar putea să blocheze căldura, împiedicându-te să beneficiezi Citeste mai mult »

 • 16 Apr. 2021 Tendințe de design interior în 2021: Cum să îți amenajezi casa în pas cu moda

  Anul trecut ne-a schimbat radical viața. Pentru mulți dintre noi, casa s-a transformat și în birou și a devenit locul în care am petrecut cea mai mare parte a timpului. Prin urmare, am realizat ce modificări ar trebuie să facem în propria locuință pentru a ne simți cât mai confortabil în spațiul în care trăim. Citeste mai mult »

Vezi toate ›