Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Incalzirea in pardoseala – o solutie sanatoasa

  1. Concept cu istoric bogat
  2. Sistem redescoperit si rafinat
  3. Cea mai eficienta metoda de incalzire
  4. De ce este incalzirea prin pardosela mai sanatoasa?
  5. Elimina problema alergenilor
  6. Contacteaza-ne!

caldarium - o forma de incalzire subterana a romanilorConcept cu istoric bogat

Incalzirea in pardoseala este perceputa adeseori ca o solutie foarte moderna pentru controlul termic al incaperilor, si intr-un fel acest lucru este adevarat, cel putin atat timp cat ne referim la materialele folosite acum si la tehnica de instalare si de control a temperaturii. Insa ideea in sine nu e deloc noua – geniul ingineresc al romanilor ne-a luat-o cu mult inainte, la fel ca in cazul betonului sau al deliciosului hamburger. Constructorii romani au inteles repede ca aerul cald tinde sa se ridice, astfel incat au construit pardoseli speciale, cu adevarate labirinturi de aerisire, prin care circula aer incalzit in incaperi subterane prin foc deschis.

 

 

 

 

Sistem redescoperit si rafinat

Acum insa, acelasi efect poate fi obtinut mult mai usor prin integrarea sub pardoseala a unor rezistente care folosesc energia electrica pentru incalzire.Distribuitor sistem de incalzire in pardoseala Beneficiile economice ale acestui sistem sunt enorme, cu toate ca uneori costurile de instalare le pot depasi pe cele ale radiatoarelor si caloriferelor clasice. Acest lucru se datoreaza faptului ca aerul incalzit la nivelul pardoselii nu trebuie sa fie decat cu cateva grade mai cald decat cel din restul incaperii, intrucat dilatarea sa il face sa se ridice imediat, si acopera fara probleme si oprelisti intreagul volum al camerei. Mai precis, temperatura la care trebuie sa ajunga aerul langa pardoseala pentru a ajunge sa incalzeasca intreaga camera este de doar 25-29 de grade Celsius.

Cea mai eficienta metoda de incalzire

In cazul incalzirii clasice, prin radiatoare, temperatura apei circulate prin sistem, si in consecinta a aerului din preajma radiatorului, trebuie sa fie mult mai mare, pentru ca distributia in intreaga incapere sa se poata realiza relativ omogen. Economiile realizate datorita incalzirii in pardoseala justifica pe deplin costurile mai ridicate ale instalarii, intrucat aproape ca nu pot fi comparate gradele de eficienta ale celor doua solutii.

De ce este incalzirea prin pardosela mai sanatoasa?

Insa pomeneam in titlu de un aspect medical. De ce anume ar fi incalzirea in pardoseala mai sanatoasa? Simplu – in primul rand, asigurand incalzirea la nivelul picioarelor, problemele reumatice iscate de frig si umezeala se vor ameliora simtitor. Dar mai exista un aspect, ceva mai putin evident. Radiatoarele, prin pozitia lor apropiata de perete – uneori ele sunt chiar inchise in custi de protectie – le transforma in adevarate fortarete pentru o sumedenie de alergemi – particule de praf, gaze microscopice, polen si fragmente vegetale si asa mai departe, care pot fi adevarate cosmare pentru cei ce sufera de astm sau de alergii. Cu atat mai mult se poate agrava aceasta problema, cu cat aceste particule microscopice sunt recirculate constant prin incaperi tocmai de fenomenul de ridicare a aerului cald produs de aceste radiatoare, in spatele carora curatenia este aproape imposibila.

Elimina problema alergenilor

Sistemele de incalzirea in pardoseala elimina complet aceasta problema. Atata timp cat podeaua este curata – la fel va fi si aerul din incapere. Alergemii, gazele, praful, toate acestea pot fi reduse semnificativ odata cu instalarea acestui tip de incalzire. Combinati acest beneficiu cu economiile asociate si veti avea cu adevarat o perspectiva de ansamblu asupra acestei idei geniale a romanilor, redescoperita si rafinata in secolul 20.
Contacteaza-ne pentru mai multe informatii si consiliere gratuita despre sistemele de incalzire in pardoseala!

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

Vezi toate ›