Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Unde se preteaza mai bine un sistem de incalzire in pardoseala: bloc nou sau vechi?

bloc nou vs bloc vechi - incalzire in pardoseala

Asa cum ziceam si in alte ocazii, incalzirea prin pardoseala este o solutie moderna si practica de a incalzi locuinta intr-un mod placut, eficient, economic si sanatos. Astfel de sisteme se preteaza atat pentru apartamentele din blocuri vechi, cat si noi, dar exista diferente intre cele doua tipuri de aplicatii.

Daca ti-ai cumparat un apartament intr-un complex nou, poti sa te gandesti din start la montarea unui sistem de incalzire prin pardoseala inainte de a incepe lucrarile de finisare. Daca ai decis ca apartamentul tau dintr-un bloc vechi necesita o modernizare completa si complexa, poti de asemenea sa iei in calcul un sistem de incalzire prin pardoseala ca parte a unui proiect de renovare mai amplu.

Hai sa vedem insa astazi diferentele dintre cele doua tipuri de situatii.

1. Sistem de incalzire in pardoseala: bloc nou

  • La blocurile noi, unul dintre primele avantaje este acela ca poti monta orice tip de incalzire prin pardoseala.
  • Cea mai eficienta, rapida si ieftina metoda o reprezinta cablurile incalzitoare pentru sistemul de incalzire prin pardoseala, montate direct in sapa. Cu alte cuvinte, odata ce sistemul a fost instalat inca din faza de constructie, poti deja sa te bucuri de avantajele incalzirii prin pardoseala si de faptul ca poti finaliza toate celelalte finisaje si amenajari fara alte batai de cap.
  • Avand in vedere ca sistemele de incalzire prin pardoseala la blocurile noi pot fi montate inaintea multor altor aplicatii (parchet, gresie, dusumele etc.), pe termen lung o astfel de alegere iti va economisi timp si efort – orice alte renovari vei mai avea in vedere pe viitor, incalzirea fiind deja montata inca din faza incipienta.
  • Cu alte cuvinte, instalarea incalzirii prin pardoseala peste cativa ani nu iti va mai solicita un buget suplimentar.

2. Sistem de incalzire in pardoseala: bloc vechi

   • Montarea unui sistem de incalzire prin pardoseala in blocurile vechi face de obicei parte dintr-un proiect de renovare foarte amplu. Din acest motiv, trebuie sa fii pregatit sa petreci foarte mult timp dedicandu-i-te acestui proiect, pentru ca oricand pot aparea situatii neprevazute.
   • La blocurile vechi, cea mai buna solutie o reprezinta un covoras incalzitor, care poate fi astupat direct cu gresia sau poate fi montat in sapa autonivelanta subtire.
   • Din pacate, aceasta solutie este ceva mai scumpa. Cu toate acestea, este cea mai eficienta alegere, deoarece nu implica turnarea unor sape groase care ar inalta pardoseala.

 

Alte cateva lucruri la care trebuie sa fii atent atunci cand iti montezi un sistem nou de incalzire prin pardoseala sunt pierderile de caldura. Acestea sunt in general mai mari la blocurile mai vechi, dar nu este exclus ca un bloc nou, cu pereti subtiri, sa fie mai putin eficient energetic decat te-ai astepta.

De aceea, pierderile de caldura si puterea instalata sunt doua dintre primele criterii de luat in calcul atunci cand te decizi sa iti instalezi un sistem de incalzire prin pardoseala.

Daca mai ai intrebari despre sistemele de incalzire prin pardoseala sau vrei ajutor in calcularea pierderilor de caldura si a puterii necesare unui astfel de sistem in casa ta, nu ezita sa ne scrii!

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›