Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Incalzirea in pardoseala – o solutie sanatoasa

 1. Concept cu istoric bogat
 2. Sistem redescoperit si rafinat
 3. Cea mai eficienta metoda de incalzire
 4. De ce este incalzirea prin pardosela mai sanatoasa?
 5. Elimina problema alergenilor
 6. Contacteaza-ne!

caldarium - o forma de incalzire subterana a romanilorConcept cu istoric bogat

Incalzirea in pardoseala este perceputa adeseori ca o solutie foarte moderna pentru controlul termic al incaperilor, si intr-un fel acest lucru este adevarat, cel putin atat timp cat ne referim la materialele folosite acum si la tehnica de instalare si de control a temperaturii. Insa ideea in sine nu e deloc noua – geniul ingineresc al romanilor ne-a luat-o cu mult inainte, la fel ca in cazul betonului sau al deliciosului hamburger. Constructorii romani au inteles repede ca aerul cald tinde sa se ridice, astfel incat au construit pardoseli speciale, cu adevarate labirinturi de aerisire, prin care circula aer incalzit in incaperi subterane prin foc deschis.

 

 

 

 

Sistem redescoperit si rafinat

Acum insa, acelasi efect poate fi obtinut mult mai usor prin integrarea sub pardoseala a unor rezistente care folosesc energia electrica pentru incalzire.Distribuitor sistem de incalzire in pardoseala Beneficiile economice ale acestui sistem sunt enorme, cu toate ca uneori costurile de instalare le pot depasi pe cele ale radiatoarelor si caloriferelor clasice. Acest lucru se datoreaza faptului ca aerul incalzit la nivelul pardoselii nu trebuie sa fie decat cu cateva grade mai cald decat cel din restul incaperii, intrucat dilatarea sa il face sa se ridice imediat, si acopera fara probleme si oprelisti intreagul volum al camerei. Mai precis, temperatura la care trebuie sa ajunga aerul langa pardoseala pentru a ajunge sa incalzeasca intreaga camera este de doar 25-29 de grade Celsius.

Cea mai eficienta metoda de incalzire

In cazul incalzirii clasice, prin radiatoare, temperatura apei circulate prin sistem, si in consecinta a aerului din preajma radiatorului, trebuie sa fie mult mai mare, pentru ca distributia in intreaga incapere sa se poata realiza relativ omogen. Economiile realizate datorita incalzirii in pardoseala justifica pe deplin costurile mai ridicate ale instalarii, intrucat aproape ca nu pot fi comparate gradele de eficienta ale celor doua solutii.

De ce este incalzirea prin pardosela mai sanatoasa?

Insa pomeneam in titlu de un aspect medical. De ce anume ar fi incalzirea in pardoseala mai sanatoasa? Simplu – in primul rand, asigurand incalzirea la nivelul picioarelor, problemele reumatice iscate de frig si umezeala se vor ameliora simtitor. Dar mai exista un aspect, ceva mai putin evident. Radiatoarele, prin pozitia lor apropiata de perete – uneori ele sunt chiar inchise in custi de protectie – le transforma in adevarate fortarete pentru o sumedenie de alergemi – particule de praf, gaze microscopice, polen si fragmente vegetale si asa mai departe, care pot fi adevarate cosmare pentru cei ce sufera de astm sau de alergii. Cu atat mai mult se poate agrava aceasta problema, cu cat aceste particule microscopice sunt recirculate constant prin incaperi tocmai de fenomenul de ridicare a aerului cald produs de aceste radiatoare, in spatele carora curatenia este aproape imposibila.

Elimina problema alergenilor

Sistemele de incalzirea in pardoseala elimina complet aceasta problema. Atata timp cat podeaua este curata – la fel va fi si aerul din incapere. Alergemii, gazele, praful, toate acestea pot fi reduse semnificativ odata cu instalarea acestui tip de incalzire. Combinati acest beneficiu cu economiile asociate si veti avea cu adevarat o perspectiva de ansamblu asupra acestei idei geniale a romanilor, redescoperita si rafinata in secolul 20.
Contacteaza-ne pentru mai multe informatii si consiliere gratuita despre sistemele de incalzire in pardoseala!

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›