Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Incalzirea gazonului pe terenurile de fotbal

Hobbit Integral Ro a incalzit 10 terenuri de fotbal ale marilor echipe din Romania

 

Terenuri de fotbal cu gazon incalzit

Una dintre cele mai importante aplicatii a sistemelor de incalzire in pardoseala o reprezinta incalzirea gazonului pe terenurile de fotbal. Marile stadioane din strainatate nu pot functiona legal in lipsa unui astfel de sistem, iar in Romania, incepand cu 2012, exista norme ce impun incalzirea gazonului cu sisteme profesioniste de incalzire electrica.

Desi numai cateva astfel de terenuri din Liga I sunt conforme legislatiei in vigoare (Hobbit Integral Ro avand in portofoliu 11 dintre acestea), este important de mentionat ca nu numai stadioanele profesioniste de fotbal pot beneficia de pe urma incalzirii gazonului, ci si terenurile de sport aferente scolilor, hotelurilor, complexelor rezidentiale ce includ oportunitati de sport si agrement si asa mai departe.

In afara de faptul ca anularea sau amanarea unui meci de fotbal din cauza zapezii sau inghetului reprezinta o problema financiara cu multiple implicatii in lumea sportiva, un teren prevazut cu sisteme speciale de incalzire a gazonului ofera siguranta participantilor si asigura in acelasi timp si grabirea cresterii gazonului si imbunatatirea calitatii acestuia.

Avantaje:

Haideti sa vedem cateva dintre avantajele instalarii de sisteme de incalzire electrica a gazonului pe terenurile de fotbal :

 • Asigura o temperatura constanta de 7 – 10 grade Celsius la radacina gazonului, permitand cresterea si dezvoltarea acestuia in conditii de inalta calitate indiferent de temperatura de afara.
 • Instalatiile primesc informatiile necesare de la senzorii instalati la suprafata terenului, excluzandu-se astfel orice fel de situatii neprevazute.
 • Instalatiile de incalzire a gazonului asigura un teren de fotbal uscat, lipsit de gheata si zapada, precum si topirea in timp real a zapezii care s-ar putea depune in timpul unei competitii sportive.
 • Dupa terminarea sezonului rece gazonul are nevoie de mai putine pregatiri si ingrijiri, acestea fiind reduse ca perioada de timp. In acest caz, indiferent daca vorbim de un teren profesionist de fotbal sau un teren dintr-un complex hotelier, instalatiile de incalzire a gazonului vor economisi timp si bani cu intretinerea/ repararea si ingrijirea gazonului dupa perioada de iarna.
 • Astfel de sisteme de incalzire pot prelungi un sezon competitional cu pana la 2 luni.
 • Sistemele de incalzire electrica a terenurilor de sport ajuta de asemenea si la buna functionare a sistemelor de drenaj specifice terenului respectiv.

Alte aplicatii pe terenuri de sport:

Asa cum ziceam, si alte terenuri de sport pot beneficia de avantajele incalzirii electrice a gazonului deoarece aceasta se poate adapta la suprafata totala a terenului. Cablurile de incalzire electrica sunt dispuse la o adancime de 20 – 25 de centimetri in sol, la o distanta ce trebuie sa asigure putere instalata de 90 – 100W/mp.

Daca va temeti ca instalarea a astfel de sisteme va distruge gazonul de pe un teren sportiv gata amenajat, nu trebuie sa va speriati. Instalarea de sisteme de incalzire electrica a gazonului se poate realiza si fara a decoperta terenul. Exista utilaje speciale care ingroapa cablurile la distanta optima de 20 – 25 de centimetri adancime, fara a afecta gazonul deja existent. Orice urma a lucrarilor de instalare a cablurilor electrice va deveni de neobservat in urmatoarele doua saptamani, suficient cat gazonul existent sa se refaca.

Pentru orice alte detalii sau informatii legate de incalzirea terenurilor de sport, asteptam sa ne contactati oricand folosind formularul din dreapta!

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›