Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Intretinerea caselor de vacanta la munte pe timp de iarna

Casa de vacanta la munte pe timp de iarna

Ce presupune o casa de vacanta la munte?

Ce poate fi mai placut decat sa poti merge la munte si sa locuiesti in propria ta casa de vacanta? Ei bine, daca in sezonul estival intretinerea caselor de vacanta din zonele montane nu ar trebui sa puna prea multe probleme, pe timp de iarna, situatia sta in mod diferit.

In cazul in care unul dintre motivele pentru care ati ales sa va construiti sau cumparati o casa la munte este reprezentat de sporturile de iarna, atunci nu este greu de imaginat bucuria cu care porniti inspre piscurile inzapezite pentru a oficia sezonul de ski. Dar detinerea unei case de vacanta la munte inseamna ca inainte de a va bucura de senzatiile partiei, mai intai aveti o gramada de treaba de facut: deszapezirea zonei ce imprejmuieste casa, dezghetarea acoperisurilor, teraselor si burlanelor, incalzirea interioara, aprovizionarea cu lemne sau combustibil si stocarea produselor de deszapezire/ dezghetare cat mai aproape de dvs.

Daca credeti ca indepartarea zapezii cu lopata in fiecare dimineata este o activitate sportiva, atunci nu avem multe sa va spunem. Dar daca simtiti ca vacanta la munte iarna inseamna mai mult decat un lung sir de activitati, responsabilitati si eforturi pentru a mentine curate caile de acces, a deszapezi si a face provizii de combustibil pentru incalzire, atunci haideti sa vorbim despre sistemele de degivrare si incalzire in pardoseala.

Intretinerea locuintei prin degivrare si incalzire in pardoseala

Indiferent daca aveti o casa moderna sau o cabana rustica, instalarea unui sistem de degivrare este solutia cea mai buna pentru a va scuti de probleme odata ajunsi acolo, a asigura intretinerea locuintei si a anexelor pe tot parcursul anului si de a economisi bani pe termen lung.

De exemplu, aveti posibilitatea de a controla de la distanta sistemele de degivrare prin intermediul telefonului mobil – practic, cu un simplu SMS puteti porni sau opri instalatiile de incalzire si/sau degivrare. Nu mai este necesara trimiterea/angajarea unei persoane care sa faca aceste operatiuni. Imaginati-va cum ar fi sa ajungeti la munte cu masina, iar parcarea casei dvs sa fie deja curata si uscata, treptele perfect sigure si nealunecoase, iar in interior, caldura sa va invaluie in mod placut. Pe toata perioada sederii, atat sistemele de degivrare cat si de incalzire pot fi controlate prin termostat. Nimic nu consuma energie si bani mai mult decat va permiteti, iar dvs. va veti simti in siguranta si confort.

Putem sa extrapolam exemplul si pentru sezonul estival: in tara noastra, la munte vara uneori este foarte frig, dar odata ce ati comandat sistemului de incalzire sa va intampine cu o temperatura placuta in interiorul casei, nu veti mai avea nicio grija. Intorcandu-ne la sezonul sporturilor de iarna, in functie de ce cabluri de degivrare folositi si de amploarea proiectului, casa poate fi protejata si in sensul ca se poate realiza o instalatie de degivrare la nivelul acoperisului, jgheaburilor si burlanelor, astfel incat veti fi ferit de acumularile periculoase de gheata si de turturi.

Faptul ca atat sistemele de degivrare cat si cele de incalzire in pardoseala opereaza in mod automatizat si chiar de la distanta, economisiti timp, efort si bani. In plus, avand in vedere ca aceste sisteme se bazeaza pe tehnologii dintre cele mai moderne, instalatiile sunt fiabile si au o durata de viata este foarte mare (80-100 ani), nefiind nevoie sa efectuati investitii frecvente pentru schimbarea sau renovarea sistemului de incalzire.

Nu veti avea nevoie de revizii anuale si nu veti fi nevoit sa platiti costuri de intretinere, de altfel destul de necesare pentru instalatii cu gaz/apa (mai ales cele folosite ocazional in vacante/weekend). Intretinerea corecta a unei case de vacanta la munte nu inseamna buget investit in reparatii, modernizari, mentenanta si angajarea suplimentara a altor oameni. Sistemele de degivrare si de incalzire, odata puse in functie, asigura aceasta intretinere pe termen lung si in mod profitabil cu minimul de efort.

Daca aveti nevoie de orice fel de informatii legate de instalatiile de incalzire sau degivrare, consultantii nostri va stau la dispozitie. Tot ce trebuie sa faceti este sa ne contactati folosind formularul din dreapta.

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›