Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Incalzirea in pardoseala – o solutie sanatoasa

 1. Concept cu istoric bogat
 2. Sistem redescoperit si rafinat
 3. Cea mai eficienta metoda de incalzire
 4. De ce este incalzirea prin pardosela mai sanatoasa?
 5. Elimina problema alergenilor
 6. Contacteaza-ne!

caldarium - o forma de incalzire subterana a romanilorConcept cu istoric bogat

Incalzirea in pardoseala este perceputa adeseori ca o solutie foarte moderna pentru controlul termic al incaperilor, si intr-un fel acest lucru este adevarat, cel putin atat timp cat ne referim la materialele folosite acum si la tehnica de instalare si de control a temperaturii. Insa ideea in sine nu e deloc noua – geniul ingineresc al romanilor ne-a luat-o cu mult inainte, la fel ca in cazul betonului sau al deliciosului hamburger. Constructorii romani au inteles repede ca aerul cald tinde sa se ridice, astfel incat au construit pardoseli speciale, cu adevarate labirinturi de aerisire, prin care circula aer incalzit in incaperi subterane prin foc deschis.

 

 

 

 

Sistem redescoperit si rafinat

Acum insa, acelasi efect poate fi obtinut mult mai usor prin integrarea sub pardoseala a unor rezistente care folosesc energia electrica pentru incalzire.Distribuitor sistem de incalzire in pardoseala Beneficiile economice ale acestui sistem sunt enorme, cu toate ca uneori costurile de instalare le pot depasi pe cele ale radiatoarelor si caloriferelor clasice. Acest lucru se datoreaza faptului ca aerul incalzit la nivelul pardoselii nu trebuie sa fie decat cu cateva grade mai cald decat cel din restul incaperii, intrucat dilatarea sa il face sa se ridice imediat, si acopera fara probleme si oprelisti intreagul volum al camerei. Mai precis, temperatura la care trebuie sa ajunga aerul langa pardoseala pentru a ajunge sa incalzeasca intreaga camera este de doar 25-29 de grade Celsius.

Cea mai eficienta metoda de incalzire

In cazul incalzirii clasice, prin radiatoare, temperatura apei circulate prin sistem, si in consecinta a aerului din preajma radiatorului, trebuie sa fie mult mai mare, pentru ca distributia in intreaga incapere sa se poata realiza relativ omogen. Economiile realizate datorita incalzirii in pardoseala justifica pe deplin costurile mai ridicate ale instalarii, intrucat aproape ca nu pot fi comparate gradele de eficienta ale celor doua solutii.

De ce este incalzirea prin pardosela mai sanatoasa?

Insa pomeneam in titlu de un aspect medical. De ce anume ar fi incalzirea in pardoseala mai sanatoasa? Simplu – in primul rand, asigurand incalzirea la nivelul picioarelor, problemele reumatice iscate de frig si umezeala se vor ameliora simtitor. Dar mai exista un aspect, ceva mai putin evident. Radiatoarele, prin pozitia lor apropiata de perete – uneori ele sunt chiar inchise in custi de protectie – le transforma in adevarate fortarete pentru o sumedenie de alergemi – particule de praf, gaze microscopice, polen si fragmente vegetale si asa mai departe, care pot fi adevarate cosmare pentru cei ce sufera de astm sau de alergii. Cu atat mai mult se poate agrava aceasta problema, cu cat aceste particule microscopice sunt recirculate constant prin incaperi tocmai de fenomenul de ridicare a aerului cald produs de aceste radiatoare, in spatele carora curatenia este aproape imposibila.

Elimina problema alergenilor

Sistemele de incalzirea in pardoseala elimina complet aceasta problema. Atata timp cat podeaua este curata – la fel va fi si aerul din incapere. Alergemii, gazele, praful, toate acestea pot fi reduse semnificativ odata cu instalarea acestui tip de incalzire. Combinati acest beneficiu cu economiile asociate si veti avea cu adevarat o perspectiva de ansamblu asupra acestei idei geniale a romanilor, redescoperita si rafinata in secolul 20.
Contacteaza-ne pentru mai multe informatii si consiliere gratuita despre sistemele de incalzire in pardoseala!

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Incalzirea in pardoseala – o solutie sanatoasa
5 (100%) numar voturi: 1

Articole si noutati

 • 28 Aug. 2020 E parchetul din locuinta ta potrivit pentru incalzirea prin pardoseala?

  Articol original scris in data de 28 Martie 2016, actualizat in 28 August 2020. Una dintre cele mai importante intrebari la care trebuie sa raspunzi atunci cand doresti sa iti montezi un sistem de incalzire prin pardoseala este daca tipul de parchet pe care il ai deja montat se preteaza la o astfel de instalatie Citeste mai mult »

 • incalzirea electrica prin pardoseala are numeroase avantaje fata de sistemele de incalzire clasice, printre care faptul ca este mai economica, mai confortabila si mai estetica
  26 Aug. 2020 Care sunt avantajele incalzirii in pardoseala?

  Articol original scris in data de 25 Aprilie 2014, actualizat in 26 August 2020. Incalzirea in pardoseala este o solutie practica si eleganta pentru incalzirea oricarei incaperi, fie ca este folosita ca sursa unica de incalzire, fie ca sursa complementara. Deoarece am auzit deseori intrebari de tipul: “care sunt avantajele incalzirii in pardoseala?” sau “de Citeste mai mult »

 • 28 Jul. 2020 5 idei cum iti poti amenaja terasa

  Sa ai acces la o terasa sau un balcon din apartamentul tau este minunat, deoarece acest loc il poti transforma intr-un refugiu perfect pentru relaxare. Momentele petrecute pe terasa in timpul verii pot fi aproape ca o mini vacanta. Mai jos ti-am pregatit cateva idei de design despre cum iti poti amenaja terasa pentru a Citeste mai mult »

 • tipuri de incalzire pentru camera de gradina
  17 Jul. 2020 GHID: Cum iti poti incalzi gradina interioara

  Exista multe optiuni de incalzire atunci cand ai o gradina interioara, iar una dintre cele mai populare metode este incalzirea in pardoseala. Aceasta este o alegere excelenta pentru o camera de gradina, deoarece ofera un sistem de incalzire confortabil, usor de controlat, care este discret si nu impiedica pozitionarea mobilierului. Solutia potrivita de incalzire depinde Citeste mai mult »

 • Pasii instalarii unui sistem de incalzire prin pardoseala
  30 Jun. 2020 Pasii instalarii unui sistem de incalzire prin pardoseala

  Sistemele de incalzire prin pardoseala sunt o optiune foarte populara de a iti incalzi locuinta. In ultimii ani acestea au luat un avant in ceea ce priveste numarul de clienti si incaperile incalzite. Acest lucru nu e ceva surprinzator daca privim avantajele unui asemenea sistem. Astfel, pe langa faptul ca acestea aduc un plus urias Citeste mai mult »

 • 22 Jun. 2020 Ce trebuie sa faci si sa nu faci atunci cand iti instalezi un sistem de incalzire in pardoseala

  Ne-am gandit sa iti prezentam unele dintre cele mai importante puncte pe care trebuie sa le retii atunci cand iti instalezi incalzire electrica in pardoseala. Ce trebuie sa faci atunci cand iti instalezi un sistem electric de incalzire in pardoseala Citeste complet toate ghidurile de instructiuni inainte de a incepe instalarea. Masoara corect toata suprafata Citeste mai mult »

 • incalzirea in pardoseala in scoli
  29 May. 2020 Incalzirea in pardoseala in gradinite, scoli si universitati

  Organizatiile din sectorul public au multe de luat in considerare atunci cand se gandesc ce optiune de incalzire sa aleaga pentru o instalatie. Costurile, impactul asupra mediului, intretinerea, eficacitatea si confortul au toate un rol foarte important. Gradinitile, scolilele si universitatile s-au orientat mai mult catre incalzirea in pardoseala ca sursa de caldura primara in Citeste mai mult »

 • incalzirea in pardoseala in salile de sport
  26 May. 2020 Sistemul de incalzire prin pardoseala pentru salile sportive

  Salile de sport Salile de sport sunt cladiri multifunctionale care ofera posibilitatea tuturor persoanelor de a practica o activitate fizica si de recreere. De la salile de sport scolare pana la salile de fitness, exista o varietate de asemenea cladiri, fiecare venind cu cerintele proprii in ceea ce priveste, scopul, calitatea, aspectul si sustenabilitatea. Printre Citeste mai mult »

Vezi toate ›