Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Incalzirea in pardoseala in gradinite, scoli si universitati


incalzirea in pardoseala in scoli

Organizatiile din sectorul public au multe de luat in considerare atunci cand se gandesc ce optiune de incalzire sa aleaga pentru o instalatie.

Costurile, impactul asupra mediului, intretinerea, eficacitatea si confortul au toate un rol foarte important. Gradinitile, scolilele si universitatile s-au orientat mai mult catre incalzirea in pardoseala ca sursa de caldura primara in ultimii ani datorita mai multor factori.

Un mediu termic confortabil este una dintre prioritatile esentiale pentru fiecare director, profesor si consiliu scolar. Acesta ajuta la confortul profesorilor si al elevilor / studentilor, ajutandu-i sa fie mai eficienti.

Importanta confortului termic in scoli

Copiii petrec perioade lungi de timp in clasa. Acest lucru face ca promovarea unui mediu confortabil pe termen lung sa fie extrem de importanta, fiind necesar atat pentru sanatatea si bunastarea copilului, cat si pentru performanta si productivitatea acestuia.

Daca elevii si studentii nu dispun de caldura necesara in clasa, in timpul lectiilor este foarte mare probabilitatea ca acestia sa nu acorde atentia necesara si este mult mai probabil sa fie intr-o dispozitie proasta, care nu este favorabila invatarii.

Avantajele unui sistem de incalzire in pardoseala pentru sistemele de invatamant

Incalzirea in pardoseala vine cu nenumarate avantaje de care sistemele de invatamant pot beneficia:

 • Datorita temperaturilor de exploatare mai scazute si a conductelor sau ascunse sub podea, incalzirea in pardoseala elimina riscul de arsuri
 • Reducerea riscului de ranire – spatiul din fata peretilor este eliberat si se evita riscul ca elevii sa se loveasca de marginile ascutite de la calorifere
 • Exista mai multa flexibilitate la proiectarea structurii birourilor si a salilor de clasa, deoarece este disponibil mai mult spatiu
 • Este redusa miscarea aerului si reducerea particulelor de praf si lasa incaperile mai curate si mai sanatoase
 • Este un adevarat beneficiu pentru sanatate pentru cei care sufera de astm si alte probleme respiratorii
 • Economie de bani – solutiile de incalzire in pardoseala prezinta avantajul unei economii de bani, prin controlul temperaturii la nivelul podelei. Mai mult, incalzirea facandu-se de jos in sus, confortul termic va fi atins mult mai usor decat in cazul altor sisteme de incalzire.
 • Imbunatatirea estetica a incaperii

De ce sa alegi incalzirea in pardoseala?

Incalzirea prin pardoseala este solutia perfecta pentru un mediu mare precum scoala. Acest tip de incalzire creeaza o caldura radianta si ambientala, care se raspandeste uniform in orice camera in care este instalat un astfel de sistem, fiind una din cele mai sigure forme de incalzire pe care o poate avea o cladire.

Cladirile de invatamant sunt mari consumatori de energie, in special cand vine vorba de incalzire. Sistemul de incalzire prin pardoseala va echilibra confortul personalului si al elevilor cu un model durabil din punct de vedere ecologic si financiar.

In functie de tipul de incalzire prin pardoseala pe care il alegi, vei avea costuri mai mult decat rezonabile. Din punct de vedere financiar, incalzirea prin pardoseala te va ajuta sa economisesti bani chiar incepand cu sezonul in care ai montat-o.

Un astfel de sistem este complet reglabil si controlabil, voi avand ultimul cuvant de spus referitor la cata energie se consuma, in ce interval de timp, la ce pret etc. Cu aceasta abordare, puteti reduce facturile de energie ale scolii.

Planificarea si instalarea sistemului de incalzire prin pardoseala

Planificarea si instalarea unui astfel de sistem ar trebui sa aiba loc in timpul verii, atunci cand personalul si studentii sunt in vacanta / concediu, deoarece instalarea lui necesita un anumit volum de munca si desigur si o anumita perioada de timp. Aceste doua aspecte sunt influentate si de vechimea cladirii in care urmeaza sa fie amplasat.

In majoritatea cazurilor, pardoseala va trebui sa fie inlaturata si reconstruita. Pe langa aceasta, trebuie tinut cont si de structura existenta a cladirii, care trebuie sa fie compatibila cu instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala.

De asemenea, sunt mai multe aspecte care trebuie luate in considerare atunci cand instalati un sistem de incalzire prin pardoseala:

 • Trebuie avut in vedere mobilierul fix
 • Atentie la montajul cablurilor de incalzire
 • Montarea senzorilor sa tina seama de caracteristicile camerei
 • Termostatele de perete sa fie ferite de soare
 • Izolatia termica sa fie inclusa la instalare

Cat costa instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala?

Stim ca in acelasi timp oamenii sunt nelamuriti in legatura cu pretul incalzirii in pardoseala. De cele mai multe ori, pretul investitiei initiale retine consumatorii casnici sa recurga la acest sistem de incalzire, chiar daca, asa cum s-a demonstrat de nenumarate ori, dincolo de pretul platit la montarea si darea in functiune a sistemului, utilizatorii acestor sisteme reusesc sa economiseasca intre 20% si 40% la plata lunara a facturilor cu incalzirea.

Concluzie

Dupa cum ati observat, incalzirea in pardoseala poate veni cu multe beneficii pentru scoli, gradinite si universitati. Daca doriti sa dispuneti de un confort termic ridicat pe termen lung si sa reduceti facturile spatiului, cu siguranta incalzirea in pardoseala este raspunsul.

Puteti afla mult mai multe informatii despre acest tip de incalzire contactandu-ne. Spor la treaba!

Incalzirea in pardoseala in gradinite, scoli si universitati

Articole si noutati

 • 28 Aug. 2020 E parchetul din locuinta ta potrivit pentru incalzirea prin pardoseala?

  Articol original scris in data de 28 Martie 2016, actualizat in 28 August 2020. Una dintre cele mai importante intrebari la care trebuie sa raspunzi atunci cand doresti sa iti montezi un sistem de incalzire prin pardoseala este daca tipul de parchet pe care il ai deja montat se preteaza la o astfel de instalatie Citeste mai mult »

 • incalzirea electrica prin pardoseala are numeroase avantaje fata de sistemele de incalzire clasice, printre care faptul ca este mai economica, mai confortabila si mai estetica
  26 Aug. 2020 Care sunt avantajele incalzirii in pardoseala?

  Articol original scris in data de 25 Aprilie 2014, actualizat in 26 August 2020. Incalzirea in pardoseala este o solutie practica si eleganta pentru incalzirea oricarei incaperi, fie ca este folosita ca sursa unica de incalzire, fie ca sursa complementara. Deoarece am auzit deseori intrebari de tipul: “care sunt avantajele incalzirii in pardoseala?” sau “de Citeste mai mult »

 • 28 Jul. 2020 5 idei cum iti poti amenaja terasa

  Sa ai acces la o terasa sau un balcon din apartamentul tau este minunat, deoarece acest loc il poti transforma intr-un refugiu perfect pentru relaxare. Momentele petrecute pe terasa in timpul verii pot fi aproape ca o mini vacanta. Mai jos ti-am pregatit cateva idei de design despre cum iti poti amenaja terasa pentru a Citeste mai mult »

 • tipuri de incalzire pentru camera de gradina
  17 Jul. 2020 GHID: Cum iti poti incalzi gradina interioara

  Exista multe optiuni de incalzire atunci cand ai o gradina interioara, iar una dintre cele mai populare metode este incalzirea in pardoseala. Aceasta este o alegere excelenta pentru o camera de gradina, deoarece ofera un sistem de incalzire confortabil, usor de controlat, care este discret si nu impiedica pozitionarea mobilierului. Solutia potrivita de incalzire depinde Citeste mai mult »

 • Pasii instalarii unui sistem de incalzire prin pardoseala
  30 Jun. 2020 Pasii instalarii unui sistem de incalzire prin pardoseala

  Sistemele de incalzire prin pardoseala sunt o optiune foarte populara de a iti incalzi locuinta. In ultimii ani acestea au luat un avant in ceea ce priveste numarul de clienti si incaperile incalzite. Acest lucru nu e ceva surprinzator daca privim avantajele unui asemenea sistem. Astfel, pe langa faptul ca acestea aduc un plus urias Citeste mai mult »

 • 22 Jun. 2020 Ce trebuie sa faci si sa nu faci atunci cand iti instalezi un sistem de incalzire in pardoseala

  Ne-am gandit sa iti prezentam unele dintre cele mai importante puncte pe care trebuie sa le retii atunci cand iti instalezi incalzire electrica in pardoseala. Ce trebuie sa faci atunci cand iti instalezi un sistem electric de incalzire in pardoseala Citeste complet toate ghidurile de instructiuni inainte de a incepe instalarea. Masoara corect toata suprafata Citeste mai mult »

 • incalzirea in pardoseala in scoli
  29 May. 2020 Incalzirea in pardoseala in gradinite, scoli si universitati

  Organizatiile din sectorul public au multe de luat in considerare atunci cand se gandesc ce optiune de incalzire sa aleaga pentru o instalatie. Costurile, impactul asupra mediului, intretinerea, eficacitatea si confortul au toate un rol foarte important. Gradinitile, scolilele si universitatile s-au orientat mai mult catre incalzirea in pardoseala ca sursa de caldura primara in Citeste mai mult »

 • incalzirea in pardoseala in salile de sport
  26 May. 2020 Sistemul de incalzire prin pardoseala pentru salile sportive

  Salile de sport Salile de sport sunt cladiri multifunctionale care ofera posibilitatea tuturor persoanelor de a practica o activitate fizica si de recreere. De la salile de sport scolare pana la salile de fitness, exista o varietate de asemenea cladiri, fiecare venind cu cerintele proprii in ceea ce priveste, scopul, calitatea, aspectul si sustenabilitatea. Printre Citeste mai mult »

Vezi toate ›