Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Pot radiatoarele si incalzirea in pardoseala sa ”lucreze” impreuna?


incalzire in pardoseala si radiatoarele

In cazul in care te gandesti sa iti instalezi un sistem de incalzire prin pardoseala, ai probabil o serie de intrebari. 

Scopul nostru este sa iti oferim raspunsuri cat mai clare la orice dilema care te-a impiedicat pana acum sa beneficiezi de eficienta unui sistem de incalzire prin pardoseala. 

Una dintre acestea vizeaza radiatoarele. Te-ai intrebat probabil pana acum daca acestea se impaca bine cu un sistem de incalzire prin pardoseala. Afla raspunsul mai jos.

Incalzirea prin pardoseala si radiatorul

Pentru inceput, sa incercam sa ne imaginam un context in care ai putea avea nevoie atat de radiator cat si de incalzire prin pardoseala. 

Majoritatea persoanelor care opteaza pentru cel din urma aleg sa instaleze sistemul prin pardoseala la nivelul intregii suprafete a casei. 

Aceasta este o alegere ideala, pentru ca in felul acesta se asigura o incalzire uniforma in toate incaperile, fara nevoia de a mai avea calorifere sau alte dispozitive de incalzire care ocupa mult spatiu. 

Cu toate acestea, pentru inceput, poate te-ai gandit sa iti instalezi incalzirea prin pardoseala doar in anumite incaperi unde petreci mai mult timp sau unde vrei ca spatiul sa fie mereu bine incalzit. 

Totodata, daca ai o casa mare si camere care nu sunt folosite, poate vrei sa reduci din costuri si sa nu iti pui un sistem de incalzire in fiecare dintre ele.

In aceste situatii, ideea de a folosi radiatoare pentru a asigura temperatura necesara in incaperile respective este una logica. 

Sistem de incalzire prin centrala

Un alt scenariu posibil este acela in care ai deja un sistem de incalzire prin centrala. 

In cazul acesta, s-ar putea sa vrei sa beneficiezi de avantajele incalzirii prin pardoseala, dar in acelasi timp sa nu fii pregatit sa renunti complet la incalzirea prin centrala. 

Prin urmare, ai vrea sa alegi varianta de mijloc, si anume, sa instalezi incalzirea prin pardoseala doar intr-o parte a casei. 

Daca te afli in una dintre aceste situatii, retine ca radiatoarele si incalzirea prin pardoseala pot sa lucreze impreuna fara probleme. 

Incalzirea prin pardoseala pe baza de energie electrica

Daca folosesti un sistem de incalzire prin pardoseala pe baza de energie electrica, s-ar putea sa fie rentabil sa ai si un radiator pentru acele spatii ale casei pe care le incalzesti mai rar sau mai putin si in care nu doresti sa montezi sistemul prin pardoseala, cel putin nu pentru inceput.

Un sistem electric de incalzire prin pardoseala este reprezentat de cabluri care sunt instalate sub pardoseala. Sistemul se instaleaza foarte rapid, nu necesita prezenta caloriferelor sau a unei centrale (de care ai in schimb nevoie la incalzirea prin pardoseala pe baza de agent termic) si este usor de reparat. 

Incalzirea prin pardoseala de tip electric nu necesita decat prezenta unui termostat pe perete fiind foarte minimalista si usor de utilizat.   

Incalzirea prin pardoseala pe baza de apa

Cel de-al doilea tip de sistem de incalzire prin pardoseala functioneaza pe baza de apa. 

Acesta implica instalarea unor tevi sub pardoseala prin care va curge apa calda pentru a incalzi incaperea. 

Instalarea unui astfel de sistem este mult mai complicata si costisitoare, iar reparatiile se efectueaza mai greu si necesita demontarea pardoselii. 

Incalzirea prin pardoseala pe baza de apa poate fi totusi alimentata de o centrala la care poti conecta in acelasi timp si radiatoarele sau caloriferele. 

Fiecare sistem poate functiona in mod separat in functie de necesitatile tale. 

In cazul in care vrei sa instalezi un sistem de incalzire prin pardoseala doar intr-o parte a casei, ideal este sa alegi parterul (daca ai camere si la etaj) sau livingul ori camera in care iti petreci cel mai mult timp. 

Acestea sunt spatiille in care vrei sa te bucuri de caldura uniforma pe care incalzirea prin pardoseala o garanteaza. 

Pentru restul incaperilor, poti opta fara probleme pentru radiatoare alimentate electric sau pe baza de apa. 

Dupa cum vezi, incalzirea prin pardoseala si radiatorul pot lucra bine impreuna. 

Daca inca ai dubii in aceasta privinta, iti stam la dispozitie pentru mai multe informatii. 

 

Pot radiatoarele si incalzirea in pardoseala sa ”lucreze” impreuna?
1 (20%) numar voturi: 1

Articole si noutati

 • incalzirea in pardoseala in scoli
  29 May. 2020 Incalzirea in pardoseala in gradinite, scoli si universitati

  Organizatiile din sectorul public au multe de luat in considerare atunci cand se gandesc ce optiune de incalzire sa aleaga pentru o instalatie. Costurile, impactul asupra mediului, intretinerea, eficacitatea si confortul au toate un rol foarte important. Gradinitile, scolilele si universitatile s-au orientat mai mult catre incalzirea in pardoseala ca sursa de caldura primara in Citeste mai mult »

 • incalzirea in pardoseala in salile de sport
  26 May. 2020 Sistemul de incalzire prin pardoseala pentru salile sportive

  Salile de sport Salile de sport sunt cladiri multifunctionale care ofera posibilitatea tuturor persoanelor de a practica o activitate fizica si de recreere. De la salile de sport scolare pana la salile de fitness, exista o varietate de asemenea cladiri, fiecare venind cu cerintele proprii in ceea ce priveste, scopul, calitatea, aspectul si sustenabilitatea. Printre Citeste mai mult »

 • ce este blocare termica
  27 Apr. 2020 Ce este blocarea termica si cum o poti evita

  Pe parcursul ultimilor ani tot mai multe persoane aleg sistemul de incalzire in pardoseala. Aceasta este o optiune cu nenumarate beneficii, fiind un sistem eficient care ne asigura o temperatura uniforma in interiorul casei. Sistemul de incalzire prin pardoseala transforma intreg spatiul mult mai eficient, dar vine si cu reguli diferite cu privire la modul in Citeste mai mult »

 • incalzire in pardoseala si radiatoarele
  19 Mar. 2020 Pot radiatoarele si incalzirea in pardoseala sa ”lucreze” impreuna?

  In cazul in care te gandesti sa iti instalezi un sistem de incalzire prin pardoseala, ai probabil o serie de intrebari.  Scopul nostru este sa iti oferim raspunsuri cat mai clare la orice dilema care te-a impiedicat pana acum sa beneficiezi de eficienta unui sistem de incalzire prin pardoseala.  Una dintre acestea vizeaza radiatoarele. Te-ai Citeste mai mult »

 • incalzirea in pardoseala pentru subsolul tau
  20 Feb. 2020 Incalzirea in pardoseala pentru subsolul tau

  Subsolul este deseori cel mai neglijat spatiu dintr-o casa. In cele mai multe cazuri, acesta este utilizat pur si simplu ca loc de depozitare. De foarte putine ori ne gandim sa instalam un sistem de incalzire si pentru subsol. Adevarul este ca putem insa profita de subsol si ii putem atribui noi functii atat timp Citeste mai mult »

 • izolarea termica a locuintei tale
  Cum realizezi izolarea termica a locuintei tale

  Izolarea locuintei este foarte importanta pentru ca doar astfel poti beneficia la maxim de sistemul de incalzire pe care il folosesti. In absenta unei izolatii corecte a peretilor, caldura se va pierde. Prin urmare, vei fi nevoit sa iti incalzesti casa la temperaturi mai mari sau pentru perioade mai lungi de timp, platind astfel mai Citeste mai mult »

 • tipuri de pardoseala
  29 Jan. 2020 2020: Ce tipuri de pardoseala sunt la moda anul acesta?

  Te pregatesti sa te muti intr-o casa noua sau vrei sa iti renovezi actuala locuinta? Atunci cu siguranta te gandesti deja la ce tip de pardoseala sa alegi. Trendurile se schimba de la un an la altul, inclusiv in materie de pardoseli. Daca iti place sa fii mereu la moda din toate punctele de vedere, Citeste mai mult »

 • Casa inteligenta
  Casa inteligenta in 2020

  In ziua de azi, tehnologia a patruns in casele noastre, redefinind felul in care traim si facandu-ne viata cat mai usoara. Prin lumini care se aprind cu o simpla bataie de palme sau sisteme de udare a peluzei sau de incalzire care pot fi programate de la distanta, casele noastre devin tot mai inteligente. Daca Citeste mai mult »

Vezi toate ›