Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Sistemul de incalzire prin pardoseala pentru salile sportive


incalzirea in pardoseala in salile de sport

Salile de sport

Salile de sport sunt cladiri multifunctionale care ofera posibilitatea tuturor persoanelor de a practica o activitate fizica si de recreere. De la salile de sport scolare pana la salile de fitness, exista o varietate de asemenea cladiri, fiecare venind cu cerintele proprii in ceea ce priveste, scopul, calitatea, aspectul si sustenabilitatea.

Printre aceste cerinte se numara si incalzirea. Fiecare activitate are nevoie de o anumita ambianta si de o anumita temperatura in care trebuie practicata.

Cu privire la aceste probleme, va oferim o solutie sustenabila si avantajoasa pentru incalzirea unei sali de sport. Ne referim, desigur, la incalzirea in pardoseala. In urmatoarele randuri vom incerca sa va prezentam tot ce trebuie sa stiti in ceea ce priveste incalzire in pardoseala intr-o sala de sport.

Caracteristicile incalzirii in pardoseala si care sunt avantajele instalarii unui astfel de sistem pentru salile de sport

Incalzirea prin pardoseala reprezinta un sistem avantajos de incalzire a unei incaperi. Prin acesta, incalzirea este mult mai uniforma, oferind un grad de confort mai ridicat.

In plus, amplasarea unui asemenea sistem vine si cu nenumarate beneficii in ceea ce priveste economisirea banilor.

Ne vom concentra insa pe acele avantaje care au un impact asupra activitatilor intreprinse intr-o sala de sport:

 • O temperatura confortabila poate fi atinsa chiar si cu setarea ei la un numar de grade mai scazut. Acest avantaj rezulta din suprafata mare pe care o ocupa un astfel de sistem, necesitand un influx de caldura mult mai mic. Astfel se ajunge la o eficienta mult mai ridicata a sistemului de incalzire.
 • Stratificarea mult mai buna a aerului, oferind un confort sporit atat sportivilor, cat si spectatorilor.
 • Circulatia aerului este mult mai scazuta, oferind astfel o senzatie mai redusa a curentului din interior. In plus, aceasta are si o influenta importanta asupra anumitor sporturi practicat. Spre exemplu, circulatia ridicata a aerului poate reprezenta o problema in Badminton. Pe langa aceste avantaje, miscarea particulelor de praf este aproape inexistenta, imbunatatind astfel calitatea jocurilor practicate.
 • Economie de spatiu – fiind montat in podea, sistemul de incalzire a podelei nu este vizibil, economisind astfel spatiul din incapere ocupat de alte sisteme de incalzire.
 • Imbunatatirea esteticii incaperii – Pe langa economia de spatiu, incalzirea in pardoseala contribuie si la imbunatatirea felului in care arata incaperea in care a fost montata, deoarece nu presupune nici un fel de tevi, calorifere sau robineti montate in spatiile vizibile.

Tipuri de pardoseala care se pretează cu incalzirea in pardoseala

Tipul de pardoseala folosit intr-o sala de sport este extrem de important si aduce un plus in ceea ce priveste diversitatea jocurilor practicate si calitatea fiecarui sport in mod individual. Astfel, unul din cele mai importante aspecte il reprezinta stabilirea exacta a sporturilor care urmeaza sa fie practicate.

Chiar daca incalzirea in pardoseala are o anumita influenta asupra suprafetei alese, trebuie sa subliniem ca majoritatea pardoselilor folosite in salile de sport sunt compatibile cu un sistem de incalzire de acest tip.

In orice caz, existenta unei anumite pardoseli nu influenteaza intr-o mare masura capacitatea sistemului de incalzire. Astfel, exista diverse solutii care se preteaza pentru integrarea in pardoseala a unui sistem de incalzire.

Este important ca toate caracteristicile pardoselii sa fie analizate in detaliu si sa se ajunga la o relationare benefica a sistemului de incalzire si a materialelor folosite pentru pardoseala.

Iti prezentam mai multe detalii despre tipurile de pardoseala si care sunt cele mai comune tipuri de suprafete care permit instalarea unui sistem de incalzire prin pardoseala in acest articol.

Instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala (in functie de cladiri noi sau nu)

Instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala necesita un anumit volum de munca si desigur si o anumita perioada de timp. Aceste doua aspecte sunt influentate si de vechimea cladirii in care urmeaza sa fie amplasat.

Cladiri noi

In cazul cladirilor noi, decizia instalarii unei asemenea sistem trebuie sa aiba loc inca de la etapa proiectarii cladirii. Datorita structurii necesare si a implicatiilor asupra arhitecturii proiectului este nevoie de consultarea unei firme specializate care sa cunoasca detaliile aferente unui asemenea sistem.

In plus, asa cum am amintit mai sus, este nevoie de o evaluare a scopului si functionalitatii cladirii. Astfel, sporturile care urmeaza sa fie practicate in incinta salii influenteaza in mod direct alegerea pardoselii si, implicit, a sistemului de incalzire.

Trebuie tinut cont si de timpul necesar instalarii unui asemenea sistem. Ar fi recomandat ca etapele de construire a podelei sa fie programate la inceputul proiectului, astfel incat sa existe o perioada de timp in care sistemul de incalzire sa poata fi instalat la timp.

De asemenea, in aceasta perioada pot fi efectuate modificari ale sistemului, in cazul in care acesta are nevoie de asemenea proceduri.

Cladiri existente

In cazul salilor de sport aflate in cladiri deja existente, intervine problema stabilirii unei compatibilitati intre pardoseala deja existenta si sistemul de incalzire.

In acest caz, trebuie luate masuri obligatorii anterior inceperii proiectului. Se pot face compromisuri in ceea ce priveste instalarea unui sistem cu anumite modificari sau chiar amplasarea unei noi pardoseli.

Trebuie sa luati in considerare si faptul ca, in majoritatea cazurilor, pardoseala va trebui sa fie inlaturata si reconstruita. Pe langa aceasta, trebuie tinut cont si de structura existenta a cladirii, care trebuie sa fie compatibila cu instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala. Acesta poate exercita un stres termic asupra structurii existente si aduce un plus de greutate asupra structurii.

Toate aceste aspecte trebuie luate in considerare astfel incat proiectul instalarii unui sistem de incalzire in pardoseala sa fie un succes.

Economisire de energie si bani

Un asemenea sistem vine cu un avantaj in ceea ce priveste economia de bani si de energie.

Datorita temperaturii mai scazute la care acesta trebuie sa functioneze pentru a produce un confort termic adecvat, sistemul de incalzire in pardoseala este o alegere benefica pentru cei care vor sa economiseasca resurse.

Desigur ca, consumul de energie va fi influentat de o multitudine de factori, precum:

 • regimurile de operare
 • modificarile frecvente de temperatura
 • o instalare defectuoasa a sistemului

Pentru a evita asemenea costuri, trebuie sa stabiliti in prealabil un plan eficient care sa permita un control mult mai elaborat asupra temperaturii din sala.

Cum poti satisface clientii cu acest tip de incalzire

Pe cat de avantajos este pentru tine un asemenea sistem de incalzire, pe atat de multumiti vor fi clientii tai.

Oferirea unei surse de incalzire care permite o fluctuatie a temperaturii in functie de nevoile fiecarui sport, va influenta in mod pozitiv atitudinea clientilor si satisfacerea acestora. Toate aceste avantaje vor influenta implicit si cresterea companiei tale, prin atragerea unui numar ridicat de clienti.

Sa nu uitam ca temperatura oferita de un sistem de incalzire prin pardoseala poate fi modificata in fiecare sala individual. In acest fel, poti avea mai mult sali in cadrul aceleiasi cladiri, in care sa se practice sporturi diferite in acelasi timp.

In plus, temperatura de la vestiare sau toalete poate fi setata la un nivel mult mai ridicat fata de cel din salile propriu-zise. Toate acestea vor creste opinia clientilor asupra calitatii serviciilor oferite de tine.

Concluzie

Instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala este un avantaj enorm adus unei sali de sport. Pe langa simplitatea pe care o ofera din punct de vedere estetic, aceasta vine si cu nenumarate avantaje in ceea ce priveste economisirea banilor, eficienta salii, impactul asupra mediului, satisfacerea clientilor si nu numai.

Chiar daca aceasta vine cu un proces mai dificil de instalare, influenta asupra salii de sport va creste calitatea tuturor activitatilor sportive si va oferi un plus de multumire clientilor tai.

Sistemul de incalzire prin pardoseala pentru salile sportive
4 (80%) numar voturi: 1

Articole si noutati

 • 28 Aug. 2020 E parchetul din locuinta ta potrivit pentru incalzirea prin pardoseala?

  Articol original scris in data de 28 Martie 2016, actualizat in 28 August 2020. Una dintre cele mai importante intrebari la care trebuie sa raspunzi atunci cand doresti sa iti montezi un sistem de incalzire prin pardoseala este daca tipul de parchet pe care il ai deja montat se preteaza la o astfel de instalatie Citeste mai mult »

 • incalzirea electrica prin pardoseala are numeroase avantaje fata de sistemele de incalzire clasice, printre care faptul ca este mai economica, mai confortabila si mai estetica
  26 Aug. 2020 Care sunt avantajele incalzirii in pardoseala?

  Articol original scris in data de 25 Aprilie 2014, actualizat in 26 August 2020. Incalzirea in pardoseala este o solutie practica si eleganta pentru incalzirea oricarei incaperi, fie ca este folosita ca sursa unica de incalzire, fie ca sursa complementara. Deoarece am auzit deseori intrebari de tipul: “care sunt avantajele incalzirii in pardoseala?” sau “de Citeste mai mult »

 • 28 Jul. 2020 5 idei cum iti poti amenaja terasa

  Sa ai acces la o terasa sau un balcon din apartamentul tau este minunat, deoarece acest loc il poti transforma intr-un refugiu perfect pentru relaxare. Momentele petrecute pe terasa in timpul verii pot fi aproape ca o mini vacanta. Mai jos ti-am pregatit cateva idei de design despre cum iti poti amenaja terasa pentru a Citeste mai mult »

 • tipuri de incalzire pentru camera de gradina
  17 Jul. 2020 GHID: Cum iti poti incalzi gradina interioara

  Exista multe optiuni de incalzire atunci cand ai o gradina interioara, iar una dintre cele mai populare metode este incalzirea in pardoseala. Aceasta este o alegere excelenta pentru o camera de gradina, deoarece ofera un sistem de incalzire confortabil, usor de controlat, care este discret si nu impiedica pozitionarea mobilierului. Solutia potrivita de incalzire depinde Citeste mai mult »

 • Pasii instalarii unui sistem de incalzire prin pardoseala
  30 Jun. 2020 Pasii instalarii unui sistem de incalzire prin pardoseala

  Sistemele de incalzire prin pardoseala sunt o optiune foarte populara de a iti incalzi locuinta. In ultimii ani acestea au luat un avant in ceea ce priveste numarul de clienti si incaperile incalzite. Acest lucru nu e ceva surprinzator daca privim avantajele unui asemenea sistem. Astfel, pe langa faptul ca acestea aduc un plus urias Citeste mai mult »

 • 22 Jun. 2020 Ce trebuie sa faci si sa nu faci atunci cand iti instalezi un sistem de incalzire in pardoseala

  Ne-am gandit sa iti prezentam unele dintre cele mai importante puncte pe care trebuie sa le retii atunci cand iti instalezi incalzire electrica in pardoseala. Ce trebuie sa faci atunci cand iti instalezi un sistem electric de incalzire in pardoseala Citeste complet toate ghidurile de instructiuni inainte de a incepe instalarea. Masoara corect toata suprafata Citeste mai mult »

 • incalzirea in pardoseala in scoli
  29 May. 2020 Incalzirea in pardoseala in gradinite, scoli si universitati

  Organizatiile din sectorul public au multe de luat in considerare atunci cand se gandesc ce optiune de incalzire sa aleaga pentru o instalatie. Costurile, impactul asupra mediului, intretinerea, eficacitatea si confortul au toate un rol foarte important. Gradinitile, scolilele si universitatile s-au orientat mai mult catre incalzirea in pardoseala ca sursa de caldura primara in Citeste mai mult »

 • incalzirea in pardoseala in salile de sport
  26 May. 2020 Sistemul de incalzire prin pardoseala pentru salile sportive

  Salile de sport Salile de sport sunt cladiri multifunctionale care ofera posibilitatea tuturor persoanelor de a practica o activitate fizica si de recreere. De la salile de sport scolare pana la salile de fitness, exista o varietate de asemenea cladiri, fiecare venind cu cerintele proprii in ceea ce priveste, scopul, calitatea, aspectul si sustenabilitatea. Printre Citeste mai mult »

Vezi toate ›