Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Incalzirea in pardoseala: cum sa eviti problemele de functionare si instalare

probleme ale incalzirii prin pardoseala

In prezent, incalzirea prin pardoseala este unul dintre cele mai alese sisteme de incalzire. Confortul termic, eficienta energetica ridicata datorita posibilitatii de a utiliza surse de caldura ecologice si igiena sunt printre principalele avantaje ale unui astfel de sistem de incalzire.

In ciuda opiniei destul de raspandite ca incalzirea prin pardoseala este un sistem de incalzire simplu si usor de instalat, este necesar sa ne amintim si despre cateva reguli si practici de baza privind selectia si constructia sa.

Asa ca citeste mai jos cateva dintre sfaturile pe care le-am pregatit, pentru a evita disconfortul si nemultumirea fata de intregul sistem.

Testeaza sistemul inainte, in timpul si dupa instalare

Exista cateva masuri de precautie pe care le poti lua pentru a minimiza orice probleme viitoare cu incalzirea prin pardoseala. Te sfatuim sa testezi sistemul inainte de a fi instalat. Instalatorul ar trebui sa testeze un sistem electric de incalzire prin pardoseala utilizand un multimetru pentru a verifica rezistenta si integritatea incalzirii si pentru a se asigura ca nu a fost deteriorata in timpul instalarii. De asemenea, sistemul va trebui pornit pentru a vedea daca se incalzeste (nu mai mult de 10 minute).

Majoritatea problemelor vor fi dezvaluite in aceasta etapa si in cazul in care sistemul va functiona bine inainte de a pune podeaua, exista foarte putine sanse ca sistemul sa dezvolte o defectiune dupa ce pardoseala finisata a fost asezata.

Daca observi ca sistemul nu functioneaza corect in aceasta etapa, esti acoperit de garantia de instalare si poti apela oricand la producator pentru a rezolva problema.

Gasirea defectiunilor de incalzire sub pardoseala

In cazul in care se produce o defectiune dupa ce pardoseala este instalata, exista modalitati de a afla unde este defectiunea fara a fi nevoie sa ridici intreaga pardoseala. Se pot detecta defectiunile prin utilizarea unui echipament de testare specializat, care este utilizat pentru a localiza exact punctul de defectiune.

Cablul deteriorat este apoi accesat ridicand podeaua numai din acea zona si fixand problemele. Aceasta inseamna ca poti avea incredere deplina in sistemul nostru si ca exista daune minime pentru pardoseala in cazul in care este necesara o reparatie.

Deteriorari ale podelei

Schimbarile dese de temperatura si alternanta cald-rece frecventa care are loc sub stratul de parchet pot duce la diverse deteriorari ale acestuia pe termen lung.

De asemenea, daca ai instalat incalzire prin pardoseala in baie sau bucatarie, suprafata de gresie poate fi si ea afectata de-a lungul timpului. Daca observi astfel de probleme, cel mai probabil ele sunt din cauza calitatii slabe ale parchetului sau suprafetelor ceramice.

Incalzirea prin pardoseala trebuie montata de catre specialisti, iar tipul de parchet sau gresie trebuie ales pentru a face fata pe termen lung unui astfel de sistem.

Erori de termostat

Chiar daca instalatia de incalzire prin pardoseala functioneaza perfect, este posibil sa nu te simti atat de confortabil pe cat ti-ai dori. Inainte sa suspectezi probleme ale instalatiei, verifica daca termostatul nu da erori si este setat pe temperatura potrivita.

In cazul in care acesta afiseaza erori sau pare a fi in conflict cu sistemul in sine, cateva reglaje conform cartii tehnice te pot ajuta sa folosesti termostatul la capacitatea sa optima fara a inregistra pierderi de caldura sau a te simti inconfortabil in casa.

Probleme electrice

Una dintre cele mai frecvente probleme intalnite la functionarea sistemelor de incalzire prin pardoseala este reprezentata de accidentele care au loc atunci cand se toarna mortar sau adeziv pentru montarea parchetului sau gresiei.

Materialele de fixare si uneltele cu care meseriasii intind mortar sau adeziv pot ciupi sau agata unele fire electrice, acestea deteriorandu-se apoi in timp.

Recomandarea specialistilor este sa nu te ocupi niciodata de unul singur de rezolvarea problemelor de natura electrica atunci cand vine vorba despre incalzirea prin pardoseala. Cel mai bine chemi un electrician specializat in astfel de sisteme pentru a izola sau a inlocui un fir sau cablu ce prezinta probleme.

Verificati tot timpul garantia

Este important sa verificati garantia pe care o ofera un producator de incalzire prin pardoseala si timpul pe care il tranzactioneaza pentru obtinerea unui sistem.

Exista foarte putine lucruri care pot merge gresit cu incalzirea prin pardoseala Hobbit Integral RO, dar, in cazul in care ceva nu merge bine, vom fi intotdeauna aici sa va sfatuim si sa va ajutam. Ne puteti contacta oricand, aici.

Concluzie

Chiar daca instalarea unui sistem de incalzire in pardoseala pare o activitate simpla, care nu necesita un anumit nivel de cunostinte in domeniu, tinem sa subliniem importanta instalarii corecte a acestui sistem. O simpla neatentie sau necunostinta in cadrul instalarii unui asemenea sistem poate avea consecinte uriase pe termen lung, putand duce chiar si la distrugerea parchetului sau a intregului sistem.

Lista prezentata aici nu e una exhaustiva sau limitata. Astfel, pot aparea diferite de probleme in cazul nerespectarii unui plan bine pus la punct. De aceea va recomandam apelarea la un profesionist in cazul instalarii unui asemenea sistem.

Articole si noutati

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

 • 23 Jun. 2021 Cum îți poți face casa eficientă din punct de vedere economic

  Cu toții dorim să cheltuim cât mai puțin pentru plata utilităților. Chiar și în cele mai reci luni din iarnă sau în cele mai toride veri, poți economisi dacă folosești sistemele și aparatele potrivite care te ajută să ai o locuință eficientă din punct de vedere energetic. În acest articol, îți vom prezenta câteva dintre Citeste mai mult »

 • 17 Jun. 2021 Încălzirea prin pardoseală conservă într-adevăr energia?

  Încălzirea prin pardoseală asigură un confort inegalabil. Acest sistem este unul foarte eficient prin care căldura se distribuie uniform în întreaga încăpere. Totodată, încălzirea prin pardoseală îți permite să controlezi cu precizie temperatura prin intermediul termostatului. Află în continuare cum te poate ajuta acest tip de sistem să conservi energia. Încălzirea în pardoseală și avantajele Citeste mai mult »

 • 24 May. 2021 Întreținerea sistemului electric de încălzire în pardoseală

  Sistemul electric de încălzire prin pardoseală este una dintre soluțiile cele mai practice și eficiente pe care le poți alege pentru locuința ta. Un astfel de sistem este, de regulă, unul care necesită întreținere minimă. Cu toate acestea, și încălzirea prin pardoseală are nevoie de o rutină de îngrijire pentru a funcționa la cote maxime. Citeste mai mult »

 • 12 May. 2021 Ce verificări poți face pentru a nu avea probleme cu încălzirea în pardoseală

  Sistemul de încălzire prin pardoseală este un element esențial pentru confortul tău. Pentru a-l menține în condiții optime, e nevoie să realizezi niște lucrări de întreținere și verificare în mod regulat. Indiferent că sistemul tău funcționează cu energie electrică sau apă, lucrările de mentenanță sunt importante. Află în continuare când și cum le poți realiza. Citeste mai mult »

 • 21 Apr. 2021 Încălzirea în pardoseală: Cu sau fără covoare în casă? Avantaje și dezavantaje

  Pentru mulți dintre noi, covorul este un obiect indispensabil în casă. Dacă te-ai obișnuit să ai covoare, casa pare goală fără ele. Însă, atunci când îți montezi un sistem de încălzire prin pardoseală, te gândești că cel mai bine ar fi să renunți la covor pentru că s-ar putea să blocheze căldura, împiedicându-te să beneficiezi Citeste mai mult »

 • 16 Apr. 2021 Tendințe de design interior în 2021: Cum să îți amenajezi casa în pas cu moda

  Anul trecut ne-a schimbat radical viața. Pentru mulți dintre noi, casa s-a transformat și în birou și a devenit locul în care am petrecut cea mai mare parte a timpului. Prin urmare, am realizat ce modificări ar trebuie să facem în propria locuință pentru a ne simți cât mai confortabil în spațiul în care trăim. Citeste mai mult »

Vezi toate ›