Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Pot radiatoarele si incalzirea in pardoseala sa ”lucreze” impreuna?


incalzire in pardoseala si radiatoarele

In cazul in care te gandesti sa iti instalezi un sistem de incalzire prin pardoseala, ai probabil o serie de intrebari. 

Scopul nostru este sa iti oferim raspunsuri cat mai clare la orice dilema care te-a impiedicat pana acum sa beneficiezi de eficienta unui sistem de incalzire prin pardoseala. 

Una dintre acestea vizeaza radiatoarele. Te-ai intrebat probabil pana acum daca acestea se impaca bine cu un sistem de incalzire prin pardoseala. Afla raspunsul mai jos.

Incalzirea prin pardoseala si radiatorul

Pentru inceput, sa incercam sa ne imaginam un context in care ai putea avea nevoie atat de radiator cat si de incalzire prin pardoseala. 

Majoritatea persoanelor care opteaza pentru cel din urma aleg sa instaleze sistemul prin pardoseala la nivelul intregii suprafete a casei. 

Aceasta este o alegere ideala, pentru ca in felul acesta se asigura o incalzire uniforma in toate incaperile, fara nevoia de a mai avea calorifere sau alte dispozitive de incalzire care ocupa mult spatiu. 

Cu toate acestea, pentru inceput, poate te-ai gandit sa iti instalezi incalzirea prin pardoseala doar in anumite incaperi unde petreci mai mult timp sau unde vrei ca spatiul sa fie mereu bine incalzit. 

Totodata, daca ai o casa mare si camere care nu sunt folosite, poate vrei sa reduci din costuri si sa nu iti pui un sistem de incalzire in fiecare dintre ele.

In aceste situatii, ideea de a folosi radiatoare pentru a asigura temperatura necesara in incaperile respective este una logica. 

Sistem de incalzire prin centrala

Un alt scenariu posibil este acela in care ai deja un sistem de incalzire prin centrala. 

In cazul acesta, s-ar putea sa vrei sa beneficiezi de avantajele incalzirii prin pardoseala, dar in acelasi timp sa nu fii pregatit sa renunti complet la incalzirea prin centrala. 

Prin urmare, ai vrea sa alegi varianta de mijloc, si anume, sa instalezi incalzirea prin pardoseala doar intr-o parte a casei. 

Daca te afli in una dintre aceste situatii, retine ca radiatoarele si incalzirea prin pardoseala pot sa lucreze impreuna fara probleme. 

Incalzirea prin pardoseala pe baza de energie electrica

Daca folosesti un sistem de incalzire prin pardoseala pe baza de energie electrica, s-ar putea sa fie rentabil sa ai si un radiator pentru acele spatii ale casei pe care le incalzesti mai rar sau mai putin si in care nu doresti sa montezi sistemul prin pardoseala, cel putin nu pentru inceput.

Un sistem electric de incalzire prin pardoseala este reprezentat de cabluri care sunt instalate sub pardoseala. Sistemul se instaleaza foarte rapid, nu necesita prezenta caloriferelor sau a unei centrale (de care ai in schimb nevoie la incalzirea prin pardoseala pe baza de agent termic) si este usor de reparat. 

Incalzirea prin pardoseala de tip electric nu necesita decat prezenta unui termostat pe perete fiind foarte minimalista si usor de utilizat.   

Incalzirea prin pardoseala pe baza de apa

Cel de-al doilea tip de sistem de incalzire prin pardoseala functioneaza pe baza de apa. 

Acesta implica instalarea unor tevi sub pardoseala prin care va curge apa calda pentru a incalzi incaperea. 

Instalarea unui astfel de sistem este mult mai complicata si costisitoare, iar reparatiile se efectueaza mai greu si necesita demontarea pardoselii. 

Incalzirea prin pardoseala pe baza de apa poate fi totusi alimentata de o centrala la care poti conecta in acelasi timp si radiatoarele sau caloriferele. 

Fiecare sistem poate functiona in mod separat in functie de necesitatile tale. 

In cazul in care vrei sa instalezi un sistem de incalzire prin pardoseala doar intr-o parte a casei, ideal este sa alegi parterul (daca ai camere si la etaj) sau livingul ori camera in care iti petreci cel mai mult timp. 

Acestea sunt spatiille in care vrei sa te bucuri de caldura uniforma pe care incalzirea prin pardoseala o garanteaza. 

Pentru restul incaperilor, poti opta fara probleme pentru radiatoare alimentate electric sau pe baza de apa. 

Dupa cum vezi, incalzirea prin pardoseala si radiatorul pot lucra bine impreuna. 

Daca inca ai dubii in aceasta privinta, iti stam la dispozitie pentru mai multe informatii. 

 

Pot radiatoarele si incalzirea in pardoseala sa ”lucreze” impreuna?
1 (20%) numar voturi: 1

Articole si noutati

 • 28 Jul. 2020 5 idei cum iti poti amenaja terasa

  Sa ai acces la o terasa sau un balcon din apartamentul tau este minunat, deoarece acest loc il poti transforma intr-un refugiu perfect pentru relaxare. Momentele petrecute pe terasa in timpul verii pot fi aproape ca o mini vacanta. Mai jos ti-am pregatit cateva idei de design despre cum iti poti amenaja terasa pentru a Citeste mai mult »

 • tipuri de incalzire pentru camera de gradina
  17 Jul. 2020 GHID: Cum iti poti incalzi gradina interioara

  Exista multe optiuni de incalzire atunci cand ai o gradina interioara, iar una dintre cele mai populare metode este incalzirea in pardoseala. Aceasta este o alegere excelenta pentru o camera de gradina, deoarece ofera un sistem de incalzire confortabil, usor de controlat, care este discret si nu impiedica pozitionarea mobilierului. Solutia potrivita de incalzire depinde Citeste mai mult »

 • Pasii instalarii unui sistem de incalzire prin pardoseala
  30 Jun. 2020 Pasii instalarii unui sistem de incalzire prin pardoseala

  Sistemele de incalzire prin pardoseala sunt o optiune foarte populara de a iti incalzi locuinta. In ultimii ani acestea au luat un avant in ceea ce priveste numarul de clienti si incaperile incalzite. Acest lucru nu e ceva surprinzator daca privim avantajele unui asemenea sistem. Astfel, pe langa faptul ca acestea aduc un plus urias Citeste mai mult »

 • 22 Jun. 2020 Ce trebuie sa faci si sa nu faci atunci cand iti instalezi un sistem de incalzire in pardoseala

  Ne-am gandit sa iti prezentam unele dintre cele mai importante puncte pe care trebuie sa le retii atunci cand iti instalezi incalzire electrica in pardoseala. Ce trebuie sa faci atunci cand iti instalezi un sistem electric de incalzire in pardoseala Citeste complet toate ghidurile de instructiuni inainte de a incepe instalarea. Masoara corect toata suprafata Citeste mai mult »

 • incalzirea in pardoseala in scoli
  29 May. 2020 Incalzirea in pardoseala in gradinite, scoli si universitati

  Organizatiile din sectorul public au multe de luat in considerare atunci cand se gandesc ce optiune de incalzire sa aleaga pentru o instalatie. Costurile, impactul asupra mediului, intretinerea, eficacitatea si confortul au toate un rol foarte important. Gradinitile, scolilele si universitatile s-au orientat mai mult catre incalzirea in pardoseala ca sursa de caldura primara in Citeste mai mult »

 • incalzirea in pardoseala in salile de sport
  26 May. 2020 Sistemul de incalzire prin pardoseala pentru salile sportive

  Salile de sport Salile de sport sunt cladiri multifunctionale care ofera posibilitatea tuturor persoanelor de a practica o activitate fizica si de recreere. De la salile de sport scolare pana la salile de fitness, exista o varietate de asemenea cladiri, fiecare venind cu cerintele proprii in ceea ce priveste, scopul, calitatea, aspectul si sustenabilitatea. Printre Citeste mai mult »

 • ce este blocare termica
  27 Apr. 2020 Ce este blocarea termica si cum o poti evita

  Pe parcursul ultimilor ani tot mai multe persoane aleg sistemul de incalzire in pardoseala. Aceasta este o optiune cu nenumarate beneficii, fiind un sistem eficient care ne asigura o temperatura uniforma in interiorul casei. Sistemul de incalzire prin pardoseala transforma intreg spatiul mult mai eficient, dar vine si cu reguli diferite cu privire la modul in Citeste mai mult »

 • incalzire in pardoseala si radiatoarele
  19 Mar. 2020 Pot radiatoarele si incalzirea in pardoseala sa ”lucreze” impreuna?

  In cazul in care te gandesti sa iti instalezi un sistem de incalzire prin pardoseala, ai probabil o serie de intrebari.  Scopul nostru este sa iti oferim raspunsuri cat mai clare la orice dilema care te-a impiedicat pana acum sa beneficiezi de eficienta unui sistem de incalzire prin pardoseala.  Una dintre acestea vizeaza radiatoarele. Te-ai Citeste mai mult »

Vezi toate ›