Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Încălzirea electrică în pardoseală: ce trebuie să știi despre covoarele electrice


Încălzirea prin pardoseală, unul dintre cele mai eficiente sisteme de încălzire disponibile la ora actuală, se poate implementa fie prin cabluri de încălzire, fie prin covor electric. În cele ce urmează, îți vom povesti tot ceea ce trebuie să șții despre cea de-a două metodă. Află ce presupune un covor electric, cum se instalează și ce beneficii prezintă.

Ce este un covor electric și cum se instalează

Un covor electric este practic un cablu subțire care se montează pe o plasă construită din material plastic. Acest tip de covor este fabricat în suluri și se poate achiziționa în diverse lungimi, lățimea standard fiind de 0,5 metri. Grosimea unui covor electric este foarte redusă (circa 3-4 milimetri).

Covorul electric se montează direct sub pardoseală, fie că aceasta este construită din gresie sau plăci ceramice sau în stratul de nivelare/adeziv, în cazul podelei.

Pentru a monta cu succes covorașul electric, primul lucru de care trebuie să ții cont, mai ales dacă te vei ocupa pentru prima dată de un astfel de proiect este manualul producătorului. Ia în considerare pașii, dar și recomandările pe care le vei găsi în acel ghid specific covorului electric pe care l-ai achiziționat.

Ca să înțelegi ce presupune instalarea unui covor electric, iată pașii principali:

 • Covorul electric se desfășoară înainte de montare, cablurile de încălzire fiind poziționate în sus;
 • Se verifică aderența dintre acesta și suprafața pe care va fi montat, aceasta trebuie să fie perfectă;
 • Covorul nu trebuie instalat pe suprafețe care nu sunt uniforme sau suficient de solide;
 • Cablurile trebuie întinse perfect, fără a se îndoi sau a se intersecta între ele sau cu alte cabluri;
 • O distanță de cel puțin 50 milimetri trebuie să separe cablurile între ele, dar și de elementele conducătoare, țevi sau alte surse de căldură;
 • La fixarea covorașului electric, se folosește adeziv de faianță sau dublu-adeziv;
 • După instalare, covorașul electric nu trebuie acoperit cu mobilă, pentru a beneficia de efectul său, acesta trebui lăsat descoperit la o înălțime de minim 5 centimetri;
 • Cablurile covorului nu se vor tăia atunci când acesta a ajuns la limita perimetrului în care este instalat, ci doar partea din plasă.

În ce situații este recomandat covorul electric?

 • Covoarele electrice se pretează cel mai bine la următoarele condiții:
 • Pardoseli subțiri;
 • Încăperi de dimensiuni medii și mici;
 • Lucrări de renovare de mică amploare: covorașul electric se potrivește cel mai bine spațiilor reduse și lucrărilor care le vizează;
 • Sisteme de încălzire auxiliară: dacă ai un spațiu în care deja folosești un sistem de încălzire, dar vrei să ai parte de un surplus de căldură, covorul electric cu o putere de 100 W/m2 este o alegere optimă;
 • Sursă de căldură pentru băi: covorașele electrice cu putere de 150 W/m2 pot fi utilizate și ca sursă principală de căldură, fiind în general folosite în acest scop în băi;
 • Montare la suprafața pardoselii: în cazul gresiei care nu se poate înlătura, covorașul electric poate fi montat și la suprafața acesteiea, iar înălțimea podelei nu va fi vizibil afectată întrucât grosimea covorașului este de doar câțiva milimetri.

Avantajele covorului electric

 • Acest sistem de încălzire va aduce un randament ridicat, cu atât mai mult în locuințele care au un sistem de izolare termică bine pus la punct;
 • Căldura radiată de la sol prin intermediul covorului electric se simte imediat la nivelul încăperii, acesta fiind cel mai eficient mod de a îți încălzi casa;
 • Datorită faptului că acest sistem funcționează pe curent, costurile de încălzire pot fi mult mai mici, tu având autonomie totală în setarea, pornirea și oprirea sa;
 • Covorul electric te poate ajuta să îți optimizezi spațiul disponibil. Acesta nu presupune niciun fel de țevi, calorifere sau alt tip de instalații care ocupă loc și pot strica aspectul locuinței tale;
 • Acest sistem este minimalist, ușor de montat și de utilizat, temperatura reglându-se printr-un termostat;
 • Cu ajutorul covorașului electric, aerul cald este distribuit în mod uniform în încăpere, iar particulele de praf nu circulă, așa cum se întâmplă în cazul radiatoarelor, de exemplu. Acest lucru poate fi foarte benefic pentru persoanele cu probleme de sănătate cauzate sau agravate de prezența prafului;
 • La nivel macro, unul dintre avantajele cele mai semnificative ale încălzirii prin pardoseală este faptul că aceasta consumă energie electrică regenerabilă, spre deosebire de sistemele pe bază de gaz.

Vrei să reduci impactul tău asupra mediului și să te bucuri de căldură la discreție, fără a petrece prea mult timp în instalarea unui sistem de încălzire? Atunci, ia în considerare covorul electric și contactează-ne oricând pentru mai multe informații.

Articole si noutati

 • 17 Jun. 2021 Încălzirea prin pardoseală conservă într-adevăr energia?

  Încălzirea prin pardoseală asigură un confort inegalabil. Acest sistem este unul foarte eficient prin care căldura se distribuie uniform în întreaga încăpere. Totodată, încălzirea prin pardoseală îți permite să controlezi cu precizie temperatura prin intermediul termostatului. Află în continuare cum te poate ajuta acest tip de sistem să conservi energia. Încălzirea în pardoseală și avantajele Citeste mai mult »

 • 24 May. 2021 Întreținerea sistemului electric de încălzire în pardoseală

  Sistemul electric de încălzire prin pardoseală este una dintre soluțiile cele mai practice și eficiente pe care le poți alege pentru locuința ta. Un astfel de sistem este, de regulă, unul care necesită întreținere minimă. Cu toate acestea, și încălzirea prin pardoseală are nevoie de o rutină de îngrijire pentru a funcționa la cote maxime. Citeste mai mult »

 • 12 May. 2021 Ce verificări poți face pentru a nu avea probleme cu încălzirea în pardoseală

  Sistemul de încălzire prin pardoseală este un element esențial pentru confortul tău. Pentru a-l menține în condiții optime, e nevoie să realizezi niște lucrări de întreținere și verificare în mod regulat. Indiferent că sistemul tău funcționează cu energie electrică sau apă, lucrările de mentenanță sunt importante. Află în continuare când și cum le poți realiza. Citeste mai mult »

 • 21 Apr. 2021 Încălzirea în pardoseală: Cu sau fără covoare în casă? Avantaje și dezavantaje

  Pentru mulți dintre noi, covorul este un obiect indispensabil în casă. Dacă te-ai obișnuit să ai covoare, casa pare goală fără ele. Însă, atunci când îți montezi un sistem de încălzire prin pardoseală, te gândești că cel mai bine ar fi să renunți la covor pentru că s-ar putea să blocheze căldura, împiedicându-te să beneficiezi Citeste mai mult »

 • 16 Apr. 2021 Tendințe de design interior în 2021: Cum să îți amenajezi casa în pas cu moda

  Anul trecut ne-a schimbat radical viața. Pentru mulți dintre noi, casa s-a transformat și în birou și a devenit locul în care am petrecut cea mai mare parte a timpului. Prin urmare, am realizat ce modificări ar trebuie să facem în propria locuință pentru a ne simți cât mai confortabil în spațiul în care trăim. Citeste mai mult »

 • 25 Mar. 2021 Cum ajută încălzirea în pardoseală adulții și copiii cu alergii?

  Dacă datorită unei probleme de sănătate ești afectat cu ușurință de praful din casă, ar trebui să te gândești cum poți reduce impactul acestuia. Desigur, să ștergi zilnic praful te poate ajuta, însă acesta nu va fi niciodată complet eliminat, motiv pentru care ar trebui să adopți măsuri care limitează efectele sale neplăcute. Sistemul de Citeste mai mult »

 • 12 Mar. 2021 Încălzirea electrică în pardoseală: ce trebuie să știi despre covoarele electrice

  Încălzirea prin pardoseală, unul dintre cele mai eficiente sisteme de încălzire disponibile la ora actuală, se poate implementa fie prin cabluri de încălzire, fie prin covor electric. În cele ce urmează, îți vom povesti tot ceea ce trebuie să șții despre cea de-a două metodă. Află ce presupune un covor electric, cum se instalează și Citeste mai mult »

 • ce tipuri de pardoseala sunt la moda in 2021
  22 Feb. 2021 2021: Ce tipuri de pardoseală sunt la modă anul acesta

  Abia aștepți să înceapă primăvara pentru a demara acele lucrări de renovare a locuinței pe care le-ai planificat încă de anul trecut? Dacă unul dintre proiectele tale implică modificarea pardoselii, te afli în locul potrivit. Urmează să îți prezentăm cele mai populare tipuri de pardoseală care vor domina trendurile anului 2021. Află mai multe despre Citeste mai mult »

Vezi toate ›