Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

In ce tip de locuinta se potriveste incalzirea electrica prin pardoseala

Fizica predata in gimnaziu ne invata ca aerul cald este mai usor decat cel rece, avand asadar tendinta sa se ridice. Intr-un spatiu inchis – o camera, de pilda, acest lucru duce la formarea unui curent subtil de aer, provocat de faptul ca aerul cald emis de radiatoarele clasice urca rapid spre tavan, impingand aerul rece in jos si racind practic pardoseala, cel putin pana la atingerea echilibrului termic al incaperii, proces care poate dura ore intregi.

Diferentele de temperatura percepute din pricina acestui fenomen pot duce la cresterea facturilor de incalzire (tindem sa folosim radiatorul mai mult decat ar fi necesar in cazul unei distributii mai eficiente a temperaturii). Solutia pe care o propunem noi se afla la picioarele dumneavoastra, literalmente.

Pardoseala – fie ca sursa unica de incalzire, fie ca sursa complementara – este suprafata optima de distributie a energiei termice in incapere, asigurand maximul de fiabilitate, confort si eficienta. Si, mai mult decat atat, incalzirea prin pardoseala este lesne de instalat, foarte versatila si necesita intretinere minima! Sistemele de incalzire in pardoseala pot fi instalate in virtualmente orice fel de suprafata, de la beton, la gresie si chiar la lemn, atata timp cat se respecta specificatiile oferite de producatorii fiecarei suprafete in parte.

Incalzirea electrica prin pardoseala este asadar potrivita pentru orice locuinta a carei proprietari sunt constienti de valoarea ecologica, dar si economica, a eficientei termice. Sistemul permite un control strict si fin al consumului de energie si al temperaturii, cu pierderi minime.

Mai exista de asemenea aspectul estetic – imaginati-va o camera perfect incalzita, usor de redecorat si zugravit, fara radiatoare, calorifere sau tevi pe pereti. Radiatoarele au, fara indoiala, o sumedenie de merite, dar aspectul estetic nu a fost niciodata unul din ele. Ei bine, incalzirea prin pardoseala elimina complet problema gasirii echilibrului intre design si utilitate in ceea ce priveste sistemul de incalzire.

Locuinta ideala pentru instalarea unui sistem de incalzire prin pardoseala va fi asadar orice casa care se doreste ecologica, economica si estetica!

 

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›