Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Pardoseala epoxidica si incalzirea prin pardoseala

Daca ai vazut vreodata o institutie sau o locuinta a carei podea arata ca un cer instelat, ca o plaja la apus de soare sau ca un ocean in toate nuantele de albastru, atunci ai vazut o pardoseala epoxidica.

In ultima vreme, acest tip de podea creste in popularitate datorita nenumaratelor sale avantaje, precum si aspectului sau deosebit. Hai sa vedem astazi cateva particularitati ale pardoselilor epoxidice mai ales in legatura cu incalzirea prin pardoseala.

1. Ce este pardoseala epoxidica?

Pardoseala epoxidica este o pardoseala ce se obtine prin turnare – neavand imbinari sau rosturi – fiind compusa din rasini epoxidice lichide care se solidifica printr-un proces de polimerizare.

Avantajul major al acestor pardoseli este ca ele se pot turna si intari peste orice strat de baza (beton, mozaic, granit etc.). Cu alte cuvinte, pardoseala epoxidica, odata solidificata, se transforma intr-o suprafata unica din punct de vedere estetic (deoarece poate fi combinata in diverse culori sau decorata cu quartz, fulgi colorati si multe altele).

Cu toate acestea, dincolo de rolul estetic unic, pardoseala epoxidica vine cu o serie de avantaje care o face sa fie cea mai buna alegere in constructiile industriale, comerciale, si rezidentiale:

 • Suporta trafic extrem de intens si are o durata de viata foarte mare;
 • Rezistenta la socuri mecanice, zgarieturi, socuri chimice – acizi, alte materiale corozive (motiv pentru care este folosita in spitale, medii industriale etc.);
 • Mult mai usor de intretinut decat gresia, parchetul sau granitul;
 • Impermeabila – motiv pentru care este utilizata in spitale si medii industriale/comerciale, dar si ca pardoseala in bai si bucatarii sau alte incaperi cu un nivel ridicat de umiditate;
 • Sanatoasa – neprezentand spatii, rosturi sau imbinari, scade riscul dezvoltarii bacteriilor si microbilor;
 • Suprafata obtinuta poate fi lucioasa, mata, sau semi-lucioasa; cu toate acestea, pardoseala epoxidica este antiderapanta. Mai mult, daca se alege o textura si un design lucios, astfel de pardoseala da senzatia de spatiu mai mare, deoarece reflecta lumina;
 • Termoizolanta – este o pardoseala calda in general, precum parchetul sau pardoselile de lemn, cu avantajul ca poate fi turnata peste orice baza si functioneaza excelent cu incalzirea prin pardoseala indiferent de tipul acesteia din urma.

2. Pardoseala epoxidica si incalzirea prin pardoseala

Cele doua fac casa foarte buna impreuna, iar in ultima vreme gasim din ce in ce mai multe astfel de combinatii si in proiectele rezidentiale, nu numai cele industriale, comerciale, sau de interes public. Desigur, rezistenta si durabilitatea pardoselii depind atat de grosimea stratului de rasina aplicata cat si de nivelul de profesionalism al celor care o aplica.

Iata ce trebuie sa stii daca vrei sa faci o serie de imbunatatiri serioase in locuinta ta si sa pui accent pe incalzire prin pardoseala epoxidica:

 • Desi pardoseala se toarna destul de usor, ai nevoie de o echipa de specialisti care sa stie sa gestioneze turnarea pardoselii epoxidice in corelatie cu montarea incalzirii prin pardoseala;
 • Fiind realizata dintr-un material termoconductor, pardoseala epoxidica va veni in completarea sistemului de incalzire prin pardoseala, crescandu-i eficienta si facandu-ti economie de energie si bani pe termen lung;
 • Avand in vedere ca ambele elemente (daca sunt montate corect) au o durata de viata foarte mare si garantii extinse, nu mai trebuie sa iti faci griji in legatura cu ele ani de-a randul. Pardoseala epoxidica se curata relativ usor si nu ar trebui sa iti puna nici un fel de probleme de mentenanta.

Daca te-ai gandit anul acesta sa iti redecorezi complet locuinta, de ce nu ai lua in calcul aplicarea unei pardoseli epoxidice in stil acvatic, floral, 3D, baroc, sau monocrom impreuna cu un sistem de incalzire prin pardoseala care sa iti ofere tot confortul posibil si bucuria de a fi „acasa” in fiecare zi?

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›