Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Pornirea sistemului de incalzire prin pardoseala pentru prima data


Ajustarea la scaderea temperaturilor in lunile mai reci poate fi o provocare, mainile si picioarele reci dimineata fiind un moment inconfortabil cand vine iarna. Din fericire, sistemul de incalzire prin pardoseala este solutia perfecta pentru a elimina raceala de la primii pasi.

Daca sistemul de incalzire prin pardoseala a fost instalat recent si trebuie sa il pornesti pentru prima data sau daca a fost in repaus pentru o perioada indelungata, cum ar fi vara, cel mai bine este ca procesul de incalzire sa fie facut treptat pentru a evita diferite daune.

Mai jos ti-am pregatit cateva sfaturi despre pornirea incalzirii prin pardoseala pentru prima data.

Daca sistemul de incalzire prin pardoseala tocmai a fost instalat

Odata ce sistemul este instalat, este posibil sa fii dornic sa il pornesti imediat, totusi, daca este prima data cand utilizezi acest tip de incalzire, este important sa verifici cateva lucruri.

Sapa este complet uscata?

Unul dintre cele mai importante lucruri de luat in considerare atunci cand sistemul de incalzire prin pardoseala tocmai a fost asezat este daca sapa s-a uscat complet. Daca aceasta inca se usuca, incalzirea prematura a sistemului ar putea cauza fisuri si deteriorari, ceea ce va duce la pardoseala sa devina inegala. Este important ca sapa sa se usuce complet in mod natural pentru a indeparta umezeala si sa nu folosesti sistemul pentru a accelera acest proces.

Diferite sape vor necesita timpi de uscare diferiti. Este intotdeauna mai bine sa consultati programul de instalare daca nu esti sigur ce sapa s-a utilizat pentru sistemul vostru.

Pornirea sistemului de incalzire in pardoseala in functie de tipul de pardoseala

Tipul de pardoseala pe care l-ai montat poate afecta modul in care pornesti incalzirea prin pardoseala pentru prima data.

Suprafetele din lemn natural sau parchet

In functie de tip, acestea se comporta diferit, iar podeaua poate fi sensibila la schimbarile de temperatura si ar trebui incalzita treptat pentru a evita deformarea.

Placile ceramice si piatra

Placile ceramice si piatra au o conductivitate termica foarte buna. Prin urmare, sistemul va putea transmite rapid caldura in incapere, ceea ce inseamna o eficienta ridicata si consum de energie, si implicit de bani, mai redus.

Un alt aspect pentru care placile ceramice sau piatra se preteaza bine incalzirii prin pardoseala e capacitatea ridicata a acestor materiale de a retine caldura. Pentru spatiile in care caldura se pierde usor, incalzirea prin pardoseala este cel mai eficient sistem daca este acompaniata de o suprafata acoperita cu placi ceramice sau piatra.

Marmura

Daca ai o pardoseala din marmura trebuie sa stii ca si acest material prezinta o buna conductivitate, comparata insa cu placile de ceramica, marmura se incalzeste mai greu, ceea ce inseamna ca trebuie sa ai rabdare ca aceasta sa se incalzeasca treptat.

Insa, este intotdeauna bine sa verifici instructiunile producatorului de pardoseli inainte de a porni incalzirea prin pardoseala, iar daca acum iti doresti sa iti instalezi o pardoseala noua si nu stii care se potriveste mai bine cu incalzirea in pardoseala, citeste acest articol.

Daca incalzirea prin pardoseala a fost oprita pentru o vreme

Daca nu a trebuit sa utilizezi sistemul pe tot parcursul anului, cand pornesti sistemul din nou dupa o perioada lunga de timp, este important sa urmezi aceeasi pasi ca si atunci cand pornesti sistemul pentru prima data. Acest lucru permite podelei sa se adapteze din nou la temperatura.

Cat dureaza sa se incalzeasca pardoseala?

Sistemele de incalzire in pardoseala incalzesc intr-un timp mai lung camerele spre deosebire de sistemul clasic de incalzire cu calorifere.

Daca podeaua nu se incalzeste la inceput, trebuie sa astepti cateva ore pana aceasta va ajunge la temperatura dorita.

Tipul de pardoseala va avea, de asemenea, un efect asupra timpului necesar incalzirii. Pardoselile din placi ceramice si piatra se vor incalzi destul de repede, in timp ce covorul si lemnul vor dura putin mai mult.

Termostate inteligente

Termostatele inteligente pot fi utile pentru automatizarea sistemului. Acestea functioneaza cu senzori de temperatura in podea pentru a incalzi si a mentine temperatura dorita pe tot parcursul zilei.

Cu termostatele inteligente poti seta, de asemenea, timpul in care doresti sa se deschida caldura, care este util pentru incalzirea camerei atunci cand te trezesti sau pentru a veni acasa de la serviciu si poti chiar sa iti controlezi incalzirea de la smartphone.

Ai intrebari despre pornirea incalzirii prin pardoseala pentru prima data? Contacteaza-ne aici!

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›