Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Incalzirea in pardoseala in gradinite, scoli si universitati


incalzirea in pardoseala in scoli

Organizatiile din sectorul public au multe de luat in considerare atunci cand se gandesc ce optiune de incalzire sa aleaga pentru o instalatie.

Costurile, impactul asupra mediului, intretinerea, eficacitatea si confortul au toate un rol foarte important. Gradinitile, scolilele si universitatile s-au orientat mai mult catre incalzirea in pardoseala ca sursa de caldura primara in ultimii ani datorita mai multor factori.

Un mediu termic confortabil este una dintre prioritatile esentiale pentru fiecare director, profesor si consiliu scolar. Acesta ajuta la confortul profesorilor si al elevilor / studentilor, ajutandu-i sa fie mai eficienti.

Importanta confortului termic in scoli

Copiii petrec perioade lungi de timp in clasa. Acest lucru face ca promovarea unui mediu confortabil pe termen lung sa fie extrem de importanta, fiind necesar atat pentru sanatatea si bunastarea copilului, cat si pentru performanta si productivitatea acestuia.

Daca elevii si studentii nu dispun de caldura necesara in clasa, in timpul lectiilor este foarte mare probabilitatea ca acestia sa nu acorde atentia necesara si este mult mai probabil sa fie intr-o dispozitie proasta, care nu este favorabila invatarii.

Avantajele unui sistem de incalzire in pardoseala pentru sistemele de invatamant

Incalzirea in pardoseala vine cu nenumarate avantaje de care sistemele de invatamant pot beneficia:

 • Datorita temperaturilor de exploatare mai scazute si a conductelor sau ascunse sub podea, incalzirea in pardoseala elimina riscul de arsuri
 • Reducerea riscului de ranire – spatiul din fata peretilor este eliberat si se evita riscul ca elevii sa se loveasca de marginile ascutite de la calorifere
 • Exista mai multa flexibilitate la proiectarea structurii birourilor si a salilor de clasa, deoarece este disponibil mai mult spatiu
 • Este redusa miscarea aerului si reducerea particulelor de praf si lasa incaperile mai curate si mai sanatoase
 • Este un adevarat beneficiu pentru sanatate pentru cei care sufera de astm si alte probleme respiratorii
 • Economie de bani – solutiile de incalzire in pardoseala prezinta avantajul unei economii de bani, prin controlul temperaturii la nivelul podelei. Mai mult, incalzirea facandu-se de jos in sus, confortul termic va fi atins mult mai usor decat in cazul altor sisteme de incalzire.
 • Imbunatatirea estetica a incaperii

De ce sa alegi incalzirea in pardoseala?

Incalzirea prin pardoseala este solutia perfecta pentru un mediu mare precum scoala. Acest tip de incalzire creeaza o caldura radianta si ambientala, care se raspandeste uniform in orice camera in care este instalat un astfel de sistem, fiind una din cele mai sigure forme de incalzire pe care o poate avea o cladire.

Cladirile de invatamant sunt mari consumatori de energie, in special cand vine vorba de incalzire. Sistemul de incalzire prin pardoseala va echilibra confortul personalului si al elevilor cu un model durabil din punct de vedere ecologic si financiar.

In functie de tipul de incalzire prin pardoseala pe care il alegi, vei avea costuri mai mult decat rezonabile. Din punct de vedere financiar, incalzirea prin pardoseala te va ajuta sa economisesti bani chiar incepand cu sezonul in care ai montat-o.

Un astfel de sistem este complet reglabil si controlabil, voi avand ultimul cuvant de spus referitor la cata energie se consuma, in ce interval de timp, la ce pret etc. Cu aceasta abordare, puteti reduce facturile de energie ale scolii.

Planificarea si instalarea sistemului de incalzire prin pardoseala

Planificarea si instalarea unui astfel de sistem ar trebui sa aiba loc in timpul verii, atunci cand personalul si studentii sunt in vacanta / concediu, deoarece instalarea lui necesita un anumit volum de munca si desigur si o anumita perioada de timp. Aceste doua aspecte sunt influentate si de vechimea cladirii in care urmeaza sa fie amplasat.

In majoritatea cazurilor, pardoseala va trebui sa fie inlaturata si reconstruita. Pe langa aceasta, trebuie tinut cont si de structura existenta a cladirii, care trebuie sa fie compatibila cu instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala.

De asemenea, sunt mai multe aspecte care trebuie luate in considerare atunci cand instalati un sistem de incalzire prin pardoseala:

 • Trebuie avut in vedere mobilierul fix
 • Atentie la montajul cablurilor de incalzire
 • Montarea senzorilor sa tina seama de caracteristicile camerei
 • Termostatele de perete sa fie ferite de soare
 • Izolatia termica sa fie inclusa la instalare

Cat costa instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala?

Stim ca in acelasi timp oamenii sunt nelamuriti in legatura cu pretul incalzirii in pardoseala. De cele mai multe ori, pretul investitiei initiale retine consumatorii casnici sa recurga la acest sistem de incalzire, chiar daca, asa cum s-a demonstrat de nenumarate ori, dincolo de pretul platit la montarea si darea in functiune a sistemului, utilizatorii acestor sisteme reusesc sa economiseasca intre 20% si 40% la plata lunara a facturilor cu incalzirea.

Concluzie

Dupa cum ati observat, incalzirea in pardoseala poate veni cu multe beneficii pentru scoli, gradinite si universitati. Daca doriti sa dispuneti de un confort termic ridicat pe termen lung si sa reduceti facturile spatiului, cu siguranta incalzirea in pardoseala este raspunsul.

Puteti afla mult mai multe informatii despre acest tip de incalzire contactandu-ne. Spor la treaba!

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›