Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Pornirea sistemului de incalzire prin pardoseala pentru prima data


Ajustarea la scaderea temperaturilor in lunile mai reci poate fi o provocare, mainile si picioarele reci dimineata fiind un moment inconfortabil cand vine iarna. Din fericire, sistemul de incalzire prin pardoseala este solutia perfecta pentru a elimina raceala de la primii pasi.

Daca sistemul de incalzire prin pardoseala a fost instalat recent si trebuie sa il pornesti pentru prima data sau daca a fost in repaus pentru o perioada indelungata, cum ar fi vara, cel mai bine este ca procesul de incalzire sa fie facut treptat pentru a evita diferite daune.

Mai jos ti-am pregatit cateva sfaturi despre pornirea incalzirii prin pardoseala pentru prima data.

Daca sistemul de incalzire prin pardoseala tocmai a fost instalat

Odata ce sistemul este instalat, este posibil sa fii dornic sa il pornesti imediat, totusi, daca este prima data cand utilizezi acest tip de incalzire, este important sa verifici cateva lucruri.

Sapa este complet uscata?

Unul dintre cele mai importante lucruri de luat in considerare atunci cand sistemul de incalzire prin pardoseala tocmai a fost asezat este daca sapa s-a uscat complet. Daca aceasta inca se usuca, incalzirea prematura a sistemului ar putea cauza fisuri si deteriorari, ceea ce va duce la pardoseala sa devina inegala. Este important ca sapa sa se usuce complet in mod natural pentru a indeparta umezeala si sa nu folosesti sistemul pentru a accelera acest proces.

Diferite sape vor necesita timpi de uscare diferiti. Este intotdeauna mai bine sa consultati programul de instalare daca nu esti sigur ce sapa s-a utilizat pentru sistemul vostru.

Pornirea sistemului de incalzire in pardoseala in functie de tipul de pardoseala

Tipul de pardoseala pe care l-ai montat poate afecta modul in care pornesti incalzirea prin pardoseala pentru prima data.

Suprafetele din lemn natural sau parchet

In functie de tip, acestea se comporta diferit, iar podeaua poate fi sensibila la schimbarile de temperatura si ar trebui incalzita treptat pentru a evita deformarea.

Placile ceramice si piatra

Placile ceramice si piatra au o conductivitate termica foarte buna. Prin urmare, sistemul va putea transmite rapid caldura in incapere, ceea ce inseamna o eficienta ridicata si consum de energie, si implicit de bani, mai redus.

Un alt aspect pentru care placile ceramice sau piatra se preteaza bine incalzirii prin pardoseala e capacitatea ridicata a acestor materiale de a retine caldura. Pentru spatiile in care caldura se pierde usor, incalzirea prin pardoseala este cel mai eficient sistem daca este acompaniata de o suprafata acoperita cu placi ceramice sau piatra.

Marmura

Daca ai o pardoseala din marmura trebuie sa stii ca si acest material prezinta o buna conductivitate, comparata insa cu placile de ceramica, marmura se incalzeste mai greu, ceea ce inseamna ca trebuie sa ai rabdare ca aceasta sa se incalzeasca treptat.

Insa, este intotdeauna bine sa verifici instructiunile producatorului de pardoseli inainte de a porni incalzirea prin pardoseala, iar daca acum iti doresti sa iti instalezi o pardoseala noua si nu stii care se potriveste mai bine cu incalzirea in pardoseala, citeste acest articol.

Daca incalzirea prin pardoseala a fost oprita pentru o vreme

Daca nu a trebuit sa utilizezi sistemul pe tot parcursul anului, cand pornesti sistemul din nou dupa o perioada lunga de timp, este important sa urmezi aceeasi pasi ca si atunci cand pornesti sistemul pentru prima data. Acest lucru permite podelei sa se adapteze din nou la temperatura.

Cat dureaza sa se incalzeasca pardoseala?

Sistemele de incalzire in pardoseala incalzesc intr-un timp mai lung camerele spre deosebire de sistemul clasic de incalzire cu calorifere.

Daca podeaua nu se incalzeste la inceput, trebuie sa astepti cateva ore pana aceasta va ajunge la temperatura dorita.

Tipul de pardoseala va avea, de asemenea, un efect asupra timpului necesar incalzirii. Pardoselile din placi ceramice si piatra se vor incalzi destul de repede, in timp ce covorul si lemnul vor dura putin mai mult.

Termostate inteligente

Termostatele inteligente pot fi utile pentru automatizarea sistemului. Acestea functioneaza cu senzori de temperatura in podea pentru a incalzi si a mentine temperatura dorita pe tot parcursul zilei.

Cu termostatele inteligente poti seta, de asemenea, timpul in care doresti sa se deschida caldura, care este util pentru incalzirea camerei atunci cand te trezesti sau pentru a veni acasa de la serviciu si poti chiar sa iti controlezi incalzirea de la smartphone.

Ai intrebari despre pornirea incalzirii prin pardoseala pentru prima data? Contacteaza-ne aici!

Articole si noutati

Vezi toate ›