Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Încălzirea prin pardoseală conservă într-adevăr energia?


Încălzirea prin pardoseală asigură un confort inegalabil. Acest sistem este unul foarte eficient prin care căldura se distribuie uniform în întreaga încăpere. Totodată, încălzirea prin pardoseală îți permite să controlezi cu precizie temperatura prin intermediul termostatului.

Află în continuare cum te poate ajuta acest tip de sistem să conservi energia.

Încălzirea în pardoseală și avantajele ei

Încălzire prin pardoseală se bazează pe un sistem de cabluri montate sub pardoseală și alimentate cu energie electrică.

Atunci când sistemul este pornit și cablurile încep să se încălzească, vei simți cum căldura este emanată de la nivelul podelei. Tocmai acest mod de distribuire a căldurii, de jos în sus ajută la conservarea energiei, întrucât aerul se menține la o temperatură ridicată pentru mai mult timp.

În comparație cu încălzire tradițională prin calorifer, sistemul de încălzire prin pardoseală are un randament mai ridicat, deoarece acoperă întreaga suprafață a încăperii și o încălzește în mod uniform.

Prin comparație, caloriferul sau radiatorul încălzesc zona din imediata lor apropiere, iar cu cât te poziționezi mai departe de aceste surse de încălzire, temperatura scade. Cu aceste sisteme tradiționale, fie lași încălzirea pornită pentru mai mult timp, fie crești constant temperatura pentru a putea ajunge la confortul dorit.

Totodată, prin radiatoare sau calorifere, căldura este emanată în sus, astfel temperatura este ridicată la nivelul superior al încăperii, dar partea inferioară, cea în care te afli, rămâne mai rece. Acest lucru contribuie la ineficiența lor din punct de vedere economic.

În schimb, sistemul de încălzire prin pardoseală este unul mult mai eficient, deoarece nu produce o cantitate prea mare de căldură într-o singură parte a încăperii sau casei. Astfel, nu ești forțat să suprasoliciți sistemul pentru a obține temperatura dorită într-o anumită parte a casei, iar în final, economisești bani la plata facturii.

Încălzirea prin pardoseală poate fi utilizată pe perioade mai scurte de timp, fiindcă încălzește rapid întreaga suprafață și funcționează la temperaturi mult mai mici față de încălzirea prin calorifer, aspecte care contribuie la un consum redus de energie.

Salvează energie cu încălzirea în pardoseală

Statistic vorbind, anual poți cheltui cu până 15% mai puțin dacă optezi pentru încălzirea prin pardoseală deoarece acest sistem operează la temperaturi mai reduse și implică mai puține pierderi față de sistemele clasice de încălzire.

Întrucât întreaga suprafață a camerei emană căldură, te poți bucura de un nivel ridicat de confort în oricare loc. Spre deosebire de sistemele clasice de încălzire care creează un spațiu mai cald doar în apropierea caloriferului, lăsând podeaua rece, cu încălzirea prin pardoseală poți păși lejer pe jos sau poți chiar să te așezi pe podea și să ai parte de confortul dorit.

Cu ajutorul termostatului, poți controla căldura prin pardoseală în funcție de necesități și preferințe, reușind să ții factura de curent sub control și în felul acesta. Dacă nu toate zonele din casă sunt locuite, poți seta sistemul astfel încât acestea să nu fie încălzite. Termostatul îți arată clar temperatura și îți permite să faci modificările dorite, iar dacă simți că ai ajuns la nivelul de confort vizat sau urmează să pleci de acasă, poți opri sistemul pentru a nu consuma energie în plus.

Pentru ca încălzirea prin pardoseală să fie cu adevărat una eficientă este însă nevoie ca locuința să fie izolată corespunzător.

În concluzie, căldura prin pardoseală reușește să conserve energia și să contribuie la un consum redus și la facturi rezonabile. Pentru mai multe informații utile despre acest tip de încălzire, rămâi conectat la blogul nostru.

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›