Sistemul de incalzire ideal

pentru un maxim de confort

Ghidul tau in renovarea casei

renovarea casei - incalzire in pardoseala

Renovarea casei este de cele mai multe ori un proiect de mare amploare, care trebuie implementat cu mare grija pentru a fi sigur ca rezolvi toate problemele si te si incadrezi in buget.

Renovarea casei vine si cu destul de multe situatii neprevazute la care trebuie sa te adaptezi rapid, diverse costuri suplimentare si mici probleme pe care nu ai cum sa le eviti in aparenta.

Pentru a realiza totusi un astfel de proiect de avergura, astazi am decis sa iti oferim un scurt ghid de renovare al casei, care sa te ajute sa iti indeplinesti scopurile propuse.

1. Planificarea

Probabil cea mai dificila etapa din orice proiect de renovare, planificarea trebuie sa fie cat mai detaliata, dar si destul de flexibila pentru a lasa loc rezolvarii situatiilor neprevazute.

 • Decide ce este prioritar sa renovezi. Specialistii te sfatuiesc ca atunci cand te apuci de un proiect de renovare sa incluzi schimbari masive in infrastructura. Te va costa mai mult si vei consuma mai mult timp si energie psihica sa implementezi un proiect de renovare anul acesta si sa o iei de la capat cu proiectul urmator. De aceea, daca te apuci sa renovezi, include reparatii la sistemele electrice si la cel sanitar; in plus, ia in considerare si o incalzire prin pardoseala, pentru a te asigura ca nu vei avea probleme cu incalzirea pentru ani intregi de acum incolo.
 • Planifica-ti bine perioada in care te apuci de renovari. Chiar daca unele reparatii mai putin complexe pot fi facute si in sezonul rece, majoritatea se realizeaza in sezonul cald.
 • Masoara de doua ori inainte sa tai o data. Specialistii recomanda sa ai la indemana schite si proiecte pentru a te asigura ca totul merge conform planului si lasi cat mai putin loc erorilor.
 • Cauta specialistii adecvati pentru lucrarile pe care nu poti sa le realizezi singur.
 • Planifica-ti un buget generos. Inainte sa te apuci de un proiect de renovare este bine sa iti faci un plan financiar foarte detaliat, incluzand nu numai costurile materialelor, dar si manopera, taxele percepute de diverse firme, transportul, alte cheltuieli ascunse etc. Tine minte ca orice buget trebuie sa fie flexibil indeajuns pentru a permite si cheltuielile neprevazute care vor aparea fie ca vrei, fie ca nu.

2. Cele mai importante renovari

Conteaza destul de putin daca stai la casa sau intr-un apartament, desi in primul caz, o renovare majora inseamna si consolidarea fundatiei, reparatia acoperisului, instalarea de sisteme de degivrare a burlanelor si jgheaburilor sau asfaltarea aleilor/curtii. Indiferent de tipul de locuinta pe care decizi sa il renovezi, exista cateva arii majore asupra carora trebuie sa te concentrezi:

 • Sistemul electric
 • Sistemul sanitar
 • Sistemul de incalzire prin pardoseala
 • Ferestrele si geamurile
 • Sistemul de aer conditionat
 • Izolatia peretilor
 • Adaugarea de pereti din rigips, largirea cadrului usilor, reinoirea caloriferelor daca montezi o centrala sau eliminarea lor daca montezi incalzire prin pardoseala.

3. Finisarea

Aceasta este ultima si probabil cea mai placuta parte a unui proiect de renovare. Peretii sunt izolati, geamurile sunt noi, sistemul electric merge impecabil, noul parchet se potriveste perfect cu sistemul de incalzire prin pardoseala, zidaria este consolidata si toate bateriile sunt noi si stralucitoare. Finisarea, in acest punct, inseamna si design interior.

Dupa ce infrastructura este gata sa fie folosita, poti incepe sa alegi noul tapet pentru sufragerie, covorul pentru camera copiilor, noul mobilier de birou etc. Poti sa iti pui in aplicare viziunea creativa proprie sau sa ceri sfatul unor specialisti in design interior. Ce trebuie sa tii minte in acest punct este ca design-ul interior trebuie sa fie compatibil cu infrastructura, completand aspectul si functionalitatea casei tale.

Tu cum faci renovari in casa ta? Ai dinainte un plan bine stabilit sau te concentrezi pe o prima prioritate si continui de acolo?

Cat de util ti s-a parut acest articol?

Articole si noutati

 • 27 Oct. 2021 Poți folosi încălzirea în pardoseală cu podeaua din vinil?

  Pentru foarte multă lume, încălzirea prin pardoseală este răspunsul la foarte multe probleme de ordin practic, financiar și chiar personal atunci când vine vorba despre confortul în propria locuință. De-a lungul sezonului rece, ai un adevărat depozit de căldură binefăcătoare sub tălpi și o temperatură optimă în fiecare cameră. Dar atunci când îți instalezi un Citeste mai mult »

 • 21 Oct. 2021 Microbetonul și încălzirea în pardoseală

  Încălzirea prin pardoseală este o soluție din ce în ce mai populară printre cei care vor să beneficieze de mai mult confort termic cu costuri reduse. Dar un astfel de sistem nu este întotdeauna compatibil cu materialele de construcție folosite în general. Din acest motiv, astăzi vom discuta despre microbeton, unul dintre mai potrivite materiale Citeste mai mult »

 • 23 Sep. 2021 De ce majoritatea oamenilor aleg încălzirea în pardoseală ca metodă de încălzire?

  Faptul că din ce în ce mai mulți oameni aleg încălzirea prin pardoseală nu mai este o surpriză pentru nimeni. Dacă acum câțiva ani acest sistem era prezent în general în hoteluri sau alte unități de cazare, spa-uri sau case de vacanță, acum nenumărate case și apartamente au încălzire prin pardoseală integral sau în anumite Citeste mai mult »

 • 20 Sep. 2021 Încălzirea în pardoseală ridică sau nu nivelul podelei?

  Mulți clienți și cititori ne întreabă dacă un sistem de încălzire prin pardoseală poate sau nu să ridice nivelul podelei. Din acest motiv, în acest articol vom analiza câteva aspecte ce țin de astfel de sisteme și impactul pe care instalarea lor l-ar putea avea asupra pardoselii. De asemenea, vom discuta și despre tipurile de Citeste mai mult »

 • 30 Aug. 2021 De ce ar trebui să îți instalezi încălzire în pardoseală în bucătărie

  Atunci când îți refaci bucătăria, probabil că primul tău gând se îndreaptă spre schimbarea gresiei și a faianței, cumpărarea de aparatură nouă, modificarea mobilei, achiziționarea unui blat nou, etc. Dar te-ai gândit vreodată că un proiect de redecorare a bucătăriei poate implica și instalarea unui sistem de încălzire prin pardoseală electric?  În definitiv, această încăpere Citeste mai mult »

 • 18 Aug. 2021 Ce reprezintă un termostat pentru cameră și cum să îl folosești

  Toți cei care ne bucurăm de încălzire cu centrală sau prin pardoseală suntem obișnuiți cu termostatele. Aceste aparate de mici dimensiuni sunt parte a peisajului casei și rareori ne atrag atenția atunci când nu le folosim în lunile de iarnă.  Dar le folosim cu adevărat bine? Și, mai mult decât atât, le înțelegem cu adevărat Citeste mai mult »

 • 19 Jul. 2021 Se poate instala încălzirea în pardoseală în baie?

  Încălzirea prin pardoseală nu mai reprezintă de mult un lux. Dacă acum câţiva ani, sistemele de încălzire prin pardoseală erau prezente cel mai frecvent în case, hoteluri, clădiri de birouri, săli de sport, clinici medicale, incorporate în terasele restaurantelor, instalate în centre spa sau piscine, printre altele, lucrurile s-au schimbat semnificativ. Acum, încălzirea prin pardoseală Citeste mai mult »

 • 13 Jul. 2021 Istoria încălzirii în pardoseală

  Mulți dintre noi cred că încălzirea prin pardoseală reprezintă una dintre culmile tehnologiei moderne. Cu toate acestea însă, încălzirea în pardoseală are o istorie foarte veche. Unii plasează începuturile acestei forme de încălzire în China, în anii 10.000 î.e.n. Alți arheologi consideră că încălzirea prin pardoseală așa cum o știm astăzi are ca sursă de Citeste mai mult »

Vezi toate ›