Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Productivitate si confort – incalzirea in pardoseala in zootehnie

incalzire in pardoseala ferme

 

Ne-am obisnuit sa consideram incalzirea in pardoseala ca un lux sau pur si simplu o solutie inteligenta de incalzire pentru casele noastre. Insa aceasta tehnologie are aplicatii mult mai ample decat atat, fiind deosebit de utila si in agricultura si zootehnie, de exemplu. Iata cateva idei pentru zootehnistii intreprinzatori, care s-ar putea folosi de aceasta tehnologie pentru cresterea productivitatii fermelor zootehnice, odata cu gradul de confort al animalelor.

Incalzirea in pardoseala in fermele de porci

Cerintele animalelor in ceea ce priveste temperatura mediului inconjurator se schimba de-a lungul vietii lor, dar zootehnistii trebuie sa dea dovada de mare grija, in special cand e vorba de pui nou-nascuti. Pentru purcelusi, de pilda, temperatura la sol ar trebui sa atinga 30 de grade Celsius in primele cateva zile de viata, pentru ca acestia sa se dezvolte mai repede. Sistemul lor imunitar este scutit astfel de un stres semnificativ, iar purcelusii isi pot dedica resursele cresterii grabnice si sanatoase. Pe parcursul urmatoarelor patru saptamani de viata, temperatura poate scadea pana la 18 grade celsius, intrucat odata capabili sa mearga, contactul lor cu solul scade pe parcursul zilei.

S-a dovedit ca un astfel de control al conditiilor de mediu in fermele de porci duce la o dezvoltare mai rapida a animalelor – practic, asigurarea unui confort recomandat este legata direct de productivitate. Investitia instalarii unui sistem de incalzire in pardoseala este una de perspectiva, insa rezultatele sunt garantate si se observa relativ repede.

Incalzirea in pardoseala in culturi avicole

Este bine cunoscut ca pasarile au in general o temperatura corporala mult mai mare decat a oamenilor. Puii de gaina nu fac exceptie, temperaturile mai inalte asigurand un ritm de crestere mult accelerat si o rezistenta sporita la boli. Este foarte dificil de asigurat o temperatura ridicata si aerisire corespunzatoare folosind sisteme de incalzire clasice in fermele de pui.

Insa incalzirea in pardoseala, pe langa faptul ca ofera un control perfect al temperaturii si a distributiei ei intr-un spatiu larg, poate aduce chiar economii semnificative in ceea ce priveste costurile de incalzire, tocmai din cauza acestei eficiente remarcabile. Aceleasi lucruri sunt valabile si in cazul domiciliilor incalzite in pardoseala – aerul cald urca, indiferent unde este pozitionata sursa de incalzire. Prin simpla instalare in podea, se asigura o incalzire uniforma, cu un minimum de risipa, iar puilor, la fel ca oamenilor, acest lucru nu poate decat sa le priasca.

Va invitam sa consultati gama noastra de optiuni in domeniul incalzirii electrice in pardoseala pe site-ul www.hobbit-integral.ro. Pentru consultanta gratuita si orice informatii, va invitam sa ne contactati fara ezitare.

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›